Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ


Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

''ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΙ λύσει η Ευρώπη ... χαθήκαμε!'' Εις επήκοον όλων των Ελλήνων το είπε αυτό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, μια μέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Μαρτίου. Ε, λοιπόν η Ευρώπη βρήκε λύσεις, κάποιες λύσεις τελοσπάντων και (τι νομίζαμε δηλαδή;) βεβαίως με το αζημίωτο. Καιρός να βρούμε κι εμείς λύσεις για τα προβλήματά μας, δεν νομίζετε;

ΩΣΤΟΣΟ Η Διεθνής Κοινότητα βρίσκεται σε συναγερμό. Το πυρηνικό θρίλερ στην Ιαπωνία μόλις άρχισε και ο φόβος του πυρηνικού ολέθρου είναι διάχυτος. Ο αρμόδιος για την Ενέργεια Ευρωπαίος Επίτροπος μίλησε για σκηνές απ' την αποκάλυψη...

''ΚΑΙ ΓΙΝΑΝΕ αστραπές, φωνές, βροντές, και σεισμός τόσο μεγάλος που τέτοιος σεισμός δεν ξανάγινε από τότε που οι άνθρωποι φανήκανε στη γη. [...] Τα νησιά χαθήκανε και τα βουνά ισοπεδωθήκανε''. Από την ''Αποκάλυψη'' του Ιωάννη (Μετάφραση: Νίκος Ψαρουδάκης).

ΝΑ ΔΩ, να κει και ο Καντάφι επανήλθε δριμύτερος με θεατή τη Διεθνή Κοινότητα. Λέτε να ξαναδούμε στους τηλεοπτικούς δέκτες τον Μπερλουσκόνι να ξανασκύβει και να του ξαναφιλά το χέρι; Για να μην επεκταθούμε περισσότερο...

ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ της χαμηλό η τιμή του λαδιού, στο ιστορικό της υψηλό η τιμή της αμόλυβδης βενζίνας. Α, ρε, και να δούλευε το ''παντέρμο'' με λάδι και να μαγερεύαμε με βενζίνα!

ΕΙΔΙΚΟ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝ στέλνει, λέει, το υπουργείο Παιδείας για να εξετάσει τις σχολικές υποδομές στα Καμισιανά και στον Ταυρωνίτη. Μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, προφανώς, σχολίασε ο φίλος μου ο Γέρω – Δάσκαλος.

ΓΡΑΨΕ ΠΡΑΜΑ ''Στα πεταχτά'' για την ομάδα μας μου 'πε ένας καλός Πλατανιανός φίλος με το που με είδε στο γήπεδο του Μάλεμε την Κυριακή. Δεν χρειαζόταν να μου το πει. Το 'χα κατά νου και το κάνω. Τι κι αν ηττήθηκε απ' τον Α.Ο.Χ.; Ολοζώντανες μένουν οι ελπίδες για άνοδο στη Β' Εθνική. Μαζί της. Για το Καλό του Χανιώτικου Ποδοσφαίρου και όχι μόνο...

ΑΣΤΡΟ ΝΑ βάλω δόλωμα, να πιάσω μάνι μάνι,/χρυσόψαρο που κολυμπά στης Σούδας το λιμάνι. Μ' αρέσει, βέβαια, κι αυτή σου η μαντινάδα, που μου έστειλες, Ηλία Σταματάκη, τι θέλεις όμως να πεις; Δεν κατάλαβα...

ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ: Να ξαναδιαβάζεις προσεκτικά το χειρόγραφό σου, φίλε, γιατί καμιά φορά άλλα λέεις στο μολύβι να γράψει κι άλλα γράφει.
Προχθές για παράδειγμα στο τρίτο ''πεταχτό'' αντί να γράψει ''αιφνιδίου θανάτου'' έγραψε ''αιφνιδίου πολέμου''. Άφησε που στο έκτο ''πεταχτό'' ξέχασε να γράψει τη λέξη ''είναι'' μ' αποτέλεσμα να μη βγαίνει ο δεκαπεντασύλλαβος στη μαντινάδα του Πέτρου του Πανηγυράκη.

ΣΤΗ ΘΕΣΗ του ιστορικού ανέκδοτου σήμερα η αρχή από ένα άρθρο με τίτλο ''Η αθλιότητα του κιτρινισμού'' που διάβασα προημερών στο Διαδίκτυο (www.Sofokleous10.gr). Χωρίς σχόλια.

ΌΤΑΝ Ο πάπας Ιωάννης επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Αμερική δέχθηκε από ένα δημοσιογράφο το ακόλουθο ερώτημα: ''Θα επισκεφθείτε κάποιο κλαμπ στη Νέα Υόρκη;'' Κι απάντησε με χιούμορ: ''Υπάρχουν κλαμπς στη Νέα Υόρκη;'' Την επομένη η εφημερίδα κυκλοφόρησε με πηχυαίους τίτλους: ''Υπάρχουν κλαμπς'' στη Νέα Υόρκη; Η πρώτη ερώτηση του Πάπα μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο''.

''Μπαινόβγαινα σε τάφους/μια ζωή/όπως νεκρή/ όμως νεκρή δεν ήμουν/γεννούσα παιδιά/υποδεχόμουν φίλους/συνέδραμα τους γέροντες γονείς./Επισκέψεις σε άλλους τάφους πήγαινα/άγνωστους/και έχανα τα οστά μου/ένα - ένα/και έχανα τα νεύρα μου/ένα - ένα/μια σάρκα έμεινα/μια μάζα/ και γεννούσα παιδιά/υποδεχόμουν φίλους/συνέδραμα τους γέροντες γονείς./Γύρω παντού οι σάρκες μας/παντού ο θάνατός μας''. Το ποίημα ''Απόδραση'' της Έλενας Μπολιουδάκη.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου