Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ…


Γράφει ο NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ. KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
kak_nektar@yahoo.gr

Απ? όπου κι αν το πιάσω σήμερα είμαι σίγουρος ότι στο ίδιο σημείο θα καταλήξω. Αυτό της γενικευμένης απογοήτευσης που έχει κυριαρχήσει ανά τον κόσμο με όλα όσα συμβαίνουν ή τουλάχιστον με αυτά που τα Μ.Μ.Ε. προβάλλουν επί το πλείστον.
Προσπαθώντας να σπουδαιολογήσω και να επιλέξω το σημερινό μου θέμα πάντα βρισκόμουν προ αδιεξόδου· κατάληξη - επιλογή μια κακή είδηση!
Είδηση που είτε προέρχεται από τη γειτονιά μας, τη χώρα μας είτε από τις πέρα γειτονιές, κοντινές και μακρινές της γης!
Ειδήσεις που, όμως, άμεσα ή έμμεσα επηρεάζουν τις ζωές όλων μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο!
Μια πολύ πρόχειρη καταγραφή τούτων των 'άσχημων' ειδήσεων η παρακάτω και με... τυχαία σειρά:
Το θέμα με τη Μονάδα Νεογνών που έκλεισε και τώρα τρέχουμε να την επαναλειτουργήσουμε, λες και είναι αυτό πιο εύκολο από την προνοητικότητά μας να μην είχαμε ποτέ φτάσει στο σημείο Ο του κλεισίματός της!
Ο σεισμός στη χώρα του ανατέλλοντος ήλιου και οι δύσκολες ώρες που περνά ο ιαπωνικός λαός, όλα όσα συνεπάγεται μια τέτοια καταστροφή για όλη την ανθρωπότητα.
Η -ακόμη και τούτη την ώρα που διαβάζεται αυτό το κείμενο- εκτός ελέγχου κατάσταση που εξακολουθεί να βρίσκεται η Λιβύη αλλά και άλλες αραβικές χώρες, οι οδυνηρές και τραγικές στιγμές που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας εκεί.
Κι όλα αυτά τα παραπάνω, εν μέσω της οικονομικής κρίσης που κάποιοι από τους εδώ βιώνουν περισσότερο από κάποιους άλλους...!
...Ανάμεσα στις ειδήσεις γνωστών, γειτόνων που απολύθηκαν από τις δουλειές τους, αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο στο μαγαζί τους...
Κι όλα τα παραπάνω υπό το βάρος και το σφίξιμο στην καρδιά για τους πνιγμένους μετανάστες που σιγά - σιγά ξεβράζει η θάλασσα στον κόλπο της Σούδας.
...Και υπό την ασφυκτική πίεση που δέχεται η χώρα από την τρόικα και το ΔΝΤ αλλά και τα όσα -ψευδώς σύμφωνα με πολλούς- έχουν διαρρεύσει για μια επερχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδος, η οποία πρόκειται να ανακοινωθεί στις 25 Μαρτίου...
Κανονικά δεν θα ?πρεπε να διαβάζεις πράγματα που 'ρίχνουν' τη διάθεση από κάποιον που είναι φύσει αισιόδοξος!
Ομως...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου