Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ…


Εμπρός στον αγώνα που χάραξε ο... Γκλέτσος!

Ναι καλά διαβάζετε, για τον 'αγωνιστή' Απόστολο Γκλέτσο ο λόγος σήμερα... Κείνο το ψηλό παιδί που είναι πλέον... δήμαρχος ενός νέου Καλλικρατικού Δήμου, για όποιον δεν το ξέρει!
Ποιος κουνεί το κεφάλι του; Εδώ ψηφίσαμε ολόκληρο Ψινάκη για δημοτικό σύμβουλο, τον Αποστόλαρο δεν θα βγάζαμε δήμαρχο; Χωρίς καμία δόση ειρωνείας πάντως ο Αποστόλης έχει στρέψει τα φώτα της δημοσιότητος πάνω του και όχι λόγω κάποιας εμπλοκής του σε πάνελ τηλεοπτικό, φωνασκώντας, ώστε να βρει μια θέση στον ήλιο της ελληνικής τηλεπραγματικότητας, η οποία συνεχίζει να ανεβάζει και να κατεβάζει ακόμη και πολιτικούς!
Ανοίγω παρένθεση (πώς το ’λεγε η Μήτση Κωνσταντάρα σ’ εκείνη την ταινία; 'Ατιμη κοινωνία που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους ρίχνεις στα Τάρταρα...'!).
Εκλεισα παρένθεση και συνεχίζω: Αυτά έχει η ζωή· τα πάνω και τα κάτω της! Από τη μια η κοινωνία της Στυλίδας ανέβασε τον Αποστόλη στον... δημαρχιακό θώκο και από την άλλη η Αστυνομία τον οδήγησε με χειροπέδες στη 'στενή', επειδή ως δήμαρχος πρωτοστατεί στην κινητοποίηση των κατοίκων του Δήμου του κατά των... διοδίων στην περιοχή γύρω από τη Στυλίδα!
Με νόμιμο ή μη τρόπο προσπαθεί να βρει τα δίκαια των συμπολιτών του! Και προσπαθεί να τα βρει με έναν τρόπο που η δύναμη της εξουσίας (όχι αυτή που του δίνει το αξίωμα του δημάρχου αλλά εκείνη του 'γνωστού'-σελέμπριτι- ηθοποιού) του έχει δώσει· γιατί όχι; Μπλέκονται πολύ τα πράγματα και το ποιος έχει δίκιο λιγότερο ή περισσότερο, σηκώνει πολλή συζήτηση!
Σε μια χώρα, όπως η δική μας, δεν είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες 'παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους' προχωρώντας σε πράξεις απονενοημένες! Ειδικά τώρα που η χώρα βρίσκεται σε αναβρασμό λόγω της οικονομικής κρίσης, αυτές οι πράξεις ενδεχομένως να πληθύνουν και ουδείς μπορεί να γνωρίζει πού θα οδηγηθούμε!
Αυτό που κάνει εντύπωση -για να επανέλθω στον Απόστολο- είναι ότι ως φαίνεται δεν κρύβονται τίποτα μεγαλοσυμφέροντα πίσω από αυτή του την ενέργεια!
Με άλλα λόγια ο άνθρωπος στη συγκεκριμένη πράξη προέβη με γνώμονα το κοινό καλό των δημοτών του και αυτό κάποιοι μεταξύ αυτών και το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα Ενάντια στα Διόδια, έσπευσαν να του το αναγνωρίσουν ως μια... επαναστατική πράξη ενάντια στην κρίση και σε αυτούς που μας οδήγησαν σε αυτή...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου