Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γράφει
ο Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Φίλες και φίλοι, Καλημέρα!

H ΑΙΣΘΗΣΗ ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας διάχυτη. Το επιβεβαιώνουν άλλωστε και οι δημοσκοπήσεις που έγιναν περί τούτου. “Αέρας τα κουνάει τα πλατανόφυλλα/ Θεός να τα φυλάει τα ελληνόπουλα!”

ΣΕ ΜΙΑ παρατεταμένη εβδομάδα των Παθών μπήκαν από χθες οι Ελληνες. Πόσα χρόνια αλήθεια θα κρατήσει η ΔουΝουΤοκρατία που μας επιβλήθηκε; Οποιος το ξέρει να σηκώσει το χέρι του.

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ Απεργών Καθολικώς Διαμαρτυρομένων. Το γραψα και τις προάλλες, το ξαναγράφω και σήμερα. Με αφορμή και τη γενική απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για αύριο, μα και όλες τις άλλες απεργίες που έχουν ήδη ξεσπάσει ή θα ξεσπάσουν.

ΔΕΝ ΜΑΣ φοβίζουν τα νέα μέτρα... Δεν μας φοβίζουν τα νέα μέτρα... Δεν μας φοβίζουν τα νέα μέτρα... Τραγουδώντας το παλιό γνωστό τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη. Για να παίρνουμε τουλάχιστον, κουράγιο.

ΧΑΡΕΣ ΠΟΥ κάνει ο λαός μ’ αυτά τα νέα μέτρα/ καινούργια κάνει δίαιτα και την καρδιά του πέτρα. Η πρώτη μαντινάδα που μου έστειλε, μέσω κινητού, όπως πάντα ο μαντιναδολόγος της στήλης, πριν καλά καλά πει αυτά που είπε ο Υπουργός Οικονομικών, προχθές. Η δεύτερη: Μέτρα εδώ, μέτρα εκεί και μέτρα παραπέρα/ φοβάμαι μη μας κόψουνε σε λίγο τον αέρα.

ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ να γίνω μέλος της ομάδας “φέρτε τα λεφτά πίσω ρεεε!” στο facebook (άλλη μόδα κι αυτή!) κι ήρθε ατάκα κι επιτόπου το σχόλιο φίλου: Δώσε το νούμερο του λογαριασμού σου στην Τράπεζα για να σου τα εμβάσουν.

ΠΗΓΕ, ΛΕΕΙ , στην Αγία Σοφία, μετάλαβε των αχράντων μυστηρίων κι έφυγε καβάλα στ’ άλογο του για την Πύλη του Ρωμανού. Εκεί που βρίσκονταν ο Ιωάννης Ιουστινιάννης με τους Γενουάτες. Για να δώσει την μητέρα των μαχών.Με το γνωστό αποτέλεσμα. Για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, τον τελευταίο αυτοκράτορα του Βυζαντίου ο λόγος. Από τον φίλο μου τον γέρω-δάσκαλο.

ΑΠΟΥ’ ΝΑΙ απ’ όξω απ’ τον χορό, πολλά τραγούδια ξέρει! Διά(ο)λε το ψώμα! που θα ‘λεγε κι η μάνα μου. Και καλά αυτοί που δεν έχουν χορέψει ποτέ τους. Οι άλλοι όμως;

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ λέει, η γενική συνέλευση της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων, λόγω έλλειψης απαρτίας. Δεν έχουν, κατά που φαίνεται, τον... Καλλικράτη τους οι αυτοδιοικητικοί.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ παίζει. Κατεβαίνω, δεν κατεβαίνω, κατεβαίνω, δεν κατεβαίνω, κατεβαίνω, δεν κατεβαίνω... Ετσι όπως πας, δεν θ’ αφήσεις μαργαρίτα για μαργαρίτα αμάδητη φίλε!

ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ (όπως και το χθεσινό) ιστορικό ανέκδοτο μου το έστειλε ο Χαράλαμπος Μπουρνάζος. Θα ακολουθήσουν κι άλλα. Ολα απ’ τον Πλούταρχο σε μετάφραση Τάσου Νικολαΐδη. Κατάπολλα και δια του Τύπου σ’ ευχαριστώ, Μπάμπη!

ΑΦ’ ΟΤΟΥ ο γιατρός Μενεκράτης επωνομάστηκε Δίας, εξαιτίας της επιτυχίας του στη θεραπεία κάποιων απελπιστικών περιπτώσεων, χρησιμοποιούσε με έπαρση αυτή την προσωνυμία. Ετσι γράφοντας στον Αγησίλαο τόλμησε να του απευθυνθεί ως εξής: “Μενεκράτης ο Δίας, χαιρετά τον βασιλέα Αγησίλαο”. Ο Αγησίλαος ωστόσο του απάντησε: “Βασιλεύς Αγησίλαος εύχεται στον Μενεκράτη περαστικά”.

Αν στης ψυχής τ’ απόθεμα/ έχεις αγάπη,/ να μη διστάσεις λίγη να δώσεις/ αν χρειαστεί. / Αυτός που θα δεχτεί την αύρα σου/ να ξέρεις,/ αγάπη θα σου δώσει στη σειρά του/ κάποια στιγμή./ Μ’ αν δεν σου δώσει και προσπεράσει/ μην πικραθείς./ Απ’ τ’ αποθέματά του δίνει καθένας/ αυτό που έχει”
Το ποίημα “Η αγάπη” του Γιάννη Πολυράκη

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Χανιώτικα Νέα(04.05.10)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου