Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γράφει ο:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: Kakatsakis@sch.gr

Φίλες και φίλοι, Καλημέρα!

ΤΙ 'ΤΑΝΕ να το γράψω και μάλιστα στο πρώτο πεταχτό το περασμένο Σάββατο ότι μπήκαμε στο καλοκαίρι; Δεν έσπαγε καλύτερα η μύτη του μολυβιού μου και να 'χα ξωμείνει από ξύστρα; Τα πήρε ο καιρός αλλά κάπα, ξεσήκωσε τη νοτιά και μας έπνιξε στην αφρικάνικη σκόνη. Ουδέν κακόν αμιγές καλού, ωστόσο. Ούτε η φανιά της φανιάς της ισλανδικής τέφρας εν Ελλάδι.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ή τούρκικο το γιασεμί μυρίζει/ κι εγώ θαρρώ πως τους λαούς τίποτα δεν χωρίζει. Η άποψη του μαντιναδολόγου της στήλης Ηλία Σταματάκη, για τη συνάντηση Παπανδρέου - Ερντογάν και των συν αυτοίς.


ΠΡΩΤΑ βλέπει κανείς τον γείτονά του, προπάντων όταν στην ίδια αυλή απλώνουν τα ρούχα τους, κι ύστερα τον ήλιο. Σωστό αυτό. Στην πράξη, ωστόσο, με τους γείτονές μας έχουμε τους περισσότερους καβγάδες. Τι έχει να χωρίσει η Ελλάδα με τη Χιλή, αίφνης. Άλλο ήλιο οι Έλληνες, άλλο οι Χιλιανοί!

ΚΙ ΑΝ δεν έχουμε κράτος θα κάνουμε! Ο Κωνσταντίνος Κανάρης, ο θρυλικός μπουρλοτιέρης του 21, το ΄χε πει για πρώτη φορά, καταμεσής στη Μεσόγειο, μεσούσης της Επανάστασης σ' εναν αυστριακό ναύαρχο, αυτό. Από τότε πολλοί κατά καιρούς το επανάλαβαν, αλλά δεν έκαναν τίποτα στη πράξη. Για να δούμε τον Γιώργο Παπανδρέου...

ΘΥΜΩΜΕΝΟΙ, τι θυμωμένοι, πυρ και μανία είναι οι Έλληνες με τα πολιτικά κόμματα και τις ηγεσίες τους. Κατά το λαό και οι κυβερνήτες του, συνέλληνες!

ΕΝ ΠΑΣΗ περιπτώσει και εν περιπτώσει πάση το αργότερο σήμερα θα εισρεύσουν τα 14,5 δισ. ευρώ στα ταμεία της Χώρας, που αποτελούν ως γνωστό την πρώτη δόση του γνωστού ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης. Άντε και μέχρι τον Αύγουστο την κουτσοβγάλαμε σαν χώρα. Σαν Έλληνες;

ΔΕΝ ΤΟ βάζουν κάτω οι Έλληνες εργαζόμενοι. Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν, επιμένουν. Στεντορεία τη φωνή θα το φωνάξουν γι' άλλη μια φορά μεθαύριο.

ΜΕΧΡΙ και ο Ντομινίκ Στρος Καν, ο... σοσιαλιστής πρόεδρος του ΔΝΤ, θ' απεργούσε αν ήταν Έλληνας. Κατά δήλωσή του. Βρε μπας και μας δουλεύει ψιλό γαζί και δεν το καταλαβαίνουμε;

ΙΣΑ ΙΣΑ που τον ήξερα. Όταν όμως μου ζήτησε... διαδικτυακά, μέσω του facebook να γίνουμε φίλοι, δεν τον αγνόησα. Τις προάλλες, όταν τον συνάντησα στον δρόμο, ωστόσο, με προσπέρασε σφυρίζοντας αδιάφορα. Για τον ορισμό της εικονικής φιλίας, μιλάμε...

ΕΧΟΝΤΑΣ παρακολουθήσει μια συνεδρίαση της Εκκλησίας του Δήμου στην Αθήνα, ο σκύθης φιλόσοφος Ανάχαρσις είπε το εξής: “Απορώ γιατί ενώ στην Ελλάδα μιλούν οι ειδήμονες τελικά παίρνουν τις αποφάσεις οι αδαείς.”

“... Μόνον οι λέξεις λεπίδες ίσκιων/ λογχίζουν την αδιαφορία της ύλης/ προσθέτουν εφιάλτες ή αινίγματα/ στο μεγάλο σκοτεινό βιβλίο./ Οι σελίδες του όλες λευκές/ δεν επισημαίνουν τη σιωπή/ αλλά μονάχα το πέραν/ Εκεί που το ποίημα/ ζητάει να κατοικήσει”.
Από το ποίημα “Ο ουράνιος κήπος” του Ηλία Σιμόπουλου.
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Χανιώτικα Νέα(18.05.10)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου