Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΕΙΔΗΣΗ




Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

Ανάμεσα στους Κινέζους... κι ένας Αραβας!

Ο Charles Anderson Dana τον 18ο αιώνα είπε την περίφημη φράση: 'Είδηση είναι όχι όταν ένας σκύλος δαγκώσει έναν άνθρωπο αλλά όταν ένας άνθρωπος δαγκώσει ένα σκύλο'.
Τις τελευταίες ημέρες τα Χανιά έχουν κατακλυστεί από Κινέζους, οι οποίοι μέσω του αεροδρομίου μας ταξιδεύουν για την επιστροφή τους στην πατρίδα τους!
Το να δούμε και να συναντήσουμε λοιπόν... Κινέζο στον δρόμο μας δεν θα μας κάνει καμία απολύτως εντύπωση, ενδεχομένως να μην τον παρατηρήσουμε καν! Ομως στη θέα ενός Αραβα -και μάλιστα ντυμένου με την κελεμπία και το σαρίκι του που μπαίνει σε κεντρικό κομμωτήριο της πόλης, πιάνει το ψαλίδι, το χτένι, το σεσουάρ και αρχίζει να περιποιείται την κόμμη των ατόμων που περιμένουν υπομονετικά να κουρευτούν- τα λόγια περιττεύουν. Επιπλέον, το συγκεκριμένο θέαμα αν μη τι άλλο και είδηση αποτελεί και είναι απολαυστικότατο, εν μέσω μιας γενικότερης κατήφειας και απογοήτευσης που κυριαρχεί γύρω μας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης!
Αυτού του 'θεάματος' του... Αραβος γίναμε αυτόπτες μάρτυρες τις προάλλες και για του λόγου το αληθές, τον φωτογραφίσαμε εν ώρα εργασίας και κατ’ αποκλειστικότητα σας παρουσιάζουμε· πάντα σε κλίμα αποκριάτικο και για να γελάσει λίγο το χειλάκι μας και να ευφρανθούμε!
Οσο για τον Αραβα δεν είναι άλλος από τον κομμωτή Βαγγέλη Περάκη, ο οποίος κατά καιρούς και ανάλογα με την επικαιρότητα (π.χ. Μουντιάλ, Απόκριες, κ.ά.) διακοσμεί τον χώρο της εργασίας του στο Εμπορικό Κέντρο Ερμής, προς τέρψιν όχι μόνο των φίλων και πελατών του αλλά και των περαστικών!

Χανιώτικα νέα (05.03.11)
Ν.Ε.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου