Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Στα πεταχτά

03.06.2010
Γράφει ο:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: Kakatsakis@sch.gr

Φίλες και φίλοι, Καλημέρα!

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ κατακραυγή κατά του Ισραήλ για τη δολοφονική επίθεση εναντίον των ακτιβιστών συνεχίζεται. Μια δύο το πολύ, μέρες ακόμα και ξεχάστηκε. Έτσι νομίζουν κάποιοι. Κι όμως υπάρχει πάντα ο σκληρός δίσκος της παγκόσμιας κοινής γνώμης που καταγράφει τα πάντα. Ο ίδιος σκληρός δίσκος που κατέγραψε το Άουσβιτς…

ΠΟΛΥ, μα πάρα πολύ πιέζουν το Ισραήλ ο ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, για τα που έπραξε. Σιγά σιγά και με το μαλακό, βρε παιδιά! Πώς να την αντέξουν οι κυβερνώντες του Ισραήλ τόση πίεση! Που συν τοις άλλοις είναι και άδικη. Εν αμύνη βρέθηκαν οι άνθρωποι!

ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ εσείς τον Καραμανλή εμείς! Σε μια πρώτη φάση κατά την εξερεύνηση του… Ζημενσιακού γαλαξία. Σε μια δεύτερη φάση. Όχι τον Καραμανλή εμείς, όχι τον Σημίτη εσείς;

ΕΚΟΜΠΟΔΕΣΑΝ οι κλωστές/ μπερδέψανε στο χτένι/ κι αρρώστησε η ανυφαντού/ να λύνει και να δένει… Το 'χω γράψει κι άλλη φορά, το ξέρω. Φταίω εγώ που είναι ακόμα κομποδεμένες οι κλωστές και δεν έχουνε ξεμπερδέψει απ' το χτένι; Κακομοίρα ανυφαντού, τι τραβάς και δεν το μαρτυράς!

ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ότι ένας υπουργός μπορεί να είναι επιπλοποιός. Να υποθέσουμε ότι μπορεί και ένας επιπλοποιός να είναι υπουργός; Αχ αυτές οι υποθέσεις εργασίας! Αχ αυτές οι μεταφράσεις!

ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ στο 48% οι συντάξεις. Τα πάντα όλα μπορεί να ζητήσει ακόμα και πέραν του περίφημου μνημονίου η Τρόικα. Πότε θα πούμε μέχρι εδώ και μη παρέκει; Να μην τα κατεβάσουμε και εντελώς!

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ της Γιουροβίζιον διήρκεσε, λέει, 88 δευτερόλεπτα. Αν το διαιρέσουμε με το 11 (11η διαγωνίστηκε η Ελλάδα) βρίσκουμε τη θέση που πήραμε! Άκου να δείς με τι βρίσκουν κι ασχολούνται ορισμένοι!

ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ τον φοιτητή στις αίθουσες διδασκαλίας! Μ' αρέσουν οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, που επιμένουν να ονειρεύονται. Καλή ώρα όπως τον νεοεκλεγέντα Χανιώτη Πρύτανη του Παν. Πατρών Γιώργο Παναγιωτάκη.

ΚΑΠΝΙΣΤΕ ό,τι καπνίστε μέχρι τις 31 Αυγούστου… Αποκριγιώστε την ημέρα, εκείνη το τσιγάρο. Από την 1η Σεπτεμβρίου μπαίνετε, θέλετε δε θέλετε, σε μια ατελείωτη στην κυριολεξία νηστεία. Τ' άκουσες, Νικολάκη;

ΟΣΟΙ παλιά καπνίζανε και τώρα το' χουν κόψει/ στ' αλήθεια ξανανιώσανε κι έχουν αλλάξει όψη. Άμισθος συνήγορος για το κόψιμο του τσιγάρου ο μαντιναδολόγος μας, ο Ηλίας ο Σταματάκης. Όσοι επιμένετε να καπνίζετε ακούστε τον και δεν θα χάσετε!

ΑΝ ΜΗ τι άλλο θα ξεχαστούμε απ' τις 11 Ιουνίου, μέχρι τις 11 Ιουλίου. Ούτε δέκα ούτε είκοσι ούτε πενήντα αλλά 64 αγώνες του φετινού Μουντιάλ θα καλύψει η ΕΡΤ σε απευθείας συνδέσεις με τις 9 πόλεις και τα 10 γήπεδα της Νότιας Αφρικής.

ΑΝΤΕ και με το καλό η Εθνική μας στον τελικό! Ελλάδα εναντίον Γερμανίας για παράδειγμα. Κι εκεί στο 90' με κεφαλιά του Χαριστέα ύστερα από σέντρα του Καραγκούνη το 1-0! Το απόλυτο θαύμα! Για να μάθει η Άνκελα Μέρκελ να μην μας κουνιέται!

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ της Αχαϊκής Συμπολιτείας Φιλοποίμην ο Μεγαλοπολίτης ήταν πολύ ταπεινός. Κάποτε τον κάλεσε για τραπέζι ο αρχηγός του κράτους του κι αυτός πήγε πολύ απλά ντυμένος. Η γυναίκα του αρχηγού τον πέρασε για υπηρέτη και του ανέθεσε να της κόψει ξύλα. Η συνέχεια όπως την περιγράφει ο Παύλος (Παβλής) Πολυχρονάκης ήταν η εξής:
“Όταν τον είδε ο Αρχηγός του λέει: «Φιλιποιμένα,/ τι είν' αυτά τα πράγματα και με λυπείς κι εμένα;»/ Του απαντάει: «Αρχηγέ να έχεις θέλω υπόψη/ ότι ετιμωρήθηκα για την κακή μου όψη»”.

“Όμως λίγο πριν το τέρμα/ γιόμισα ένα κοχύλι με την Μουσική μου/ και την έστειλα συντροφιά στον Άνεμο./ Όταν ο παγωμένος Βοριάς με παρατήρησε/ για τη γενναιοδωρία μου,/ πρόλαβα και διέκρινα το Δάκρυ Του/ που πάσχιζε ν' αγκαλιάσει το κοχύλι.”
Το ποίημα "Αυτάρκεια" του Αρτέμη Αθανασάκη.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Χανιώτικα Νέα(03.06.20100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου