Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ


Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ Τύπου, στους Αγίους Πάντες τ’ Αποκόρωνα σήμερα, 18 Μαρτίου, παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, υφυπουργού Γιώργου Πεταλωτή, ο νους της περιφερειακής δημοσιογραφίας θα δουλεύει. 'Πολιτεία και Περιφερειακά ΜΜΕ', το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιείται.
'ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΑΝΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ που στα εβραϊκά λέγεται Αρμαγεδδών. Ο έβδομος άγγελος άδειασε τη φιάλη στον αέρα και από τον ναό του ουρανού βγήκε φωνή μεγάλη από τον θρόνο που είπε: «Εγινε»'. Από την Αποκάλυψη του Ιωάννη (Μετάφραση Νίκου Ψαρουδάκη).
ΨΗΛΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ. Σαν σε ικεσία. Αναζητώντας την εξ ύψους βοήθεια. Για την Ιαπωνία όπου ο πυρηνικός όλεθρος απειλεί να αφανίσει τα πάντα. Αν δεν το έχει ήδη κάνει. Χώρα του Δύοντος και όχι του Ανατέλλοντος Ηλίου η Ιαπωνία; Μη γένοιτο!
ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ η Ελλάδα ζωσμένη! Τι κι αν δεν έχουμε εμείς. Εχουν ή λογαριάζουν να έχουν οι γείτονες. Και η ραδιενέργεια δεν εμποδίζεται απ’ τα σύνορα.
ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗΣ κοκορομαχίας στη Βουλή: Ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη! Χρέος, χρέος, χρέος! Συγγνώμη, συγγνώμη, συγγνώμη! Λόγια, λόγια, λόγια!
ΑΠΟ ΤΟ 'ΔΟΞΑ σοι ο Θεός' στο 'Βόηθα Παναγιά' μου. Από το ζεστό, έστω το χλιαρό, στο κρύο, στο ψυχρό και στο... ανάποδο. Ανοιχτό παραμένει λέει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
ΣΤΩΝ ΠΟΝΕΜΕΝΩΝ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ, Θε μου, μπέψε τ’ αηδόνι/ μπέψε τον ήλιο της χαράς εκειά να ξημερώνει. Αυτή κι αν είναι ωραία μαντινάδα, Ηλία Σταματάκη!
ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΘΕΩΡΟΥΝ οι περισσότεροι Αεκτζήδες την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας απ’ την ομάδα τους (μας). Σιγά, λένε, που θα τρομάξουν με τον Ατρόμητο. Εδώ δεν τρόμαξαν στην κόλαση που δημιούργησαν οι... χουλιγκάνοι στην Τούμπα.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΜΠΟΥΡΝΑΖΟ, ιστοριοδίφη - συγγραφέα, Αθήνα: Και διά της στήλης κατάπολλα ευχαριστώ κι εσένα και τον Γιάννη Τσακιράκι για την αποστολή ενός ακόμα αντίτυπου των 'Απομνημονευμάτων' του Κριτοβουλίδη. Κατάπολλα, επίσης σ’ ευχαριστώ για τις φωτοτυπίες των δημοσιευμάτων σου που αφορούν τον σπουδαίο φιλικό, επαναστάτη, ιστορικό, λαογράφο και βιογράφο, εξ Αρμένων των Ιπποκορωνίων ορμώμενο, 'Ζωήν, Χαράν και γειαν, πολλή να ’χετε', για να χρησιμοιποιήσω αντιγυρίζοντάς τον, τον χαιρετισμό του Μαρίνου Φαλιέρου.
ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ λογομαχούσαν ένας γελωτοποιός κι ένας φιλόσοφος για το ποιος απ’ αυτούς είναι εξυπνότερος. Και τότε ο φιλόσοφος που ήταν φαλακρός απευθύνει στον γελωτοποιό τη μοιραία ερώτηση που ανέδειξε τελικά τον πιο έξυπνο: 'Το αβγό προέρχεται από την κότα ή η κότα από το αβγό;'. Ο γελωτοποιός τον χτύπησε με την παλάμη του στο κεφάλι και τον ρώτησε: 'Από πού προέρχεται ο κρότος από τη φαλάκρα σου ή από την παλάμη μου;'.
'Πρωινοί κόσμοι φυτών, τοπία σωμάτων./ Μια κουκουβάγια, απορημένη, κοιτάζει τους ανθρώπους./ Νίβονται, πασσαλώνουν και τεντώνουν αγκαθοσύρματα./ Ο ήλιος τοξεύει ζέστη και φως. Η κουκουβάγια/ ανοιγοκλείνει τα μάτια. Βλέπει τον κόσμο μας,/ δεν τον αντέχει και χώνεται στα ερείπια'.
Το ποίημα 'Η κουκουβάγια' του Κώστα Καλαπανίδα.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http://petaxta.blogspot.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου