Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ


Φίλες και φίλοι, καλημέρα!
ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ, δεν θα χρεοκοπήσουμε, θα χρεοκοπήσουμε, δεν θα χρεοκοπήσουμε, θα χρεοκοπήσουμε, δεν θα χρεοκοπήσουμε, θα χρεοκοπήσουμε, δεν θα χρεοκοπήσουμε... Δόξα τω Θεώ! Δεν θα χρεοκοπήσουμε! Αυτό έβγαλε το τελευταίο φυλλαράκι της μαργαρίτας, που μόλις μαδήσαμε...
ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ, δεν θα χρεοκοπήσουμε, θα χρεοκοπήσουμε, δεν θα χρεοκοπήσουμε, θα χρεοκοπήσουμε, δεν θα χρεοκοπήσουμε, θα χρεοκοπήσουμε, δεν θα χρεοκοπήσουμε, θα χρεοκοπήσουμε... Βόηθα Παναγιά μου! Θα χρεοκοπήσουμε! Αυτό έβγαλε το τελευταίο φυλλαράκι μιας άλλης μαργαρίτας, που επίσης μόλις μαδήσαμε.
ΜΑΔΩΝΤΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ. Μαδώντας δυο - δυο τις μαργαρίτες. Τη μια με το ένα χέρι την άλλη με το άλλο. Κάθε Ελληνας και η μαργαρίτα του. Διορθώνω. Κάθε Ελληνας και οι δυο μαργαρίτες του. Ωραία απασχόληση. Σε δουλειά να βρισκόμαστε περιμένοντας και την 25η Μαρτίου.
ΕΝΤΑΞΕΙ, το ξέρω, λέτε να μην το ξέρω ότι εκτός από τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου έχουμε και τη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Μαρτίου; Εντάξει κι αυτό το ξέρω. Λέτε να μην το ξέρω ότι σήμερα έχει 11 ο Μάρτης; Τ' αβγά και τα Πασχάλια μπορεί να τα χάσαμε, τις ημερομηνίες των Συνόδων Κορυφής, όχι. Αυτό, δα, έλειπε!
ΜΕΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ περπατώ/ περπατώ και τραγουδώ/ λύκε - λύκε είσ' εδώ; Αφού διευκρινίσω ότι το 'δάσος' είναι η Σύνοδος Κορυφής να σας κάμω δυο ερωτήσεις. Ερώτηση πρώτη: Ποιος είναι αυτός που περπατά στο δάσος; Ερώτηση δεύτερη: Ποιος είναι ο λύκος; Εύκολες είναι, ε; Εύκολες είναι, αν έτσι νομίζετε! Για ν' απαντήσω... πιραντελλικά. Καιρός να πάμε και λίγο παραπέρα!
ΟΨΕΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ρώτηξα και γιάντα κοκκινίζει/ κι είπε μου τα παράξενα της γης δεν νταγιαντίζει. Είναι να μην κοκκινίζει πραγματικά ο ήλιος απ' την ντροπή του, για λογαριασμό μας βεβαίως - βεβαίως, με τα συμβαίνοντα, Ηλία Σταματάκη;
'ΑΥΤΗ Η τραγική εξέλιξη (σ.σ. ο θάνατος άστεγου στην Αθήνα από το ψύχος) δείχνει με τον πιο έντονο τρόπο βασικές αδυναμίες της κοινωνίας μας και των οργανωμένων θεσμών μας. Το γεγονός ότι συνάνθρωποί μας έχουν φτάσει σήμερα να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης στα πεζοδρόμια, τις πλατείες και τα πάρκα της πόλης μας είναι θέμα σοβαρότατο, το οποίο μας αφορά όλους'. Γιώργος Καμίνης, δήμαρχος Αθηναίων.
ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΑ τον Πρωτοστάτη Αγγελο να κατεβαίνει ουρανόθεν. Ακουγα το θρόισμα, που έκαναν τα φτερά του. Μύριζα την ευωδία των κρινακιών του. Ολα αυτά, ενώ άκουγα την καμπάνα κάθε Παρασκευή της Μεγάλης Σαρακοστής να καλεί στους Χαιρετισμούς. Την εποχή της 'μη με λησμόνει' ηλικίας.
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ενός κοινωνικού πειράματος σε μια ομάδα 50 ανθρώπων (μισοί - μισοί άνδρες και γυναίκες) δόθηκε ένα κείμενο και η επιλογή να βάλουν σ' αυτό το κείμενο ένα κόμμα. Το κείμενο ήταν: 'Αν ο άνδρας ήξερε πραγματικά την αξία που έχει η γυναίκα θα πήγαινε στα τέσσερα'. Ολες οι γυναίκες βάλανε το κόμμα μετά από τη λέξη 'γυναίκα' και όλοι οι άνδρες βάλανε το κόμμα μετά τη λέξη 'έχει'. Το βρήκα τις προάλλες στη σελίδα που έχει στο φέισμπουκ ο γνωστός συμπολίτης μας Σταύρος Βιρβιδάκης, κάτω απ' τον τίτλο 'Η αξία της στίξης' κι είπα να το μεταφέρω εδώ. Χωρίς σχόλια.
'Σημαίνει η Ωρα των Ωρών!/ Κι ως τις κορφές αγιάζει η Δύση,/ σπερνιάζουν τα ηχερά νερά/ στο σύθρηνο ξωκλήσι:/ -Χαίρε, Νύμφη ανύμφευτε!/ Στο εικόνισμα το απόβαθο/ κρεμιέται αχνό καντήλι./ Μια δέηση άλικη θλίβεται/ το άρρωστο εμπρός σου δείλι:/ -Χαίρε, Νύμφη ανύμφευτε!/ [...]'.
Από το ποίημα του Απόστολου Μελαχρινού
'Χαίρε, Νύμφη ανύμφευτε!'.
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου