Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ…

Γράφει ο NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ. KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
nek@haniotika-nea.gr

Εκλογική αναμέτρηση με όπλο το... φτυάρι!

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθώ -δεν το προσπαθώ έρχονται και με... βρίσκουν(!) πιστέψτε με- τα όσα συμβαίνουν στην πολιτική... αρένα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές εδώ στα καθ? ημάς και πολλή εντύπωση μου έχουν κάνει όλα τα που ακούω ανεξαιρέτως...
Πολλά μπορούν να ειπωθούν αλλά θα σταθώ μόνο σ? εκείνα που 'εντυπωσιάζουν' -αρνητικά- όχι μόνο τον γράφοντα αλλά και πολλούς από τους ψηφοφόρους που θα κληθούν στις κάλπες στις αρχές του Νοεμβρίου για τους νέους δήμους! Συγκεκριμένα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο -τώρα που στον χορό έχουν πλέον μπει για τα καλά πολλοί από τους συμπολίτες μας ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι- ο ένας να θάβει τον άλλο, τον οποίο έχει θάψει ο προηγούμενος, ενώ ο τρίτος θάβει τους δυο πρώτους! Επιπλεον ο τέταρτος κι ο πέμπτος συνδυαστικά φτυαρίζουν και 'απανωφτυαρίζουν' όλους τους άλλους... την ίδια ώρα που οι πρώτοι... θαμμένοι παίρνουν τα φτυάρια τους για να συνεχίσουν το θάψιμο... και πάει λέγοντας!
Και ω! αναγνώστα έχω φτάσει σ? εκείνο το σημείο του κορεσμού -και της μετά από αυτόν κατάστασης- να ακούω τους μεν, τους δε και... όλους τους να προσπαθούν να με πείσουν ξεμπροστιάζοντας τις 'πομπές' των αντιπάλων τους και με αυτό τον τρόπο να μου καταδείξουν το ποιος είναι ο καταλληλότερος να κάτσει στην καρέκλα!!! (Αφήνω όμως για την ώρα αυτήν τη λέξη κλειδί: καρέκλα! Θα ασχοληθούμε στο υπόσχομαι κάποια επόμενη φορά).
Από την πλευρά μου το μόνο που ενίοτε ρωτώ είναι αν τελικά πρέπει να ψηφίσω σώνει και καλά τον λιγότερο 'κακό' απ? αυτούς! Σε αυτό το ερώτημα που θέτω κάποιοι με ειλικρίνεια μου απαντούν αυτό το 'ναι' που θά περίμενα να ακούσω -κι όχι από εγωισμό αφού οι ίδιοι έχουν ξεμπροστιαστεί στα μάτια μου- ενώ κάποιοι άλλοι αντιπαρέρχονται την ερώτησή μου συνεχίζοντας το θάψιμο των αντιπάλων τους! Παραμένω το λοιπόν άλαλος μπροστά σε όλα αυτά που ακούω... Ομολογώ δε ότι είναι από τις ελάχιστες φορές που μου ?χει συμβεί· να μήν ακούω κάποιον απ? αυτούς να μιλάει πρωτίστως για όλα εκείνα που προτίθεται να κάνει για το καλό τούτης της πόλης αλλά να θέλει ψήφο για να 'τη βγει στους αντίπαλους'! Πλεόν δύσκολα πείθομαι για το αγνό των προθέσεών τους και θα ?λεγα ότι μοιάζει μάλλον αδύνατον!Πάντως πέρα από την όποια θλίψη που δικαιολογημένα αυτά προκαλούν, σκέφτομαι ορισμένους από τους ψηφοφόρους τους· εκείνους τους αδαείς που ακόμη πιστεύουν σε ιδέες και ιδανικά και αλίμονο δεν έχουν κατανοήσει την όλη ψευδαίσθηση που υπηρετούν κι εκείνοι άθελά τους!

Χανιώτικα Νέα(06.10,10)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου