Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ


Φίλες και φίλοι, καλημέρα!


ΕΙΝ’ ΕΝΑΣ κύκλος η ζωή με κέντρο την αγάπη/ περίμετρο τον έρωτα και εμβαδό το δάκρυ. Το έχω ξαναγράψει. Οταν δυσκολεύομαι ν’ αρχίσω και νιώθω το μολύβι στα χέρια μου βαρύ κι ασήκωτο καταφεύγω στο μαντιναδάκι της ημέρας. Ο,τι γράφει...
ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΟΥΜΕ στην αμπελοφιλοσοφία. Να μιλάμε περί ανέμων και υδάτων. Να το παίζουμε αδιάφοροι. Να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε. Να παριστάνουμε τους τρελούς. Να βλέπουμε τον κόσμο να καίγεται κι εμείς να χτενιζόμαστε. Των αδυνάτων αδύνατο!
ΝΟΤΕΣ αλληλεγγύης για τα Συσσίτια της Σπλάντζιας στη νέα πλατεία πίσω από το Γιαλί Τζαμισί πριν από τρεις μέρες. Μπορούμε, όπως είπε ο Γιάννης Χαρούλης, να μην αφήσουμε κανένα να πεινάσει. Οταν μοιράζεσαι το λίγο που έχεις με κάποιον που δεν έχει, το νιώθεις να πλησιαίνει. Ειν’ ένας κύκλος η ζωή με κέντρο την αγάπη. Για να μείνω μόνο στον πρώτο στίχο του μαντιναδακιού.
ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ η ποιότητα ζωής σε Χανιά και Ηράκλειο, σύμφωνα με έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης. Κι αυτό στην πρώτη σελίδα του χθεσινού φύλλου της εφημερίδας μας το διαβάζω. Σε Ενεστώτα χρόνο το ρήμα. Υποβαθμίζεται. Ερήμην μας. Πώς μας κατάντησαν (και πώς θα μας καταντήσουν), λοχία!
ΠΡΑΣΙΝΟ φως από το Υπουργικό Συμβούλιο για το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο. Κόκκινο φως από τις πλατείες της αγανάκτησης. Και για το Μεσοπρόθεσμο και για τον Εφαρμοστικό Νόμο και για το Πολιτικό Σύστημα όπως λειτουργεί.
'Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ μιας Κυβέρνησης καθώς και μιας κηδεμονίας πρέπει ν’ αποβλέπει στο καλό αυτού που κηδεμονεύεται κι όχι στο καλό του κηδεμόνα'. Συμφωνώ! Ανεξάρτητα αν το είπε ο Κικέρων (όπως έγραψε ένας ηλεκτρονικός φίλος στη σελίδα του, στο φέισμπουκκ) ή όχι.
ΚΑΙ ΣΤΗ Νέα Χώρα και στη Σούδα και στο Βαμβακόπουλο και στις Στέρνες και στο Κόκκινο Μετόχι και στο Καμπάνι, όπως διάβασα στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας μας, εκτός απ’ το Νεροκούρου και το Παϊδοχώρι η αναβίωση των φουντανακιών και του Κλήδονα χθες και σήμερα. Ποια 'μνημόνια' και ποια 'μεσοπρόθεσμα'...
ΤΡΙΑ μαθητικά μαργαριτάρια σήμερα για να ξεχάσετε ό,τι ξέρετε: α) Ο πρατήρας είναι λέξη δυσνόητη, δηλαδή με δύο έννοιες. Μια όταν είναι σε ηφαίστειο και μια όταν δουλεύει σε πρατήριο. β) Η κυριότερη αιτία της εξάτμισης είναι η φωτιά κάτω από το κατσαρολάκι. γ) Τα 6 χαρακτηριστικότερα ζώα του Βόρειου Πόλου είναι 3 αρκούδες και 3 φώκιες.
'Είναι οι ώρες αιχμές που κεντούν/ Και ραμφίζουν τη σάρκα μα ανάμεσα/ Σ’ ό,τι διχάζει το παρόν απ’ του νου τις αχνές/ ψευδαισθήσεις/ σαν τη σκουριά της βροχής/ Στάλα τη στάλα θρυμματίζονται οι σκέψεις/ Ασθμαίνουν οι λέξεις βουβαίνεται/ Η αφή ιδρώνουν μελάνι οι σελίδες/ Και ξέπνοοι πνίγονται στο άναρθρο οι στίχοι/ Ανέχειες καινούργιες και παλιές πλησμονές/ Με μια γεύση ολοσκότεινη βάφουν τα χείλη'.
Το ποίημα 'Ανία' του Κώστα Κουτσουρέλη.
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http://petaxta.blogspot.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου