Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ…


Ιστορίες... της κρίσης ή σημεία των καιρών
Δημοσιεύθηκε στα Χανιώτικα νέα ( 06-04-2013)

Γράφει ο
NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ. KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
kak_nektar@yahoo.gr

Οι δύο παρακάτω ιστορίες συνέβησαν στην πόλη μας· η πρώτη την περασμένη Πέμπτη κι η δεύτερη χθες:

Ιστορία... νούμερο 1:
Οι δύο μαθητές Γυμνασίου μπήκαν με την άνεση της... ηλικίας τους μέσα στο γραφείο και αφού δήλωσαν πως εκπροσωπούν ένα Γυμνάσιο του Νομού μας, είπαν ότι κληρώνουν ένα λαπ τοπ και η τιμή του κλήρου είναι 3,5 ευρώ!
Δύο προθυμοποιήθηκαν να συνδράμουν τα παιδιά και αγόρασαν 2 κλήρους ο πρώτος και έναν μόνο ο δεύτερος, ο οποίος, όμως, τους άφησε τα ρέστα από το πεντάευρω. Οι μικροί έγραψαν τους αριθμούς των τηλεφώνων των αγοραστών στα αποκόμματα που κράτησαν κι έδωσαν τα άλλα στους υποψήφιους νικητές της κλήρωσης! Ευχαρίστησαν κι έφυγαν μέρα μεσημέρι πηγαίνοντας και στα άλλα γραφεία του κτηρίου!
Ο ένας από τους δύο αγοραστές που άρχισε να ψιλιάζεται πως κάτι δεν πήγαινε καλά με την υπόθεση 'κλήρωση λαπ τοπ', επικοινώνησε με το σχολείο απ’ όπου τον πληροφόρησαν ότι δεν κληρώνεται κανένα λαπ τοπ.

Ιστορία... νούμερο 2:
Παιδί 10 - 12 ετών περιφέρεται χθες το πρωί σε γειτονιά της Χαλέπας και περνώντας από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα της γειτονιάς προσπαθεί να ανοίξει τις πόρτες τους, με περισσή άνεση! Μια ξεκλείδωτη πόρτα τελικά ανοίγει και ο μικρός παίρνει από το κάθισμα ένα μπουφάν, κλείνει την πόρτα και με το πάσο του απομακρύνεται από το σημείο με ψυχραιμία και την ίδια... περισσή άνεση! Μια κάτοικος της περιοχής που έχει δει το συμβάν, το ρωτάει γιατί πήρε το μπουφάν κι εκείνο απαντά ατάραχο ότι 'είναι το θείου μου'! Σε ερώτηση της κατοίκου πώς λέγεται ο θείος του, εκείνο δείχνει μια μικρή ταραχή λέει ένα όνομα και απομακρύνεται. Η κάτοικος μετά από λίγο ενημερώνει για το περιστατικό τον γείτονα του διπλανού σπιτιού που τυγχάνει να βρίσκεται εκεί και αυτός με το αυτοκίνητο προλαβαίνει τον μικρό στα 500 περίπου μέτρα από το σημείο. Ο μικρός μετά από ερωτήσεις όπως 'πώς σε λένε', 'πού μένεις' καθώς και στην απειλή πως θα έρθει η Αστυνομία, αποδεικνύεται πως έχει αρπάξει το μπουφάν, βάζει τα κλάματα, δικαιολογείται πως δεν έχει να φάει παρόλο που 'δεν του φαινόταν' και τελικά φεύγει, αφού υπόσχεται πως δεν πρόκειται να το ξανακάνει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου