Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Eυθύβολα και μη...

.

Γράφει ο
NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ.
KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
nek@haniotika-nea.gr


Τα παραθυράκια...

Kαθώς το υλικό άθφονο και πάσης φύσεως, προερχόμενο από όσα είδα, άκουσα, διάβασα... είπα κι εγώ να γράψω για την απαγόρευσή του καπνίσματος από 1ης Σεπτέμβρη στους δημόσιους χώρους. Ακόμη καλά κρατεί η συζήτηση για τούτο το μέτρο κι εγώ εξακολουθώ να μαζώνω και να στοιβάζω μές στο μυαλό μου όσα η 'ελληνική σκέψη και η θωριά' -κυρίως από τη μεριά των καπνιστών και των επιχειρηματιών που θα υποστούν τις συνέπειες από το μέτρο- υποστηρίζει! Συμπέρασμα ακριβές -για να είμαι ειλικρινής- δεν έχω βγάλει ακόμα· για το τι θα συμβεί και πρόκειται να δούν τα ματάκια μας, εκτός τούτου: ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο Ελλην δεν μπορεί να δεχτεί να μπει σε κανόνες! Κι επιπλέον όχι μόνο του φαίνεται δύσκολο ν’ ακολουθήσει νόμους αλλά ήδη έχει ξεκινήσει να ψάχνει να βρει τα... παραθυράκια που θα τον κάνουν να 'παρανομήσει'· να νιώσει υπεράνω!!!
Υπεράνω όλων των υπόλοιπων συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θα σεβαστούν το συγκεκριμένο μέτρο και το έχουν ήδη αποδεχτεί. Με άλλα λόγια, ξανά, πάλι ο έλληνας θα προσπαθήσει να διαιωνίσει την αναρχία που επικρατεί σε αυτόν τον τόπο από γεννησημιού του. Και σε μένα τουλάχιστον φαίνεται, ότι αυτός ο λόγος -εξαιρείται η μη Παιδεία με την ευρεία της έννοια- είναι από τους πιο σημαντικούς υπαίτιους για αυτό το αλαλούμ που επικρατεί γύρω-τριγύρω μας σε πάρα πολλά που μας ενοχλούν. Είναι μια από τις αιτίες που εξακολουθούμε να ζούμε 'άναρχα'.
Θεωρούμε λοιπόν πιο λογικό τι; Να ψάχνουμε
-εδώ πολύ περισσότερο από κάποιες άλλες τριτοκοσμικές χώρες- όλα εκείνα τα παραθυράκια που μας αφήνουν οι νόμοι(!) τους οποίους εμείς οι ίδιοι έχουμε θεσπίσει αντί να τους τηρούμε... Η ευθύνη λοιπόν όλη πάνω μας!

Χανιώτικα Νέα(08.09.10)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου