Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ


Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΈΝΑ ΒΑΘΜΟ, γύρω εκεί στη βάση, εκλιπαρεί η Κυβέρνηση να της βάλει η Τρόικα. Ένα πενταράκι, ίσα ίσα για να περάσει το τεστ και να πάρει την επόμενη δόση του δανείου. Απού ζει μεταζώνεται. Ποιος ζει και ποιος πεθαίνει μέχρι τότε, εξάλλου. Τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον...
Η ΤΡΟΪΚΑ είναι εδώ! Με νέα σύνθεση στη θέση του Ντερούζ ως εκπροσώπου της Κομισιόν ο Γ. Κρούγκερ, με το ίδιο σύνθημα ωστόσο: Κόψτε τα όλα, κόψτε το λαιμό σας στο φινάλε!
ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΝ για αναδιάρθρωση Παπανδρέου και Σόρος... Δεν μίλησαν για αναδιάρθρωση Παπανδρέου και Σόρος... εν μίλησαν για αναδιάρθρωση Παπανδρέου και Σόρος... Αν το γράψω 333 φορές, λέμε τώρα, αντί για 3 θα το πιστέψτε;
''Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΩΣΗ δεν είναι στις προθέσεις μας, θα είναι βλαπτική και επιζήμια για την ελληνική οικονομία και θα μετακυλιστεί στις πλάτες του Έλληνα πολίτη''. Τάδε έφη τις προάλλες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Κρατήστε τη δήλωσή του. Ούτως ή άλλως θα μας χρειαστεί.
ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ Μνημόνιο, δεν βγαίνει το Μνημόνιο, βγαίνει το Μνημόνιο, δεν βγαίνει το Μνημόνιο, βγαίνει το Μνημόνιο, δεν βγαίνει το Μνημόνιο... Πάμε πάλι! Βγαίνει το Μνημόνιο, δεν βγαίνει το Μνημόνιο, βγαίνει το Μνημόνιο, δεν βγαίνει το Μνημόνιο, βγαίνει το Μνημόνιο, δεν βγαίνει το Μνημόνιο... Όχι δυο, αλλά διακόσιες είκοσι δυο μαργαρίτες να μαδήσεις ότι δεν βγαίνει το Μνημόνιο θα σου πούνε.
ΜΕΧΡΙ ΝΑ συνηθίσει ο γάιδαρος να μην τρώει ψόφησε! Μην μου πείτε ότι είναι από άλλο ανέκδοτο η παροιμιώδης αυτή φράση...
ΣΤΩΝ ΠΟΝΕΜΕΝΩΝ τις καρδιές, Θε μου, μπέψε τ' αηδόνι/μπέψε τον ήλιο της χαράς εκειά να ξημερώνει. Όλες καλές οι μαντινάδες σου, Ηλία Σταματάκη. Αυτή, όμως, είναι όλα τα λεφτά. Πολλοί και πολλών λογιών οι πονεμένοι!
ΤΙΓΡΗ ΘΕΕ, πάρε την ΠΑΕ! Τίγρη θεέ, πάρε την ΠΑΕ! Τίγρη θεέ, πάρε την ΠΑΕ! Στο κρανίο τα 'χει πάρει μ' όλα αυτά που συμβαίνουν στην ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ τελευταία ο γνωστός και μη εξαιρετέος φ(θ)ανατικός ΑΕΚτζής γείτονάς μου. Έτσι του 'ρχεται, λέει, να βγει στην ταράτσα του σπιτιού του και ν' αρχίσει να διαδηλώνει. Σιγά που θα συν-κινηθεί ο και επονομαζόμενος Τίγρης, παλιός πρόεδρος της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης!
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ανέκδοτο, που ακολουθεί μαζί με πολλά άλλα που μου το έστειλε η και φίλη μου γνωστή ποιήτρια Μαρία Ζαβιανέλη, που πήρε ένα ακόμα βραβείο στο φετινό διαγωνισμό που οργάνωσε η Διεθνής Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών. Στον ίδιο διαγωνισμό διακρίθηκαν ακόμα ο Δημήτρης Τυραϊδής, η Μαρία Γρυφάκη, η Στέλλα Κόνιαρη και η Δέσποινα Μαριανάκη-Κουτζόγλου. Συγχαρητήρια σε όλους!
Ο ΔΙΔΥΜΩΝ που είναι οφθαλμίατρος της εποχής εκείνης εξετάζει το μάτι μιας κοπέλας. Ο Διογένης που τον βλέπει και ξέροντας ότι ο Διδύμων είναι ερωτύλος τύπος, του λέει: ''Πρόσεξε Διδύμωνα μήπως εξετάζοντας τον οφθαλμό, φθείρεις την κόρη''.

''Κρατώ στις δυο παλάμες μου/της θλίψης μου το μαυροπούλι,/κι αποζητώ κλουβί για να το κλείσω!/Μες στης καρδιά τα φύλλα να κοιμάται,/να μην ξυπνά, να μην πετά/κι ούτε ποτέ να κελαηδήσει!/Στα μάτια σε κοιτάζω και προσμένω/ένα σου νεύμα, για να τρέξω,/τα χέρια μου τρεμάμενα ν' αφήσουν/της θλίψης μου το μαυροπούλι στα δικά σου,/γιατί κουράστηκα, καλέ μου!'' Το ποίημα της Δέσποινας Μαριανάκη-Κουτζόγλου ''Η θλίψη''.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http://petaxta.blogspot.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου