Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ


Φίλες και φίλοι, καλημέρα!
ΚΑΛΟ μήνα! Ιούλης από σήμερα και για τριάντα μία ημέρες.
Σε μια εξέχουσα ρωμαϊκή προσωπικότητα, τον Γάιο Ιούλιο Καίσαρα οφείλει τ? όνομά του ο μήνας αυτός. Αυτόκρατορικός μήνας! Κάποτε τον λέγαμε Ανωνάρη και Αλωνιστή γιατί τον Ιούλη αλώνιζαν στα περισσότερα μέρη της πατρίδας μας τα σταροκρίθαρα. Εχει ο καιρός γυρίσματα!

ΣΤΟΝ απόηχο των ψηφοφοριών για το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο. Στον απόηχο των όσων έγιναν μετά και κατά την ψήφιση εκτός Βουλής, κυρίως. Στην πλατεία Συντάγματος, στους γύρω δρόμους κι όχι μόνο.

ΜΕΤΑ τη βροχή, ποια βροχή, καταιγίδα, των δακρυγόνων, στη βροχή, ποια βροχή, καταιγίδα των φόρων και όλων των άλλων δεινών.
'
ΣΗΜΕΡΑ δεν ξέρω αν το καταλάβατε είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα... Από την φίλη μου Σοφία Χατζή στη σελίδα της στο φέισμπουκ. Το καταλάβαμε, Σοφία.

ΠΥΡΡΕΙΟΣ η νίκη της Κυβέρνησης στις ψηφοφορίες. Πολύ δυσκολότερη απ? την έγκριση του Μακροπρόθεσμου η εφαρμογή του. Κατά κοινήν ομολογία. Παραείναι βαθύ κι επικίνδυνο το ρέμα, όπως έγραψα χθες.

ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ να ποτίζουν και τη γλάστρα για να μην ξεραθεί ο βασιλικός τους είναι οι εταίροι μας, μου είπε σιβυλλικά προ ημερών σε μια κουβέντα που κάναμε ο φίλος μου ο γερω-δάσκαλος. Το θέμα είναι, όταν δεν έχουν ανάγκη τη γλάστρα...

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Εθνικής Ανάγκης... Κυβέρνηση Εκτακτων Αναγκών... Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας... Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας... Να την πούμε, όπως θέλουμε. Το θέμα πάντως δεν είναι το χρώμα της γάτας, αλλά το πιάσιμο των ποντικών. Για να θυμηθώ στο περίπου ένα παλιό τσιτάτο.

ΛΙΣΤΕΣ με ονόματα Ελλήνων καταθετών σε τράπεζες της Ελβετίας, ζήτησε, λέει, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός των Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Για να δούμε τι θα δούμε...

ΚΑΙ ΤΙΣ Ηνωμένες Πολιτείες απειλεί ο οικονομικός οίκος Standard & Poor?s, διαβάζω στο Διαδίκτυο (Nooz.gr). Καλά, ποιος κάνει κουμάντο σε τούτο τον πλανήτη, βρε παιδιά; Μήπως πάμε απ? τα εθνικά κράτη στα κράτη ανώνυμες εταιρίες, όπως πιστεύει ένας φίλος μου; Μήπως βάλθηκαν να μας τρελάνουν; Ή μήπως μας δουλεύουν ψιλό γαζί;

ΤΗΝ ΣΙΡΓΟΥΛΕΥΩ την καρδιά υπομονή να κάνει/ μετά τον πόνο έρχεταιι χαρά για να την γιάνει! Να ?ναι καλά η τακτική, όπως δηλώνει, αναγνώστρια της στήλης Χρύσα Μαρκετάκη για τη μαντινάδα που μου έστειλε ηλεκτρονικά. Την ευχαριστώ. Και για τα καλά της λόγια με τα οποία την συνόδευσε. Να σε πιάνει συχνά... το καλλιτεχνικό σου, Χρύσα!

ΤΡΙΑ σχολικά μαργαριτάρια σήμερα: α) Ο εξοστρακισμός ήταν μια αρχαία τιμωρία όπου σου έβαζαν έξι όστρακα κι έπρεπε να τα χτυπήσεις και να τα σπάσεις με το κεφάλι σου. Μερικές φορές πετύχαινες, άλλες όχι. β) Ενας αλλοδαπός μπορεί να γίνει Ελληνας, μόνον διά της γονιμοποιήσεως. Αλλιώς παραμένει πάντα άλλος δαπός, επ? άπειρον. γ) Ο αλιγάτορας είναι συνδυασμένο ζώον: μισός άλιγας, μισός γάτορας.
'
Φορά η νύχτα στα μαλλιά του φεγγαριού την άλω/ να γίνει αγάπη διάφανη γυναίκα ποθητή/ από το κάστρο της Ωριάς στέλνει χρυσό σινιάλο/ και περιμένει τρέμοντας Ιούλιο πορθητή./ Με της φωτιάς τα άλογα ο ήλιος ταξιδεύει/ σε παϊτόνι ολόχρυσο στους δρόμους τ? ουρανού/ και μια ψυχή που καίγεται τον άνεμο αγναντεύει/ και χάνεται στα σύννεφα τσιγάρου πρωινού'.
Από το τραγούδι 'Ιούλιος πορθητής' του Παντελή Θαλασσινού
(Στίχοι: Ηλία Κατσούλη)

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http://petaxta.blogspot.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου