Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Eυθύβολα και μη...

Γράφει ο NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ.KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
nek@haniotika-nea.gr


Γύρω γύρω όλοι στη μέση η κρίση

[Την -όπως τη λέν- τέφρα του ηφαιστείου συλλογιέμαι...
Το θανατικό που βγήκε στο σεριάνι και μας έχει -όλο το κόσμο- κάνει άνω κάτω! Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να ’χει ένα άψυχο πράμα περιορίσει τις κινήσεις μας και τη... θωριά μας!
...Ανίκανος εξακολουθεί λοιπόν ο άνθρωπος της τεχνολογίας του 21ου αιώνα να ορθωθεί απέναντι στη φύση...].
Μόνο ένα μέρος της σημερινής πραγματικότητας είναι η παραπάνω διαπίστωση! Ενα άλλο μέρος της πραγματικότητας είναι ότι η επικαιρότητα μπορεί και τρέχει(!) με ιλιγγιώδεις ταχύτητες αφήνοντας μικρούς κόκκους πίσω της για να μπορέσει η στήλη να καταπιαστεί. Εκεί κάπου ανάμεσα στους... κόκκους από την τέφρα του ηφαιστείου, τους κόκκους από την έλευση του ΔΝΤ στις ζωές μας, κοντά στο θέμα της Τζούλιας, παραδίπλα στη νέα γιάφκα... όπου κι η τρομοκρατία, οι... “καλοί κι οι κακοί” και στο τέλος ή πάνω από αυτά... η κρίση! Ποια κρίση; Ολες οι κρίσεις! Ολων των ειδών οι κρίσεις -ηθική, οικονομική, ψυχική κ.λπ. όλες υπάρχουν δυνατά γύρω τριγύρω- που μια - μια περιμένουν στη σειρά να εμφανιστούν σε εκπομπές ταλέντων, τηλεπαιχνιδιών, reality shows, για να κάνουν ακόμη εμφανέστερη την παρουσία τους στο ελληνικό γίγνεσθαι!
Κάποιες από αυτές μάλιστα έχουν ξαναπαρουσιαστεί στο παρελθόν αλλά... η άτιμη η δημοσιότητα είναι τόσο γλυκειά που εξακολουθούν να θέλουν να βρίσκονται στο επίκεντρο! Και το χειρότερο -όπως ακριβώς συμβαίνει με τα “ταλέντα” που εμφανίζονται σε κάθε είδους τηλεοπτικά shows- συνεχίζουμε εμείς να τα υπομένουμε, αυτά να επιμένουν και να μην υπάρχει τέλος σε όλο αυτό το γαϊτανάκι...
Υπάρχει λοιπόν και σ’ εμάς μεγάλο μερίδιο ευθύνης, το οποίο έχουμε -μάς έχουν μάθει να αποποιούμαστε· δε φταίω εγώ, κύριε! Ο άλλος, ο δίπλα, ο παραπέρα, ο γνωστός ή άγνωστος x, ψ, ω...
Οπως και νά ’χει όμως, ας ελπίσουμε ότι “κρίση είναι και θα περάσει” έστω κι αν στο μεταξύ μόνο ο Θεός ξέρει πόσους από ’μας θα μας κλαίνε οι υπόλοιποι που θα την αντέξουν και θα την ξεπεράσουν!


Χανιώτικα Νέα(21.04.2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου