Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Eυθύβολα και μη...

Γράφει ο
NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ. KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
nek@haniotika-nea.gr

Ψήφο στον... Τουρλουτουτού
και στον Ζιν Ζιν

'Σχεδόν βέβαιο είναι σύμφωνα με δημοσκοπήσεις ότι ο διάσημος Βραζιλιάνος κλόουν Τιριρίκα θα κερδίσει περισσότερες από ένα εκατομμύριο ψήφους και θα διεκδικήσει μια έδρα στο Κογκρέσο της Βραζιλίας στις επερχόμενες εκλογές της Κυριακής.[...]
O Τιριρίκα, που σημαίνει κατσούφης, έχει κάνει τη διαφορά στην προεκλογική καμπάνια με πολλά χιουμοριστικά σποτάκια στο YouTube που προσελκύουν εκατομμύρια θεατές. Μερικά από τα σλόγκαν του είναι 'Δεν μπορώ να γίνω χειρότερος' ή 'Τι ακριβώς κάνει ένας ομοσπονδιακός βουλευτής; Πραγματικά δεν ξέρω, αλλά ψηφίστε με και θα μάθω''.
Την παραπάνω είδηση διάβασα χθες στην Ελευθεροτυπία και αυθωρεί μπήκα σε σκέψεις για τις δικές μας αυτοδιοικητικές εκλογές, τις οποίες και σας παραθέτω: α) Με δεδομένη την απροθυμία των ψηφοφόρων να λάβουν μέρος με την ψήφο τους στις επικείμενες τοπικές αυτοδιοικητικές εκλογές και β) σε συνδυασμό με τον τρόπο που έχουν 'στελεχωθεί' οι πλείστοι των συνδυασμών (πλην κάποιων εξαιρέσεων), οι οποίοι συνδυασμοί όσο κι αν δεν το παραδέχονται οι επικεφαλής τους και οι συν αυτοίς, λειτούργησαν σε πολλές από τις επιλογές τους με γνώμονα 'ποιοι θα φέρουν τα κουκιά αλλά και ποιοι θα κόψουν κουκιά από τους αντιπάλους', η επιλογή ενός... κατ? επάγγελμα κλόουν φαντάζει ως μια πράξη πολύ καλύτερη απ? ό,τι άλλο κυκλοφορεί... Μια επιλογή στο πνεύμα που έχει χαραχτεί εδώ και καιρό και που άψογα λειτουργεί· πάμπολλα είναι τα παραδείγματα! Μια επιλογή που δεν την σκέφτηκαν οι επικεφαλής -ίσως- αλλά που... πρόκειται στο εγγύς μέλλον να 'παίξει' και να μου το θυμηθείτε!
Εξάλλου η δήλωση του Τιριρίκα ότι δεν ξέρει τι κάνει ένας βουλευτής αλλά έχει όλη την καλή διάθεση να μάθει, αν μη τι άλλο είναι αυτό που θέλουμε όλοι εμείς οι ψηφοφόροι από τους εκλεγμένους μας... απλά ειλικρίνεια, η οποία η 'άτιμη' είναι τόσο δύσκολη!
Την ειλικρίνεια του Τιριρίκα -εκτός άλλων προσόντων- ως φαίνεται εκτιμούν πολλοί Βραζιλιάνοι ψηφοφόροι... κι αν ρωτήσετε και οι ψηφοφόροι όπου γης άρα και δω στην Ελλάδα!
Μήπως λοιπόν θα πρέπει να αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε κι εμείς εδώ για τους δικούς μας πραγματικούς κλόουν και να στηρίξουμε τον Τουρλουτουτού κι αν όχι αυτόν, τότε τον Ζιν Ζιν ή και τους δύο;
Σημ.: Να σημειώσουμε, ειδικά για τους μη γνωρίζοντες, ότι τόσο ο Τουρλουτουτού όσο και ο Ζιν Ζιν είναι δυο πολύ γνωστοί κλόουν στους περισσότερους Χανιώτες και εξόχως καλοί στη δουλειά τους... ό,τι πρέπει για υποψήφιοι δηλαδή(;)

Χανίώτικα Νέα(29.09.10)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου