Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ


Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

Η Ε.Μ.Υ. το ’πε κι έγινε, βροχή και καταιγίδα/ και για χιονάκι μίλησε εις τα ψηλά το είδα! Ετοιμη την είχε φαίνεται ο Ηλίας ο Σταματάκης τη μαντινάδα. Με το που άρχισε το Σάββατο το μεσημέρι να πιάνει δουλειά ο χειμώνας και στην πόλη μας πάτησε 'αποστολή' στο κινητό του και μου την έστειλε.

Ο ΕΡΧΟΜΟΣ του χειμώνα η είδηση της προηγούμενης εβδομάδας και όχι ο ερχομός του πρωθυπουργού στο Ρέθυμνο και στο ΜΑΪΧ. Και γιατί ο χειμώνας ήρθε, εκεί που τον είχαμε ξεγραμμένο -και μάλιστα για να μείνει- ενώ ο πρωθυπουργός ήρθε, είδε ένα γεμάτο μεν στο ράφι δε, καλάθι της Κρήτης και απήλθε. Οψόμεθα.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ όλα νομίζαμε ότι συνέβησαν την εβδομάδα που πέρασε. Νομίζαμε! Κούνια που μας κούναγε... Τα πάντα όλα αυτήν την εβδομάδα θα συμβούν. Αυτό θα λέμε μέχρι την επόμενη...

ΕΧΟΝΤΑΣ το μαχαίρι της τρόικας στο λαιμό της η κυβέρνηση πάει να φέρει τα πάνω - κάτω στις εργασιακές σχέσεις και να κατεδαφίσει τα πάντα. Σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω; Για πάρτη της μπορεί να το πει. Πολύ πάει να το πουν όμως και όλοι οι εργαζόμενοι. Αυτό δα έλειπε! Είναι και ζήτημα αξιοπρέπειας. Αλλος να φταίει κι άλλος να πληρώνει.

ΑΠΕΡΓΙΕΣ, στάσεις εργασίας, διαδηλώσεις... Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν! Χιλιοπροδομένε λαέ, που λέει και ο φίλος μου ο γερω-δάσκαλος σε κάθε ευκαρία.

ΚΑΤΑ Τ’ ΑΛΛΑ έρχονται Χριστούγεννα. Στους δρόμους της πόλης το... πανανθρώπινο μήνυμα 'Καταναλώστε' παίζει στη διαπασών. Από κεκτημένη ταχύτητα. Αν και τα κάθε λογής μεγάφωνα ξέρουν ότι το φετινό 'δώρο' είναι 'άδωρο'.

ΟΤΙ υπάρχει ανάγκη για νέο Ε.Σ.Υ., υπάρχει! Πρώτα απ’ όλα ανάγκη για την ύπαρξη του ΕΣΥ υπάρχει, ωστόσο. Οχι το ΕΓΩ του ο καθένας μας και ο κόσμος όλος...

ΜΗΝΥΜΑ αλληλεγγύης από τους καλλιτέχνες των Χανίων. Πρόσφεραν αφιλοκερδώς έργα τους για την έκθεση που διοργανώνεται στο Κοινωνικό Στέκι με σκοπό την ενίσχυση των Συσσιτίων της Σπλάντζιας. Για κανέναν μας δεν είναι δύσκολη η πορεία από το ΕΓΩ στο ΕΣΥ! Για κανένα μας. Μπορούμε να ανω-θρώσκουμε όλοι μας.

'ΜΗ πιστεύσης ποτέ, ότι η καρδία δεν έχει και ολίγον πνεύμα· το πνεύμα όμως είναι ανηλεές· δεν έχει ούτε ίχνος καρδίας'. Πολύβιος Δημητρακόπουλος ('Χρυσή Διαθήκη')

ΥΠΕΡ της μαθητιώσης, της σπουδάζουσας, της ανέργου και της εξαρτημένης νεολαίας του Κυρίου δεηθώμεν! Δεν με ενδιαφέρουν τα τυχόν λάθη. Κρατάω την ουσία. Οτι ένας νεαρός παπάς έχει τη σκέψη του εν ώρα Λειτουργίας στη νεολαία.

ΤΟ 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ στο 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποίησης, στη Λάρισα για το ποίημά του 'November rain', πήρε ο Αντώνης Πυροβολάκης, που ζει και γράφει στην πόλη μας. Να ’ναι καλά η τακτική αναγνώστρια της εφημερίδας Σοφία Hester - Σειραδάκη που, αν και ζει στο εξωτερικό, με πληροφόρησε σχετικά. Οπως και για το ότι ο Αντώνης Πυροβολάκης έχει διακριθεί σε πολλούς και σημαντικούς ποιητικούς διαγωνισμούς μέχρι σήμερα. Και διά της στήλης ευχαριστίες!

ΚΑΠΟΤΕ ρώτησαν έναν σοφό Κινέζο τι είναι πιο ανθεκτικό, το σκληρό ή το μαλακό. Ο σοφός Κινέζος απάντησε: 'Σίγουρα το μαλακό. Απόδειξη η γλώσσα μου που εξακολουθεί να κάνει τη δουλειά της, ενώ δόντια δεν έχω καθόλου'.

'[...] Κοντά μου ήρθε ο βροχοποιός με τρυπημένες τις παλάμες/ και με των αστραπών τις ραγισματιές στο βλέμμα μού έδωσε τα αντικλείδια που/ ανοίγουνε χαμόγελα./ Συγγνώμη του ψιθύρισα, δεν έχω ιμάτια να μου τα διαμοιράσουν./ Θέλω μονάχα σα θα βγει το ουράνιο τόξο να μου μάθεις να μιλάω με τα χρώματα'.
Από το ποίημα 'November rain' του Αντώνη Πυροβολάκη.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου