Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γράφει ο:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: Kakatsakis@sch.gr

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ εδώ, μάνα; ρώτησε το αλεπουδάκι. Καθόμαστε και ζεσταινόμαστε, παιδί μου, απάντησε η αλεπού. Και πού είναι η φωτιά, μάνα; ξαναρώτησε το αλεπουδάκι. Βρίσκεται πίσω από το απέναντι βουνό, απάντησε η μάνα του, παριστάνοντας την αδιάφορη. Νερό, μάνα, νερό, μ’ έκαψε μια σπίθα, φώναξε το αλεπουδάκι κι άρχισε να χοροπηδά. Εκατό χρονών η αλεπού, εκατό δέκα το αλεπουδάκι...

ANTE NA TON πιάσεις τώρα τον φίλο μου τον γέρω- δάσκαλο. Για το φως που είδε(;) στο βάθος του τούνελ της οικονομικής κρίσης ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπαντωνίου ήρθε η κουβέντα μας, στην αλεπού και στο αλεπουδάκι της την γύρισε. Δεν παίζεται!

ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΙ του Βασιλέως παλαιότερα, οι... μνημονιοδέστεροι του Μνημονίου σήμερα... Και αντιστρόφως οι... μνημονιοδέστεροι του Μνημονίου σήμερα, οι βασιλικότεροι του βασιλέως παλαιότερα. Του όποιου Βασιλέως και του όποιου Μνημονίου.

ΑΚΡΙΒΗ ΜΟΥ, Δημοκρατία! Ούτε λίγο ούτε πολύ γύρω στα 10 ευρώπουλα ανά κάτοικο κοστίζει η Δημοκρατία στην Ελλάδα. Τόσο περίπου βγαίνει αν διαιρέσουμε το ποσό της επιχορήγησης που παίρνουν τα πολιτικά κόμματα από τον κρατικό κορβανά δια του αριθμού των κατοίκων της χώρας. Μόλις 0,7 ευρώ το αντίστοιχο κόστος στη Γερμανία... Τι φτήνια!

ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ και στο κράτος/ Θεόδωρος Τσουκάτος. Μια φορά κι έναν καιρό αυτό. Τώρα δεν τον ξέρουμε τον κύριο. Βρε πως αλλάζουν οι καιροί!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ. Η Ελλάδα σου. Η Ελλάδα του (της). Η Ελλάδα μας. Η Ελλάδα σας. Η Ελλάδα τους. Για την Ελλάδα ρε γ....!

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ διακριτικά αποσύρονται ο ένας μετά τον άλλο οι υποψήφιοι υποψήφιοι. Αυτοί που έριξαν τ’ όνομά τους στην πιάτσα μόνο και μόνο για να παίξει. Για ένα όνομα ζούμε...

ΟΧΙ ΔΕΝ ΧΑΡΗΚΕ, αντιθέτως λυπήθηκε, για τα πέντε γκολάκια που είσπραξε προχθές το βράδυ από την Μπαρτσελόνα ο Παναθηναϊκός. Δεν είναι απ’ αυτούς που χαίρονται όταν ψοφά ο γάϊδαρος του γείτονα ο φ(θ)ανατικός αεκτζής γείτονάς μου. Κατά δήλωσή του...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ, ποδηλάτη/ το τιμόνι πάντα κράτει/ και τις κούρμπες σαν περνάς/ το κορνάκι να πατάς... Πειράζει που με αφορμή την κάθοδό σου στις προσεχείς εκλογές του... Καλλικράτη σου θυμίζω δημοσία το παλιό τραγουδάκι, φίλε; Εχει κάτι κούρμπες, ο Θεός να φυλάει, ο... Καλλικράτης...

ΟΤΑΝ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ Καποδίστριας ανέλαβε Κυβερνήτης, έδωσε εντολή στον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Ανδρέα Κοντόσταυλο να κάνει μια απογραφή (να και η πρώτη απογραφή στην ιστορία μας...) της περιουσίας του κράτους. Το κείμενο της Επιτροπής ήταν... λεπτομερέστατο μεν, εξαιρετικά σύντομο δε: 'Κύριε Κυβερνήτα, εις το ταμείον του κράτους ευρέθη εν μόνον νόμισμα και αυτό κίβδηλον'.

'Τις σκοτεινές νυχτιές/ στ’ ανήλια κέντρα του νου/ παίζεται αυτό το θέατρο του ύπνου,/ το όνειρο/ που κάθε βράδυ παράσταση αλλάζει/ Συγγραφέας, Δημιουργός, Σκηνοθέτης, Πρωταγωνιστής/ ο ίδιος πάντα εγώ/ μοναδικός, μοναχικός του Εργου/ ηθοποιός και θεατής'.
Το ποίημα 'Το θέατρο του ύπνου - Ονειρο'
του Γιάννη - Μάριου Κολιόπουλου

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Χανιώτικα Νέα(16.09.10)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου