Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ



Γράφει ο:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: Kakatsakis@sch.gr

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!
ΕΚΤΟΣ ΑΠ’ ΤΗΝ όποια οικονομική χρεοκοπία, υπάρχει και η εθνική χρεοκοπία. Είναι σαφής σ’ αυτό ο Ποιητής. Πιο σαφής δεν γίνεται.
ΟΙ 'ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ' αφού μας έβαλαν στην πρέσα για τα καλά έφυγαν. 'Εις το επανιδείν', είπαν και μας έκλεισαν πονηρά το μάτι. Τι να σημαίνει άραγε αυτό; Πάντως την τρίτη δόση του δανείου την εξασφαλίσαμε. Οπως την εξασφαλίσαμε τέλος πάντως. Για την τέταρτη και σπουδαιότερη έχει ο Θεός...
ΟΙ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ, δυστυχώς, πάντα επαληθεύονται. Μιλάμε, βέβαια, για τις Κασσάνδρες και όχι για τις ψευδοκασσάνδρες που έχουν παραπλησιάνει τελευταία. Κι άντε να τις ξεχωρίσεις...
ΔΕΚΑ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ για την ελληνική οικονομία σε 100 μέρες. Μια πρόκληση κάθε δέκα μέρες, δηλαδή. Τουλάχιστον δεν ξεχάσαμε να κάνουμε διαίρεση.
ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ της 'Φωνής των Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Χανίων Αγία Παρασκευή' (φύλλ. 233, Νοεμβ. 2010) διαβάζω: 'Ποιος είπε πως λιτότητα/ σας έχω επιβάλει;/ Κοιτάξτε πως ο συνταξιούχος/ τρώει με χρυσό κουτάλι/ Και πως αυξήσεις δίνουμε/ σ’ όλους με το... τσουβάλι!/ Ποιος είπε πως λιτότητα/ σας φόρτωσα και βάρη/ όνειρα όλοι βλέπετε/ και είναι φως φανάρι/ πως μάλλον τρελαθήκατε/ απ’ το σφιχτό ζωνάρι'...
ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ παραπάνω ποιήματος 'Μας τρέλανε'... Πάντα επίκαιρος με αιχμηρό χιούμορ και ως ποιητής ο μια ζωή στον αγώνα πρόεδρος των Συνταξιούχων, Ηρακλής Αναγνωστόπουλος.
ΕΡΧΟΝΤΑΙ καταιγίδες μας προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ως ωφείλει. Δική μας υπόθεση να λάβουμε τα μέτρα μας για να τις αντιμετωπίσουμε.
ΤΟΝ ΑΥΓΕΝΑΚΗ σβήσανε μέσα σε λίγη ώρα/ γιατί δυο λόγια όμορφα είπε κι αυτός στην Ντόρα. Σιγά που θα άφηνε ασχολίαστη τη διαγραφή του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη από τη Νέα Δημοκρατία, με συνοπτικές διαδικασίες, ο μαντιναδολόγος μας ο Ηλίας ο Σταματάκης!
ΛΑΜΠΡΟΣ ΘΑ είναι κι εφέτος, όπως τα τελευταία χρόνια από τότε που ανέλαβε το Ιδρυμα 'Ελ. Κ. Βενιζέλος' την εκπροσώπηση του Χανιώτικου εμείς, ο εορτασμός της επετείου της Ενωσης της Κρήτης με την Ελλάδα. Μακρινό παρελθόν η εποχή που η Κυβέρνηση εκπροσωπείτο σε επίπεδο γενικού γραμματέα Υπουργείου, άντε το πολύ σε επίπεδο υφυπουργού...
ΕΙΧΕ ΓΕΝΕΘΛΙΑ, χθες. Πολλές, πάμπολλες και ιδιαίτερα θερμές οι ευχές που δέχτηκε στον τοίχο του στο φέισμπουκ. Εκλεινε τα 62 του χρόνια και τα μαλλιά του ήταν κάτασπρα. Κι όμως ένιωθε νέος, στα 26 του... Προπάντων ύστερα από τέτοιες ευχές! Κατάπολλα τα ευχαριστώ του!
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ της Ρώμης Καλιγούλας αυτοανακηρύχθηκε θεός και έκτισε προς τιμή του έναν λαμπρό ναό, στον οποίο έλεγε ότι κατέβαινε από τον ουρανό η θεά της Σελήνης και τον εναγκαλιζόταν. Κάποτε ρώτησε τον αυλικό Βιτέλιο αν την έχει δει. 'Και βέβαια όχι, μόνο εσείς οι θεοί μπορείτε να βλέπετε, ο ένας τον άλλο', ήταν η απάντηση του αυλικού.
'Εν τέλει ήρθαν τα σπρεντ και τα Αλμούνια/ τα πονηρά Μερκέλ και τα Πινέιρο/ τους δώσαμε τα λίγα που απομείναν,/ την τρύπια τσέπη μας και την τιμή μας./ Τα πήραν όλα δυσαρεστημένοι/ που δεν ξηλώσαν και τον Παρθενώνα. /Τους τον χρωστούμε, είπαν, κλείνοντας την πόρτα./ Το μόνο που μας έμεινε είναι η γλώσσα μας/ και τρέμαμε οι άφρονες να μην την κλείσουν/ στα φοβερά στρατόπεδα των εξοντώσεων/ στα τρομερά Νταχάου των Τραπεζών τους'.
Το ποίημα 'Εθνική χρεοκοπία' του Θανάση Παπαθανασόπουλου
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου