Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ…


Γράφει ο NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ. KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
kak_nektar@yahoo.gr

Ανάσταση θα κάνουμε και φέτος, πρώτα ο Θεός. Ελληνική!
Οπως εμείς τη μάθαμε και τη γνωρίζουμε, έτσι όπως νιώθουμε να την αναγνωρίζουμε.
Η Ανάσταση θα 'έρθει' και φέτος... σε πείσμα των καιρών και όλων όσων προσπαθούν σιγά -σιγά να μας εξευρωπαΐσουν, να μας φτιάξουν μια άμορφη μάζα, να μας χωρέσουν στα μνημόνιά τους και στο πλάνο της υψηλής επιτήρησής τους!
Κι όσο για μένα... βρίσκομαι σε αναμονή και με πολλή ανυπομονησία για κείνη την ημέρα...
Τότε που θα παρατηρώ πρόσωπα και θα συγκινούμαι με την αλήθεια του καθενός που θα καθρεπτίζεται στα μάτια του όπως θα λαμποκοπούν πίσω από κάθε αναμένο κερί!
Θα νιώθω δυνατά υπερήφανος ακούγοντας τριγύρω μου τις δυνατές και αδύναμες φωνές μικρών τε και μεγάλων, που γύρω - τριγύρω μου θα ψάλλουν το 'Χριστός Ανέστη'!
[Κι ας είναι ψευδαίσθηση για κάποιους ή είναι πραγματικότητα για άλλους· δεν με απασχολεί!].
Μια κρυφή ενδόμυχη αισιοδοξία έχω ότι αυτό το τροπάριο ποτέ δεν θα πάψει να ακούγεται όσο βγαίνει ο ήλιος σε τούτο τον τόπο! Κάτι που από μόνο του διατρανώνει τη θέλησή μας όχι μόνο απλά να επιβιώσουμε, αλλά να προχωρήσουμε και να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες που θα μας παρουσιαστούν, απ’ όπου κι από όποιους -εντός κι εκτός συνόρων τούτης της πατρίδας- κι αν προέρχονται!
Υ.Γ. Ανεπίκαιρο μοιάζει να σκέφτεσαι να γράφεις και να κουβεντιάζεις για Ανάσταση, ανήμερα Μεγάλης Τετάρτης! Μπορεί!
Μα λόγο δεν έχω να τα σβήσω όσα γράφτηκαν κι ας ξέρω πως βιάστηκα λίγο να νιώσω πρόωρα μια μικρή αίσθηση απ’ εκείνη την ημέρα!
Ατόπημα; Ισως! Οι καιροί μας οδηγούν και σ’ αυτά ενίοτε!
...Καλή Ανάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου