Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γράφει ο:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: Kakatsakis@sch.gr

Φίλες και φίλοι, Καλημέρα!

ΤΟΥΤΗ την Πέμπτη/ αν την πηδήσουμε/ όλο το καλοκαίρι/ καθαρίζουμε! Αυτό σκέφτεται η Κυβέρνηση και παίρνει κουράγιο. Και τούτη την Πέμπτη/ να την πηδήσουνε/ τον Σεπτέμβρη/ δεν θα καθαρίσουνε. Στο πίσω μέρος του μυαλού των Συνδικάτων. Το θέμα, ωστόσο, είναι άλλο. Πάμε παραλία ή πάμε για... βρούβες; Ή μήπως πάμε και για παραλίες και για βρούβες;

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ σήμερα, ημέρα ψήφισης(;) του Ασφαλιστικού. Επιμένουν να αντιστέκονται οι εργαζόμενοι. Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν, βροντοφωνάζουν. Φωνή λαού, οργή Θεού! Αλλά και οργή λαού, φωνή Θεού!

ΣΤΗΡΙΞΗ του πολίτη αλλά και του Μνημονίου. Γίνεται; Κάτι σαν τετραγωνισμός του κύκλου, μου ακούγεται. Και γιατί να μη γίνεται ο κύκλος τετράγωνο, δηλαδή;

ΟΤΑΝ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ είναι και ηθικό και το ηθικό είναι νόμιμο κανένα πρόβλημα. Ελα σoυ όμως που δεν είναι πάντα το νόμιμο και ηθικό και το ηθικό πάντα και νόμιμο.

ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ψηφοφορίας το αβέβαιον αποτέλεσμα. Καμία σχέση σαν φράση αυτή με την παροιμιώδη φράση που μας μιλά για της... ιεροδούλου γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα. Ή μήπως έχει;

ΞΕΚΑΘΑΡΑ πράγματα. Το δικαίωμα να λέει ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα, δεν το έχει. Ποιος όμως είναι ο γάιδαρος και ποιος ο πετεινός; Σημαντικό το κρατούμενο αυτό για τον φίλο μου τον γερω-δάσκαλο. Σε γενομένη συζήτηση περί... ρουσφετίων, προχθές.

ΕΣΚΙΣΑΝ ΚΙ εφέτος τα Χανιωτάκια στις πανελλήνιες εξετάσεις. Γι’ άλλη μια χρονιά τα γραφτά τους ήταν τα καλύτερα συγκριτικά με άλλους νομούς, όπως ανέφερε ο προϊστάμενος της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκος Βεστάκης. Πάντα επιτυχίες, παιδιά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ζωή! Ο,τι καλύτερο! Οταν τη ζεις. Μα και όταν την αναπολείς. Προπάντων όταν την αναπολείς. Αχ και να ξαναρχότανε. Εστω και για μια μέρα να ξαναρχότανε...

ΟΤΙ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ Αύγουστος θα γίνει κι εφέτος, εκεί που πάντα γινότανε, στο Ενετικό Λιμάνι, δηλαδή, μάλλον δεδομένο θεωρείται. Το... μάλλον ή μάλλον το μάλα ζητούμενο, ωστόσο, είναι το αν θα πρέπει να εξακολουθήσει να γίνεται εκεί... Αχ, ρε Μιχάλη (Ανδριανάκη), τι τραβάς, και δεν το μαρτυράς!

ΗΘΕΛΑ ΤΑ κι έπαθά τα! Δεν αρκέστηκε μόνο στους έξι εξασύλλαβους στίχους που του ζήτησα να γράψει, για να περιγράψει τα που έγιναν στην αυλή του τις προάλλες, στην ετήσια καθιερωμένη μάζωξη των Πνευματικών Δημιουργών του Νομού μας, σαν συνέχεια τριών τρισύλλαβων δικών μου... ψευτοστίχων, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Παβλής Πολυχρονάκης. Η αρκούδα ξύπνησε, μου είπε με το που μου τηλεφώνησε κι άρχισε να μου υπαγορεύει... Τα που μου υπαγόρευσε σε τρεις συνέχειες, αρχής γενομένης, από μεθαύριο. Το “πεταχτό” που σου αναλογούσε σήμερα Παβλή, μου τελείωσε!

ΜΙΑ ΜΕΡΑ στη Σπάρτη ένα φίδι τυλίχτηκε γύρω από το κλειδί μιας πόρτας και οι μάντεις άρχισαν να μιλούν για θαύμα. Ο βασιλιάς της πόλης, όμως, ο Λεωτυχίδης θεώρησε αδικαιολόγητο τον χαρακτηρισμό. “Για μένα θαύμα θα ήταν αν τυλιγόταν το κλειδί γύρω από το φίδι και όχι το φίδι γύρω από το κλειδί”, είπε.

“... Αμέτρητες μάσκες έκρυβαν το πρόσωπό του/ ποιο το αληθινό δεν ήξερε/ κάθε παράσταση και μια μάσκα/ κάθε τέλος της έπεφτε η αυλαία/ μα όταν το πρόσωπό του το πραγματικό/ έδειξε, δεν το αναγνώρισε για μάσκα το πέρασε!”
Από το ποίημα “Για μάσκα το πέρασε” της Ζιζής Γερονυμάκη.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου