Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

στα πεταχτα

Γράφει ο:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: Kakatsakis@sch.gr

Φίλες και φίλοι, Καλημέρα!

ΤΑ “ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...” του Νεκτάριου περιμένατε να διαβάσετε, Τετάρτη γαρ, σήμερα, “Στα πεταχτά”, ωστόσο... προσγειώθηκε η ματιά σας. Ούτως ή άλλως “ευθύβολα και μη...” δεν θα διαβάζατε, καθ’ ότι ο Νεκτάριος βρίσκεται σε άδεια. Τώρα αν το έκανα καλά να καταλάβω τον χώρο για σήμερα εσείς θα κρίνετε. Οι αναγνώστες έχουν πάντα δίκιο.

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ της στυγνής δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια πολλά, πάμπολλα μπορεί να γράψει κανείς. Οσα και να γράψει, όμως, να τον γυρίσουν πίσω στη ζωή, στην οικογένειά του, στους φίλους του, στη μάχιμη δημοσιογραφία, των αδυνάτων αδύνατο.

“ΑΔΙΚΟΣ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ σου λένε... Ηρωας λένε... Γυναίκα χήρα... Παιδιά ορφανά... Τα νιάτα και τον αγώνα σου κλαίω, παλικάρι μου...” Για τον θάνατο του Σωκράτη Γκιόλια μιλά η “αναγνώστρια”. Αναρτήθηκε από “troktiko” χθες στις 7.09 π.μ.

ΧΙΛΙΑ ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝΕ οι φίλοι οι γ’ εδικοί μας/ κι αν δεν χωρούν στο σπίτι μας πάνω στην κεφαλή μας! Δικοί μας πια, τι δικοί μας, κολλητοί μας, ...τσιμπητοί μας, είναι οι άνθρωποι της Τρόικας, οι εκπρόσωποι των δανειστών παύλα ελεγκτών μας που μας έρχονται πάλι οσονούπω! Να μην τους καλωσορίσουμε; Πρώτα απ’ όλα η φιλοξενία, βεβαίως, βεβαίως!

ΒΑΣΩ ΜΟΥ, ρίξε τ’ άρματα δεν είν’ ογδόντα ένα/ τώρα ‘σαι σκλάβα ΔουΝουΤού, σκλάβα των... Τραπεζίτων. Μην μου μετακινήσετε τους τόνους, φίλοι διορθωτές! Με τίποτα δεν πρέπει να χαθεί το ιαμβικό μέτρο. Φτάνει που έχουμε χάσει το... γενικό μέτρο.
Ε, ΟΧΙ και σε ποια Βάσω αναφέρομαι! Μία είναι η Βάσω που έχει αναλάβει τον πόλεμο εναντίον των Τραπεζιτών.

ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ Η1Ν1 ενδέχεται, λέει να αποφασίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Μην το αποφασίσετε, παιδιά! Είναι ανάγκη να συγκαλέσετε πάλι την αρμόδια επιτροπή των εκτάκτων περιστατικών τον Οκτώβρη για να αποφασιστεί και πάλι η αρχή της; Αφού θα ξανάρθει η πανδημία, το ξέρετε ότι θα ξανάρθει!

ΑΠΟΣΥΡΩ την υποψηφιότητά μου, αποσύρεις την υποψηφιότητά σου, αποσύρει την υποψηφιότητά του, αποσύρουμε την υποψηφιότητά μας, αποσύρετε την υποψηφιότητά σας, αποσύρουν την υποψηφιότητά τους. Τέρμα η υποψηφιότητα - υποψηφιότητα για ορισμένους.

ΜΑΓΚΕΨΑΜΕΝΟΙ και οι Μεσσαρίτες! Μια ακόμα χασισοφυτεία βρήκαν και ξερίζωσαν, λέει, στα λημέρια τους τις προάλλες!

ΕΝΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ στην Αγγλία κάποτε θέλησε να ανακαλύψει ποιο ήταν το μυστικό της καλής υγείας και της μακροζωίας. Μόλις έβλεπε κάποιον υγιή γέροντα, λοιπόν, εκτός από τα δικαστικά τον ρωτούσε και τι έτρωγε. Σ’ αυτήν την ερώτηση έπαιρνε διαφορετικές απαντήσεις, ωστόσο όλοι συμφωνούσαν πως από μικρά παιδιά συνήθιζαν να ξυπνούν πρωί.
“Να λοιπόν πιο είναι το μυστικό της καλής υγείας και της μακροζωίας”, απεφάνθη στο τέλος της καριέρας του.

“Ενα τεράστιο καρβέλι, μια πελώρια φραντζόλα ζεστό/ ψωμί, είχε πέσει στο δρόμο από τον ουρανό/ ένα παιδί με πράσινο κοντό βρακάκι και με μαχαίρι/ έκοβε και μοίραζε στον κόσμο γύρω,/ όμως και μια μικρή, ένας μικρός άσπρος άγγελος, κι αυτή μ’ ένα μαχαίρι έκοβε και μοίραζε κομμάτια γνήσιο ουρανό./ Κι όλοι τρέχαν σ’ αυτή, λίγοι πηγαίναν στο ψωμί,/ όλοι τρέχανε στον μικρόν άγγελο που μοίραζε ουρανό!/Ας μην το κρύβουμε./ Διψάμε για ουρανό”.
Το ποίημα “Το ψωμί” του Μίλτου Σαχτούρη

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com

(Χανιώτικα Νέα,22.07.2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου