Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

στα πεταχτα

Γράφει ο:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: Kakatsakis@sch.gr

Φίλες και φίλοι, Καλημέρα!

ΜΕΛΤΕΜΙ αυγουστιάτικο, φύσα να μας δροσίσεις/ τη λάβρα του Μνημόνιου, ίσως να μας τη σβήσεις. Μ' αυτό το πλευρό να κοιμάσαι, Ηλία Σταματάκη! Των αδυνάτων αδύνατο το όποιο αυγουστιάτικο μελτέμι, αν το πάρουμε μεταφορικά, να μας σβήσει τη φωτιά που μας άναψε το Μνημόνιο. Κάουδο θα μας κάνει.


ΚΙ ΑΝ δεν μας αποκάψει το Μνημόνιο Νο1, θα μας αποκάψει το Μνημόνιο Νο2 που ήδη έχει αρχίσει να ετοιμάζεται. Oταν ακούς τους “τροϊκούς” να κολλάνε στα όποια καλά τους λόγια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τα “ναι μεν αλλά” τους, άστα και βράστα!

“ΔΕΝ ΗΤΑΝ σοφό να αναστραφούν μέτρα που ελήφθησαν. Αντίθετα θα πρέπει να στραφεί η προσοχή στις επόμενες μεταρρυθμίσεις για ένα αποτελεσματικό δημόσιο τομέα”. Τάδε έφη, μεταξύ των άλλων, ο... αρχιτροϊκάρχης (κατά το “αρχιεργάτης”, όπως λένε αλλιώς τον επιστάτη) Σερβάς Ντερούς. Για την πιθανή επιστροφή της 13ης και της 14ης σύνταξης είχε ρωτηθεί (βλ. “Το Βήμα της Κυριακής”, 8 Αυγ. τ.ε.)

ΑΥΤΟΣ είπε και ελάλησε και αμαρτίαν ουκ έχει. Κάποιοι άλλοι ωστόσο... ποιούσι την νήσσαν, κάνουν την πάπια, δηλαδή. Τι να πουν και τι να μην πουν;

ΜΙΑ ΠΑΠΙΑ, μα ποιά πάπια, μια πάπια, μα ποιά πάπια, μια πάπια, μα ποιά πάπια, μια πάπια με παπιά! Αυτό να πουν. Κι αν δεν το μπορούν, εναλλακτικά να πουν τον... τζίντζιρα, τον μίντζιρα, τον χόντζηρα, τον τζιντζιμιντζιχόντζιρα που ανέβηκε στην τζιντζιριά την μιντζιριά, την χοντζιριά, στην τζιντζιμιντζιχοντζιριά κ.τ.λ., κ.τ.λ..
ΠΟΙΑ είναι η πάπια με τα παπιά και ποιός ο τζίντζιρας ο μίντζιρας, ο χόντζιρας, ο τζιντζιμιντζιχότζιρας; Ελα ντε!

ΕΙΜΑΣΤΕ πολλοί, πάρα πολλοί. Θα μπορούσαμε και περισσότεροι. Χορέψαμε για την Ειρήνη και την Αδελφοσύνη των λαών της γης. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για του χρόνου, εκεί, στην οδό των εθνών της γης, να στείλουμε ξανά πανανθρώπινα μηνύματα για ύψιστα ιδανικά. Τα που έγραψε η και τακτική αναγνώστρια της στήλης, καθηγήτρια Ειρήνη Καλαϊτζάκη στη σελίδα της στο facebοοk για τη συμμετοχή της στην εκδήλωση του “Πλανήτη Κρήτη” στις 7 Αυγούστου, για τη δημιουργία μιας αλυσίδας ανθρώπων από τον Αγιο Νικόλαο μέχρι τα Χανιά.

ΣΤΕΡΝΟ αντίο στον Πάρι Κελαϊδή. Στον διακεκριμένο δημοσιογράφο, στον καταξιωμένο σφακιανό συγγραφέα 42(!) βιβλίων, στον “ωραίο ως Ελληνα” άνθρωπο, που δίδασκε με την όλη παρουσία του σαν μάθημα, την κρητική αρχοντιά! Διαβάζω και ξαναδιαβάζω στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας μας τη νεκρολογία που έγραψε γι' αυτόν ο πάνω απ' όλα φίλος του δημοσιογράφου Πέτρος Μακρής κι ανάβω νοερά ένα πρώτο κερί στη μνήμη του!

ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ στην εφημερίδα για την εκδήλωση που έγινε για τον Παππού, τον μητροπολίτη πρώην Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίο Γαλανάκη το Σάββατο στο Καστέλλι! Αν είναι δυνατόν! Τι κρίμα που δεν ήμουν παρών!

ΚΑΠΟΤΕ ο Σωκράτης κουβεντιάζοντας με κάποιον Αθηναίο, τον Αριστόδικο του είπε: “Ο Θεός βλέπει τα πάντα, είναι πανταχού παρών και για όλα φροντίζει”. Με βάση αυτό συμβούλευε: “Οι άνθρωποι δεν πρέπει ν' αποφεύγουν τις άδικες και τις κακές πράξεις μονάχα όταν τους βλέπουν οι άλλοι, αλλά και όταν βρίσκονται ολομόναχοι, γιατί κι αν δεν τους βλέπει κανένας, τους βλέπει ο Θεός που είναι πανταχού παρών!”
“Στο ξάγναντο τούτο/ θα μείνω λίγο ακόμα/ ορθός./ Εχω τόσα να σας πω./ Ακούστε με/ όσο είναι καιρός,/ γιατί μετά θα σας μιλώ/ με τη σιωπή μου”.

Το ποίημα “Τώρα που σας μιλώ” του Χρήστου Δάγλαρη.
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου