Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΕΥΦΗΜΕΣ ΜΝΕΙΕΣ


Τρέχοντας με τον 'Ορίζοντα'

Η ιδέα είναι τόσο απλή, αλλά και τόσο όμορφη, όπως και... υγιεινή. Μπορεί να την κάνει πράξη ο καθένας μας και να ευχαριστηθεί η ψυχή του, αλλά και το σώμα του. Φτάνει να επικοινωνήσει με τον 'Ορίζοντα' τον γνωστό σε όλους μας Σύλλογο για παιδιά και ενηλίκους με καρκίνο και εθελοντικής προσφοράς που δραστηριοποιείται στον Νομό μας τηλεφωνικά (2821079650 ή 6942246392) ή ηλεκτρονικά και να δηλώσει ότι θα τρέξει, με τα χρώματά του, στον 'Βενιζέλειο Δρόμο' που θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Ιουνίου από τον 'Σύλλογο Δρομέων Υγείας'. Δεν χρειάζεται καμιά εμπειρία. Ολοι, μα όλοι (εκτός από μερικούς) μπορούμε να τρέξουμε. Και για να κάνουμε κάτι ξεχωριστό από την καθημερινότητα. Κυρίως, όμως, για να βοηθήσουμε στο πλάτεμα του ορίζοντα της αγάπης για τους συνανθρώπους μας, αφού όλα τα έσοδα από τις συμμετοχές και τις χορηγίες θα δοθούν στον Σύλλογο. Ας τρέξουμε, όσοι μπορούμε, με τον Ορίζοντα, για τον 'Ορίζοντα', λοιπόν. Ας στηρίξουμε αυτήν την πρωτοβουλία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας. Μια ακόμα πρωτοβουλία αγάπης για λογαριασμό του 'Ορίζοντα'. Μια ακόμα πρωτοβουλία αγάπης για τα παιδιά και τους ενηλίκους που πάσχουν από καρκίνο στον τόπο μας σε τελική ανάλυση. Και που χάρις στη στήριξη του 'Ορίζοντα' μπορούν να αισιοδοξούν περισσότερο. Οπως ο Ευτύχης, στο βιβλίο της Ευδοκίας 'Ο Ευτύχης και το ουράνιο τόξο' που λέει: 'Μη φοβάσαι μπόρα είναι/ κι όπου να ’ναι/ θε να φύγει/ λαμπερό το ουράνιο τόξο/ και για σένα θ’ ανατείλει'.

To πρόγραμμα 'Αγάπη'

Ενας πελάτης θέλει να εγκαταστήσει στον υπολογιστή του το πρόγραμμα 'Αγάπη' και ζητά τεχνική υποστήριξη τηλεφωνικά. Ο υπεύθυνος του λέει ν’ ανοίξει το παράθυρο 'Η καρδιά μου', αυτός το κάνει, αλλά διαπιστώνει ότι παράλληλα τρέχουν και τα προγράμματα 'Παλιά Τραύματα', 'Χαμηλή Αυτοεκτίμηση', 'Μνησικακία', 'Εκδίκηση', 'Μοναξιά' και 'Ξεχωριστότητα'. Ο τεχνικός υπεύθυνος του λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι μόλις εγκαταστήσει το πρόγραμμα 'Αγάπη', τα άλλα προγράμματα θα διαγραφούν βαθμιαία από το λειτουργικό σύστημα. Το πρόγραμμα 'Αγάπη' θα αντικαταστήσει το 'Χαμηλή Αυτοεκτίμηση' με μία άλλη ενότητα που λέγεται 'Υψηλή Αυτοεκτίμηση', του λέει. Και συμπληρώνει: Ομως θα πρέπει να διαγράψετε οριστικά τα υπόλοιπα προγράμματα. Γι’ αυτό θα πρέπει να πάτε με το ποντίκι στην οθόνη σας στην εκκίνηση και να επιλέξετε το πρόγραμμα 'Συγχώρεση'.
Ο διάλογος που ακολουθεί έχει ως εξής:
Π. (πελάτης): Α, ωραία! Εγινε κιόλας. Ωχ... όμως το πρόγραμμα 'Αγάπη' ξεκίνησε μόνο του την εγκατάσταση. Είναι φυσιολογικό αυτό;
Τ.Υ. (Τεχνικός Υπεύθυνος): Ναι, αλλά να θυμάστε ότι έχετε μόνο την πρώτη έκδοση του βασικού προγράμματος. Θα χρειαστεί να συνδεθείτε με άλλες 'Καρδιές' για να κάνετε αναβάθμιση.
Π.: Ωχ! Μου εμφανίζεται ένα μήνυμα λάθους που λέει: Error - Το πρόγραμμα δεν μπορεί να λειτουργήσει με εξωτερικές παρεμβάσεις... Τι είναι αυτό;
Τ.Υ.: Μην ανησυχείτε. Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα 'Αγάπη' έχει φτιαχτεί για να τρέχει με εξωτερικές 'Καρδιές', αλλά δεν έχει ακόμα τρέξει στη δική σας 'Καρδιά'. Σε μη τεχνική γλώσσα σημαίνει ότι πρέπει πρώτα να αγαπήσετε τον εαυτό σας πριν είστε έτοιμος να αγαπήσετε τους άλλους.
Π.: Δηλαδή, τι κάνω τώρα;
Τ.Υ.: Κατεβάστε το πρόγραμμα 'Αποδοχή εαυτού' και κάντε κλικ στα παρακάτω αρχεία: 'Συγχώρεση εαυτού', 'Συνειδητοποίηση της αξίας μου', 'Αναγνώριση των ορίων μου'.
Π.: Εντάξει, το έκανα.
Τ.Υ.: Ωραία. Τώρα αντιγράψτε αυτά τα αρχεία στον βασικό σας φάκελο 'Η καρδιά μου'. Το σύστημα θα διαγράψει οποιοδήποτε ασύμβατο αρχείο και θα επιδιορθώσει όλα τα λανθασμένα αρχεία. Επίσης, χρειάζεται να διαγράψετε τα 'Αρνητική Κριτική', 'Φλυαρία', 'Ασκοπες σκέψεις'. Μετά πηγαίνετε στον Κάδο Ανακύκλωσης και διαγράψτε τα οριστικά και από εκεί.
Π.: Εγινε. Ωπ! Ο φάκελος 'Η καρδιά μου' αρχίζει να γεμίζει με νέα αρχεία. Τα 'Γαλήνη' και 'Πληρότητα' αντιγράφουν μόνα τους τα αρχεία στον φάκελο 'Η καρδιά μου'. Είναι φυσιολογικό αυτό;
Τ.Υ.: Ναι. Αυτό δείχνει ότι το πρόγραμμα 'Αγάπη' έχει εγκατασταθεί και ήδη τρέχει. Κάτι τελευταίο πριν κλείσουμε το τηλέφωνο. Το πρόγραμμα 'Αγάπη' είναι free, δεν χρειάζεστε κωδικό ενεργοποίησης, γι’ αυτό δώστε το σε όσους μπορείτε. Μπορεί να σας ανταποδώσουν μερικά καλά αρχεία για αναβάθμιση.
Τα παραπάνω, όλα σε μορφή διαλόγου, μου τα έστειλε η και καλή φίλη απ’ τα παλιά ειδική παιδαγωγός Γιάννα Μαργαρίτη. Μου άρεσε πολύ κι είπα να το μοιραστούμε. Ψάχνοντας στο Διαδίκτυο το βρήκα να κυκλοφορεί ευρύτατα. Η φωτογραφία είναι από το ιστολόγιο 'Οδεύοντας... από τη γη στον ουρανό' (odevontas.blogspot.com).

Μία συμπληρωματική αναφορά

Δεκάδες φορές και μόνος και με λίγους και μετά πολλών, έχω περάσει την πόρτα του Μουσείου της εφημερίδας μας. Κι όμως κάθε φορά θαρρώ πως είναι η πρώτη φορά. Οπως ένα ποίημα το διαβάζω. Ολο και κάτι καινούργιο θα ανακαλύψω, όλο και κάποια άλλη φωνή θ’ ακούσω να μου φωνάζει, όλο και μια άλλη όψη θα κάνει την εμφάνισή της. Αυτή τη φορά, ωστόσο, πάνω απ’ όλα και πρώτα απ’ όλα, ήταν η όλη περιρρέουσα, εντός, εκτός και επί τα αυτά του Μουσείου, εορταστική ατμόσφαιρα που με τύλιξε. Μιλάμε για την απαγγελία του ποιήματος...
Σημείωση: Συμπληρωματική αναφορά στην εύφημη μνεία με τίτλο 'Η όλη περιρρέουσα ατμόσφαιρα' (βλ. 'Χ.Ν.' 23.5.11).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου