Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γράφει ο:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: Kakatsakis@sch.gr

Φίλες και φίλοι, Καλημέρα!

Ο ΝΟΥΣ ΜΑΣ αυτές τις μέρες στην Κύπρο τη θαλασσοφίλητη ταξιδεύει. Στα κατεχόμενα απ’ τους Τούρκους κατ’ αρχήν με πηγαίνει. Εκεί όπου ο Αττίλας εκμεταλλευόμενος δικά μας λάθη, εισέβαλε στις 20 Ιουλίου του 1974 και έφερε τα πάνω κάτω. Δεν ξεχνώ! Κανένας Έλληνας δεν έχει δικαίωμα να ξεχάσει την τούρκικη εισβολή.

ΙΟΥΛΙΟΣ, Ο ΜΗΝΑΣ της αποστασίας! Ιούλιος ο μήνας της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο! Ιούλιος ο μήνας της αποκατάστασης της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Πόσο κακός ή πόσο καλός μήνας είναι ο Ιούλιος της ελληνικής ιστορίας;

ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ο Θεός τους φονιάδες, όπως και ο Σωκράτης θα ήθελε... Συγκλονιστικά αυτά που είπαν οι οικείοι του Σωκράτη Γκιόλια. Να συγχωρέσει ο Θεός.... Οι άνθρωποι;

ΠΡΟΞΕΝΗΤΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ’ΔΩ από τη Βαβυλώνα/ για να παντρέψουν τράπεζες να μείνουν στον αιώνα... Παραέχουν φουντώσει τα σενάρια για τους επικείμενους γάμους στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, αδέλφια!

ΚΑΙ ΟΙ... Φον Φούφουτοι είναι εδώ! Κι αν δεν είναι ακόμα εδώ, είναι καθ’ οδόν για εδώ! Βρε καλώς τα παιδιά, κι όπως μας βρήκατε!

ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ η Ελλάδα, δεν θα πτωχεύσει η Ελλάδα, θα πτωχεύσει η Ελλάδα, δεν θα πτωχεύσει η Ελλάδα, θα πτωχεύσει η Ελλάδα, δεν θα πτωχεύσει η Ελλάδα... Τη μαργαρίτα μαδά η Moody’s, τι νομίζετε δηλαδή ότι κάνει;

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ έκανε την αρχή. Από χθες (προχθές) είναι ο πρώτος βουλευτής που ανακοίνωσε επισήμως ότι εγκαταλείπει το Κοινοβούλιο για να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου... Καλό το μαντάτο από τα.... Μαντάτα. (Madata.gr). Κι αν τον μιμηθούν κι άλλοι, που πρέπει να τον μιμηθούν, ακόμα καλύτερο!

ΕΒΑΛΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗ γλάστρα μου, κρασί δυο μαστραπάδες/ κι άρχισε η γαριφαλιά να λέει μαντινάδες! Καλή, δεν λέω, η μαντινάδα σου Ηλία Σταματάκη! Δεν μου έστειλες όμως και μια απ’ αυτές που σου είπε η γαριφαλιά...

ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ, ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά, ο Ριέρα! Φτάνει βέβαια να κριθεί στο γήπεδο αυτό. Εδώ κι αν ισχύει το περίφημο “ουδένα προ του τέλους... κακάριζε” για ν’ αλλάξω κατά ένα γράμμα το υπό του Σόλωνος στον Κροίσο λεχθέν.

Η ΦΡ. “δουλευω ντολαπι” ή “είμαι στο μαγγανοπήγαδο” σημαίνει: έχω δουλειά ιδιαίτερα κουραστική, μονότονη και πληκτική, καθημερινά επαναλαμβανόμενη πανομοιότυπα και χωρίς προοπτική αλλαγής προς το καλύτερο. Αποτέλεσμα: πιστεύω ότι αναπόφευκτα οδηγούμαι σε αδιέξοδο. Το συμπέρασμα της εμπεριστατωμένης έρευνας για τη φράση “δουλεύω ντολάπι” του μοναδικού στο είδος του Αντώνη Ξανθινάκη. Να ’σαι πάντα καλά, κύριε Αντώνη! Κι αν σ’ έχει ανάγκη το δυτικοκρητικό γλωσσικό ιδίωμα!

ΟΤΑΝ Ο ΒΙΚΤΩΡ Ουγκώ διηύθυνε ένα φιλολογικό περιοδικό, του έστειλε κάποιος αδέξιος λογοτεχνίσκος ένα άρθρο για να το δημοσιεύσει με μια παράκληση στο τέλος. “Αν παρέλειψα που και που μερικά κόμματα, σας παρακαλώ να τα βάλετε εσείς. Ο Ουγκώ του απάντησε: “Αγαπητέ φίλε, την άλλη φορά βάλετε εσείς τα κόμματα. Όλα τα άλλα θα τα βάλω εγώ”.

“... Και μια κι είσαι εκεί πάνω/ κοίταξε σε παρακαλώ και πες μου./ Εκείνη η τρελή ροδιά/ στον φράχτη της αυλής μου/ σκανδαλίζει ακόμα τους περαστικούς/ - αλήθεια, ποιους περαστικούς! -/ με τα φλογερά χαμόγελά της;/ Και η αμυγδαλιά/ τους ραίνει με ροδόλευκα πέταλα/ στο καταχείμωνο/ ή περιμένει ακόμα τον Ακάμαντα;...”
Από το ποίημα “Η Φοινικιά” του Γιάννη Κυπρή

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου