Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010


Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

'ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ γιατί στείλαμε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε; Γιατί κλέψανε! Και δεν τους τιμωρήσαμε εμείς αλλά οι θεσμοί. Μου λένε 'γιατί άφησες να μπει φυλακή ο υπουργός Αμυνας και δεν τον κάλυψες επειδή είναι προσωπικός σου φίλος;' Μα... γιατί έκλεψε! Πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας, την πίστη του λαού στην κυβέρνηση. Πρόδωσαν τον Λαό, τη Δημοκρατία, τον Στρατό, την Πατρίδα, το Εθνος; Τιμωρούνται από τη Δικαιοσύνη! Αν τους αφήσεις θα διαφθείρουν κι άλλους. Γι’ αυτό φυλακίστηκαν. Τιμωρώντας τη διαφθορά, κρατάμε γεμάτα τα ταμεία και την Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη μαφία των Τραπεζών μακριά από τα πόδια μας'.

ΝΑ ’ΝΑΙ ΚΑΛΑ ο διακεκριμένος δημοσιογράφος -τ. γενικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ- Κώστας Μπετινάκης, που με παρέπεμψε στην ιστοσελίδα του (www.styx.gr) για να βρω φαρδιά πλατιά την παραπάνω δήλωση (Ιούλιος 2010) του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες. Δεν την είχα υπόψη μου, το ομολογώ. 'Καταπληκτική' τη βρίσκει, όπως μου γράφει, ο φίλος μου, που αναρωτιέται 'τι είπε ο Ανθρωπος'... Τι είπε ο Ανθρωπος, αλήθεια!

'ΦΩΤΙΣΕ, ΘΕ ΜΟΥ τσ’ Ελληνες σωστά για να ψηφίσουν/ να βγάλουν άξιους δήμαρχους τις κουμπαριές ν’ αφήσουν'. Από τον μαντιναδολόγο μας τον Ηλία τον Σταματάκη, καλά το καταλάβατε, η μαντινάδα. Ποιον να πρωτοπρολάβει να φωτίσει ο Θεός, Ηλία; Αφησε που δεν έχουμε τον Θεό μας εμείς οι Ελληνες!

ΜΙΑ ΓΡΙΠΗ ΜΑΣ σώζει! Τόσο δύσκολο είναι πια; Πρόπερσι είχαμε τη γρίπη των πουλερικών. Πέρυσι είχαμε τη γρίπη των χοίρων. Εφέτος έτσι θα τη βγάλουμε;

ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ σκοτώνει τις μέλισσες, λέει. Παρακάτω. Μια νέα ασθένεια καταστρέφει τις πορτοκαλιές. Μια νέα ασθένεια ρίχνει χαμόστρωμα τις ελιές. Μια νέα ασθένεια ρημάζει τις καστανιές. Ωστόσο τα χαρούπια στις εναπομείνασες χαρουπιές καλά κρατούν... Δεν καταλαβαίνουν από ασθένειες, παλιές και νέες, ούτε οι χαρουπιές ούτε τα χαρούπια τους!

ΣΤΟ 1,60 ΕΥΡΩ το λίτρο περίπου η μέση τιμής της αμόλυβδης βενζίνης, στο 1,80 ευρώ το κιλό περίπου η μέση τιμή του λαδιού. Πρόταση. Να ανεβεί κατά 0,10 ευρώ η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνας και να κατεβεί κατά 0,10 ευρώ η μέση τιμή του λαδιού. Ετσι θα πηγαίνουμε στον βενζινά μας, για παράδειγμα, μια κανίστρα -που βάζει 20 κιλά λάδι- και θα μας δίνει 20 λίτρα βενζίνη. Ανταλλαγή σε είδος.

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ τα αντισυλληπτικά χάπια που παίρνουν οι γυναίκες κάνουν και για τους θηλυκούς γορίλες; Γνωρίζετε ότι τα πρόβατα που θάβονται από χιονοστιβάδες μπορούν να επιζήσουν μέχρι και 2 εβδομάδες; Γνωρίζετε ότι, κατά μέσο όρο, κάθε χρόνο σκοτώνονται 10 άνθρωποι από τις αυτόματες μηχανές πωλήσεων;

ΚΑΠΟΤΕ Ο Αριστείδης ο Δίκαιος πήγε κάποιον συμπατριώτη του στο δικαστήριο και ο δικαστής μόλις τον άκουσε, καθώς γνώριζε τη φιλαλήθειά του, θέλησε να καταδικάσει τον αντίδικό του. Ο Αριστείδης διέκοψε τον δικαστή λέγοντάς του: 'Δεν έχεις το δικαίωμα να αποφασίσεις πριν ακούσεις τι θα σου πει ο ίδιος'.

'[...] Σε λίγο θ’ αλλάξουμε σελίδα,/ το σ’χουμε καθιερωμένο,/ μην τύχει και καταλάβουνε την κρύπτη μας./ Αλλάζουμε,/ σαν φτάσουμε μια μέρα στον επίλογο,/ θα εγκαταλείψω τη χλωμή μου προσωπίδα,/ λάφυρο στους περαστικούς/ σε μια παράγραφο πριν από το τέλος'.
Από το ποίημα 'Κρυφτό' του Θοδωρή Βοριά

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου