Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Στα πεταχτά

Γράφει ο:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: Kakatsakis@sch.gr

Φίλες και φίλοι, Καλημέρα!

ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν θα βρέxει σήμερα, Σάββατο 22 Μαΐου, χθες πάντως, Παρασκευή, 21 Μαΐου έβρεξε. Πάει να πει ότι ούτως ή άλλως η γνωστή παροιμία που κάνει λόγο ότι τον Μάη μήνα στων αμαρτωλών τη χώρα βρέχει, επαληθεύτηκε. Δεν νομίζω να αμφιβάλει κανείς ότι είμαστε χώρα αμαρτωλών. Εντάξει, ο εαυτός μας, ο εαυτός του καθενός μας, αυτοεξαιρείται απ' τις όποιες λίστες. Αυτό δα έλειπε!

ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ, λέει, την περικοπή του 14ου και του 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Καλοσύνη του. Δεν την επεκτείνει και στον δημόσιο τομέα λέω εγώ…

Η ΣΩΤΗΡΙΑ του… ευρώ είναι εντέλει το πολύ μεγάλο πράμα. Τι να την κάνουμε μόνη τη σωτηρία της ψυχής χωρίς τη σωτηρία του ευρώ, εξάλλου, καγκελάριε Ανκελα Μέρκελ…
ΙΔΟΥ η… παγκάλεια λύση για το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Να στέλνουμε σαν τουρίστες στην Κίνα το 10% του πληθυσμού της χώρας μας και να μας στέλνουν οι Κινέζοι σαν τουρίστες το 10% του πληθυσμού της χώρας τους.

ΚΑΛΗ, τι καλή, πάγκαλη, ακούγεται η παραπάνω πρόταση. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι τα 12 εκατομμύρια Κινέζοι τουρίστες (τόσοι βγαίνουν αν υποθέσουμε ότι ο πληθυσμός της Κίνας είναι 1,2 δισ.) θα συμπεριφέρονται σαν Έλληνες τουρίστες.

ΠΑΜΕ βόλτα στα Χανιά/ με τα σκουπίδια συντροφιά/ για ν' απολαύσουμε την ομορφιά/ και να μυρίσουμε την… ευωδιά… Μην βιαστείτε! Οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού θα γίνουν στο τέλος της τουριστικής περιόδου.

ΔΕΝ ΕΙΔΑ τόσες μέρες να 'χεις βγάλει τη σημαία με τον δικέφαλο αετό, τη σημαία της ΑΕΚΑΡΑΣ μας, στην ταράτσα σου, γείτονα, κι ανησύχησα για τη θέρμη των ενωσίτικων αισθημάτων σου. Έτσι στο ντούκου πέρασες τη νίκη μας επί του Ολυμπιακού και την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ; Δεν το πιστεύω!

“Η ΖΗΛΕΙΑ, όταν δεν είναι νόσος ιδιοπαθής ή συνταγματική ως η θεσιθηρία εν Ελλάδι, είναι μεν πάντοτε κακή και οχληρά ασθένεια, αλλ' έχει και το καλόν ότι ευθύς παύει, άμα εκλείψωσι, τα υποθάλποντα αυτήν αίτια, ως η ναυτία των θαλασσοπλόων, άμα σταματήσει το πλοίον”. Εμμανουήλ Ροΐδης (“Πάπισσα Ιωάννα”).
ΚΑΛΟ τριήμερο και καλή φώτιση σε όλους μας! Ανοιχτή να 'ναι η ώρα άυριο, την ώρα που θα κατέβει το Άγιο Πνεύμα εν είδει πυρίνων γλωσσών!

Η ΠΡΩΤΗ δουλειά του ονομαστού για τα στοιχήματα που έβαζε Τζων Μπακ όταν κέρδισε ένα σημαντικό στοίχημα ήταν ν' αγοράσει ένα πολυτελές αυτοκίνητο. Καθώς όμως δεν ήθελε να το απολαύσει μόνος του, πήρε μαζί του, στην πρώτη διαδρομή έναν φίλο του που ωστόσο σκοτώθηκε. Καταλυπημένος πήγε ν' αναγγείλει την θλιβερή είδηση στην γυναίκα του φίλου που δεν την γνώριζε. “Είστε η χήρα του κυρίου Τζόνσον;” την ρώτησε. “Είμαι η κυρία Τζόνσον, αλλά δεν είμαι χήρα”, του αποκρίθηκε. Κι ο αδιόρθωτος Τζων: “Πάμε στοίχημα;”.

…“Ισως κάποιος μικρός κόκκος σου/ με τον άνεμο να προσγειωθεί/ εμπλουτίζοντας εγκάρδια/ τη δάφνη, την πικροδάφνη/ τον ανθό/ την κυψέλη/ τον έρωτα της Αντιγόνης -/ του ‘ανίκατε μάχαν’,/ το μειδίαμα το χαρίεν/ το φιλοδώρημα/ το ευοί-ευάν”…
Από το ποίημα του Γιάννη Κουτσοχέρα “Καρποφορία”.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Χανιώτικα Νέα(22.05.10)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου