Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γράφειο
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Φίλες και φίλοι, Καλημέρα!

ΤΑ ’ΜΑΘΕΣ τα νέα μας, Ανδρέα; Σίγουρα τα ’μαθες! Όλα τα μαθαίνεις και μάλιστα από πρώτο χέρι, εσύ! Και για την τρόικα που έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας έμαθες και για το ό,τι μας έχουν βάλει τα δύο πόδια σ’ ένα παπούτσι έμαθες και για τη Σκύλλα του ασφαλιστικού και για τη Χάρυβδη του εργασιακού έμαθες και βέβαια για τον κίνδυνο της χρεωκοπίας έμαθες. Πώς καταντήσαμε έτσι, Ανδρέα, πώς καταντήσαμε! Καλά, εσύ έφυγες νωρίς! Πάνε κιόλας 14 χρόνια από τότε!

ΓΙΑ ΟΛΑ φταίνε οι γκόμενες, οι πρώην κι οι επόμενες! Καμία ευθύνη οι νυν για τα όποια συμβαίνοντα. Στις κυβερνήσεις αναφέρομαι.

ΝΑ Σ’ ΑΛΕΙΨΩ λάδι, να σε κάψω Γιώργο! Μη φωνάζετε! Την ξέρω την παροιμία. “Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι” είναι! Ανάγκη πάσα να την αλλάξω ωστόσο ύστερα από τα παίνια τα οποία εισπράττει ο πρωθυπουργός μας.
ΟΛΑ βαίνουν καλώς για την οικονομία, εναντίον ωστόσο των εργαζομένων. Ο τίτλος του βιβλίου του Γιώργου Σκαμπαρδώνη “Όλα βαίνουν καλώς εναντίον μας” σε ελεύθερη απόδοση.

ΤΟΥΣ πετσοκόβουν τους μισθούς! Διαμαρτύρονται οι μισθωτοί, ωρέ; Τους πετσοκόβουν τις συντάξεις! Πρέπει να τρώνε πλήρες γεύμα και οι συνταξιούχοι, ωρέ! Τους βγάζουν στην ανεργία! Η οικονομία να πηγαίνει καλά, ωρέ!

Ο ΚΗΠΟΣ ο δημοτικός παράδεισο θυμίζει/ μ’ αρώματα λογιών λογιών δροσιά σ’ όλους χαρίζει. Πάμε κήπο μας καλεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο ο μαντιναδολόγος της στήλης Ηλίας Σταματάκης.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, διαμαρτύρεσαι, απεργείς, συμμετέχουμε, διαμαρτύρεστε, αποφασίζουν! Αχ αυτό το τρίτο πληθυντικό πρόσωπο, μαντάρα μας τα κάνει!
ΕΝΑ όλο κι όλο καρποφόρο δέντρο απόμεινε στο κατάξερο περβόλι μας. Να το ξεράνουμε κι αυτό να τελειώνουμε! Για το δέντρο του τουρισμού ο λόγος απ’ τον φίλο μου τον γερω-δάσκαλο.

ΓΙΑ ΕΝΝΙΑ χρόνια η Εθνική μας ομάδα στο ποδόσφαιρο είχε τον... Γερμανό της. Καιρός να δοκιμάσει την τύχη της και με τον... Πορτογάλο της. Ο Ότο Ρεχάγκελ έφυγε, ο Φερνάντο Σάντος έρχεται. Με την ευχή να μας ανεβάσει στο Έβερεστ και όχι μόνο στο Λευκό Όρος!

“ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ που ζουν μια κρίση ταυτότητας και τη μετατρέπουν σε μια καταστροφή πολιτισμού, περιέρχονται σε ένα στρατηγικό αδιέξοδο, παραδομένες στη δίνη ψυχολογικών, κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών διακυμάνσεων” Αχμέτ Νταβούτογλου, “Το Στρατηγικό Βάθος”, Αθήνα 2010.

ΧΟΧΛΙΔΟΒΡΑΔΙΑ στον Κεφαλά απόψε! Χοχλιοί βραστοί, χοχλιοί με χόντρο, χοχλιοί με πατάτες και κολοκύθια, χοχλιοί μπουμπουριστοί... Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μην δίνει, που λέει ο λόγος!

ΚΑΠΟΤΕ ρώτησαν τον Ισοκράτη γιατί ενώ διδάσκει σε άλλους τη ρητορική τέχνη, ο ίδιος δεν ανεβαίνει ποτέ στο βήμα να μιλήσει. “Και η ακονόπετρα δεν κόβει, κάνει όμως τα μαχαίρια κοφτερά”, απάντησε ο Ισοκράτης.

“Τριάντα αγοροκόριτσα κάτω απ’ τα βλέφαρά μας,/ τριάντα αγοροκόριτσα σ’ έναν αγρό με στάχυα,/ πέταξαν τα φουστάνια τους κι όλος ο κάμπος καίγεται,/ πέταξαν τα φουστάνια τους κι ο αγέρας χλιμιντράει!/ Τριάντα αγοροκόριτσα βάζουν φωτιά στον ύπνο μας/ δίνουν βουτιές στον ύπνο μας και πέφτουνε τα στάχυα/ τριάντα αγοροκόριτσα ρίχνουν τον ήλιο ανάσκελα,/ σκορπούν τις πέρα συννεφιές με χίλια μπόγια νιάτα!...”.
Από το ποίημα “Το νέο καλοκαίρι” του Μήτσου Λυγίζου.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου