Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ


Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ο καλός Θεός της Ελλάδας θα κάνει, έστω και την τελευταία στιγμή το θαύμα του και θα μας σώσει, δεν γίνεται να μην μας σώσει! Περιμένοντας το θαύμα, λοιπόν, οδεύουμε, ωραίοι ως Ελληνες, για να βάλω στον πληθυντικό τη φράση του Νίκου Εγγονόπουλου, για δεύτερη Κυριακή προς τις 'Καλλικράτειες' κάλπες. Με το χαμόγελο στα χείλη!

ΑΠ’ ΟΛΑ ΕΧΕΙ ο μπαξές του δεύτερου γύρου, αδέλφια! Και σε τοπικό και σε πανελλήνιο επίπεδο. Αγάπες και μίση, πάθη και έρωτες, φιλιά στο μάγουλο και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, υποσχέσεις για αθετήσεις και αθετήσεις για υποσχέσεις! Τα πάντα όλα, για να θυμηθώ τον... μεγάλο Νίκο Αλέφαντο! Σε μια πρώτη, πρόχειρη, ανάγνωση αυτά!

ΜΕΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ τριγυρνώ/ τριγυρνώ και τραγουδώ/ Αυτοδιοίκηση, Αυτοδιοίκηση, είσαι εδώ; Ναι! Υπάρχει και η Αυτοδιοίκηση, ποιος είπε πως δεν υπάρχει; Να μην τα ισοπεδώνουμε όλα! Τα φαινόμενα συχνά απατούν!

ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ 'Κουράκης' στο Ηράκλειο, το φαινόμενο 'Μαρινάκης' στο Ρέθυμνο και το φαινόμενο 'Αναστασάκης' στην Ιεράπετρα! Ζητούνται ερμηνείες...

ΑΛΛΟΥ Ο ΠΑΠΑΣ κι αλλού τα ράσα του! Σύνηθες φαινόμενο στον δεύτερο γύρο των εκλογών αυτό. Μωρέ... ψήφος κατά συνείδηση, για να μη χάνουν οι... παπάδες τα ράσα τους.

'Η ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ προσαρμογή της χώρας μας και η έξοδος από την κρίση δεν θα είναι εύκολη και σύντομη χωρίς τη λήψη γενναίων μέτρων'. Τάδε έφη προχθές ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκάς Παπαδήμος. Τα μέτρα μάς τελείωσαν, τα... χιλιόμετρα έρχονται, το καταλάβατε;

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ οι γεωργοκτηνοτρόφοι του Νομού μας, από τη συνεχή άνοδο των τιμών των λιπασμάτων και των ζωοτροφών. Ενώ οι τιμές του ελαιολάδου και του γάλακτος έχουν κολλήσει στο 'δεν συμφέρει να μαζώνουμε ελιές, δεν συμφέρει ν’ αρμέγουμε τα ωζά'.

ΚΟΨΕ ΤΟ ΕΝΑ, κόψε το άλλο, κόψε το παράλλο. Κόψε και το κεφάλι
σου στο τέλος, όταν δεν έχεις τίποτ’ άλλο να κόψεις. Η μήπως από ’κει πρέπει ν’ αρχίσεις;

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ότι μόνο δύο θηλυκά θηλαστικά έχουν παρθενικό υμένα, οι άνθρωποι και τα άλογα; Γνωρίζετε ότι οι άντρες της φυλής Walibri στην Κεντρική Αυστραλία χαιρετιούνται μεταξύ τους πιάνοντας ο ένας το πέος του άλλου; Γνωρίζετε ότι καθημερινά στην Ιαπωνία γίνονται κατά μέσο όρο 90 αυτοκτονίες;

ΚΑΠΟΤΕ Ο ΒΟΥΔΑΣ, ενώ ταξίδευε, βρήκε μέσα σ’ ένα δάσος έναν σκελετωμένο γιόγκα σε μια σπηλιά ολομόναχο. Ο Δάσκαλος σταμάτησε και τον ρώτησε πόσο καιρό ζούσε εκεί αρκούμενος στην εγκράτεια. Ο γιόγκα του απάντησε ότι ασκείται 25 χρόνια. 'Και ποια δύναμη απέκτησες;' τον ρώτησε. Ο γιόγκα με περηφάνια του απάντησε ότι έγινε ικανός να διασχίσει το ποτάμι βαδίζοντας πάνω στο νερό. Τότε ο Βούδας του είπε: 'Δύστυχε, φίλε μου! Εχασες τόσο πολύτιμο χρόνο για ένα τόσο ασήμαντο αποτέλεσμα. Ποιος ο λόγος; Ο βαρκάρης σε περνάει απέναντι με μια πολύ μικρή αμοιβή'.

'Τα βήματά μας αντηχούν ακόμη/ Μέσα στο δάσος με τον βόμβο των εντόμων/ Και τις βαριές σταγόνες απ’ τ’ αγιάζι/ Που στάζει στα φυλλώματα των δένδρων/ Και ιδού που σκάζει μέσα στις σπηλιές/ Η δόνησις κάθε κτυπήματος των υλοτόμων/ Καθώς αραιώνουν με πελέκια τους κορμούς/ κρατώντας μες στο στόμα τους τραγούδια/ Που μάθαν όταν ήτανε παιδιά/ Και παίζανε κρυφτούλι μες στο δάσος'.

Το ποίημα 'Ηχώ' του Ανδρέα Εμπειρίκου
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Βαγγέλης Θ.Κακατσάκης
Χανίωτικα νέα(12.11.10)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου