Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ…


Γράφει ο NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ. KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
kak_nektar@yahoo.gr

Λίγες ώρες πριν την χθεσινή μεταμεσονύχτια ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση! Η χώρα εξακολουθεί να αναρωτιέται 'πού θα οδηγήσει όλη αυτή η κατάσταση'. Κανείς δεν μπορεί να δώσει μιαν κάποια απάντηση σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που συζητούν καθημερινά την αγωνία τους για το μέλλον τούτου του τόπου! Είναι πολλοί εκείνοι που αναρωτιούνται 'πώς καταντήσαμε έτσι τη χώρα;' Ποικίλλουν οι απόψεις, που γράφονται, συζητιούνται, κάπως 'συγχισμένες'· ίσως απόρροια του ξαφνικού ξυπνήματος από ένα μακάριο λήθαργο στον οποίο ομαδικά είχαμε πέσει!
'Αργά ξυπνήσαμε' μου είπε ένας φίλος τις προάλλες! Δεν είναι ο μόνος που το πιστεύει! Ο καιρός θα δείξει! Θέλω να ελπίζω σε κάτι καλύτερο αν και κάποιες φορές η όλη διαμορφωθείσα κατάσταση οδηγεί σε άλλα συμπεράσματα!
Κι όσο για το κίνημα των αγανακτισμένων -αν μη τι άλλο- μας έχει οδηγήσει σε... επανεκκίνηση του λειτουργικού της πολιτικής σκέψης!
Στα 'θετικά' του πιστώνεται ότι πλέον έχει επιβάλει την ύπαρξή του τόσο εντός όσο κι εκτός συνόρων.
Τη Δευτέρα το BBC έκανε εκτενή αναφορά στους 'αγανακτισμένους Σπαρτιάτες' οι οποίοι ξεκίνησαν 'υπό το βλέμμα του αρχαίου προγόνου τους Λεωνίδα' την πορεία τους από την πόλη της Λακωνίας για να καταλήξουν στο Σύνταγμα για να βρεθούν στο πλευρό των εκεί αγανακτισμένων! Ανάμεσα στα άλλα που αναφέρονται στο ρεπορτάζ, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν τα χαρακτηριστικά λόγια του βρετανού δημοσιογράφου που αποκαλεί τη συγκεκριμένη πορεία 'καταδικασμένη να αποτύχει σε αντίθεση με εκείνον τον αγώνα των προγόνων τους που αντιστάθηκαν σθεναρά στις Θερμοπύλες, κι αυτό γιατί ο πρωθυπουργός της Ελλάδος αναμένεται να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης'. Η απάντηση όμως έρχεται άμεσα από κάποιον συμμετέχοντα στην πορεία ο οποίος κοιτώντας κατάματα τη κάμερα λέει: 'Οπως οι Σπαρτιάτες... δεν πειράζει αν δεν νικήσουμε αυτόν τον αγώνα, οφείλουμε όμως να τον δώσουμε'!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου