Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ…


Γράφει ο
NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ. KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
kak_nektar@yahoo.gr

Από το ημερολόγιο ενός 'homo - tv όπληκτους'
Και Μάστερ σεφ παρακολουθώ και Big Brother και X-Factor και - και... πολλά από αυτά τα -όπως κάποιοι διανοούμενοι αποκαλούν- σκουπιδομάνι, παρακολουθώ! Επιπλέον ενημερώνομαι πλήρως για όλες τις τηλεπερσόνες από τις εκπομπές τους όπου οι μεν συζητούν για τους δε και τούμπαλιν και παράπονο δεν έχω.
Ζω και ’γω στον όμορφο δικό τους κόσμο όπου το μόνο άσχημο είναι οι ύβρεις και οι προσβολές που ανταλάσσουν ο ένας για τις εκπομπές και τις πομπές των άλλων...
Και τάσσομαι συχνά - πυκνά με το δίκιο αυτού που στα μάτια μου φαντάζει ο ασθενέστερος αλλά -μεταξύ μας- μου ’χει τύχει κάποιες φορές να αλλάξω και τη γνώμη μου, έχοντας ακούσει από τις διάφορες μεσημεριανές εκπομπές το παρασκήνιο που υπάρχει το οποίο ευθυνόταν και παραπλανήθηκα!
Εκείνες τις ώρες συνειδητοποιώ ότι -ακόμα και μένα το γατόνι- με κοροϊδέψανε με τις συμπεριφορές τους κάποιοι από τους αγαπημένους μου ήρωες! Με μπερδέψανε τόσο πολύ, που μετά καθόμουν και έβριζα τον εαυτό μου πώς μπόρεσαν εκείνοι να με πιάσουν Κώτσο κι εγώ να μην πάρω χαμπάρι!
Δεν πτοούμαι, όμως... Καθόλου!
Ξανακάθομαι την επομένη μπροστά από την όμορφη οθόνη μου και παρακολουθώ όλα τα ριάλιτι με περισσότερη -τούτη τη φορά- προσοχή· μην τυχόν και με ξανακοροϊδέψουν αυτοί εμένα και προσπαθώ να εντρυφήσω όσο το δυνατόν περισσότερο στον δικό τους τρόπο σκέψης και να μπω περισσότερο στο πετσί του... 'homo- tv όπληκτους'!
Ετσι αποκαλώ εμένα και όλους τους άλλους όμοιούς μου που -θέλω να το εξομολογηθώ αγαπημένο μου ημερολόγιο- χαίρομαι όταν τους συναντώ και ανταλλάσσουμε τις 'εμπειρίες μας και τις απόψεις μας' για όσα συμβαίνουν στην ελληνική 'τιβοπραγματικότητα'!
Ολοι εμείς οι 'homo - tv όπληκτοι' συμφωνούμε ότι δεν έχουμε τίποτα καλύτερο να κάνουμε στη ζωή μας πέραν της καναπεδίτικης ζωής που μας έχει προσφερθεί από κάποιος σοφούς ανθρώπους και δόξα τω Θεώ ακόμα μας προσφέρεται σε οικονομικότερη -από κάθε τι άλλο που κυκλοφορεί στο εμπόριο - προσφορά...
Και τώρα θα σου πω και κάτι που συνέβη τις ημέρες της κακοκαιρίας και με άγχωσε κάπως...
Είχαμε διακοπή ρεύματος στο σπίτι και έσβησε η τηλεόρασούλα μου πάνω στο καλύτερο· ένα τρέιλερ από την αγαπημένη μου εκπομπή που θα παιζόταν την επόμενη το βράδυ. Μ’ έλουσε κρύος ιδρώτας, έτρεμαν τα πόδια μου και ένιωσα το απόλυτο κενό! Εμεινα άυπνος όλο το βράδυ και μόνο το ξημέρωμα ηρέμησα λίγο...
Τέλος πάντων... Η ουσία είναι ότι εμένα μου χάλασε όλη η διάθεση αλλά ποιος νοιάζεται;
Ποιος θα νοιαστεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου