Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ


'ΟΠΟΥ ΓΑΡ εάν η το πτώμα εκεί συναχθήσονται οι αετοί'. Την ευαγγελική αυτή ρήση χρησιμοποιεί ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, υπουργός και καθηγητής της ΑΣΟΕΕ Μανώλης Δρεττάκης σε άρθρο του στην εφημ. «Χριστιανική» (Πέμπτη 23/6/2011), με τίτλο «Η Ελλάδα βορά των ισχυρών». Μπάτε, σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δώστε;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΩΜΟΣ ο προεδρεύων της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν μπορούσε να ήταν. «Η κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί δραστικά», είπε, μεταξύ των άλλων σε συνέντευξή του. Μίλησε κι αμαρτίαν ουκ έχει. Τον ακούσαμε;

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΕ τον Σαρκοζί. Συμβαίνουν και... εις Παρισίους, λοιπόν, αυτά. Μόνο που εκεί δεν φοράνε κουκούλα. Και βεβαίως συλλαμβάνουν τον δράστη.
Άσχετα αν μετά τον αφήνουν... δια τον φόβον των Ιουδαίων.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ βρήκε στον ΣΥΡΙΖΑ τον εχθρό του. Εύκολο πράγμα. Το δύσκολο είναι να ξαναβρεί τους φίλους του, που του την... έχουν κάμει για πλατεία. Από τον φίλο μου τον γερω-δάσκαλο η παρέμβαση.

ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ για τη Γάζα... Μπλόκο επιβάλλει το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή. Αρση του απαγορευτικού ζητάει η Χαμάς. Την πορεία την δείχνουν τα φώτα της ανθρωπιάς. Ζητούμενο!

ΑΠ' ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ στις παραλίες; Απ' τις πλατείες στα Πανεπιστήμια;
Ή μήπως και στις πλατείες και στα Πανεπιστήμια; Μάλλον όνειρο θερινής νυκτός για την κυβέρνηση, το πρώτο.

ΕΦΤΑΣΕ ΛΕΕΙ και στην Ελλάδα το βακτήριο E-coli. Είναι τόσα πολλά τα «βακτήρια» που κυκλοφορούν στη χώρα. Σιγά μη μας τρομάξει το περί ου ο λόγος!

ΠΟΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ στο ποδόσφαιρο; Εντάξει παραβρώμισε το πράγμα, αλλά τι να κάνουμε; Αφήστε το γι' αργότερα. Ολες οι ομάδες στη σέντρα. Κανένας υποβιβασμός. Συνέβαιναν, συμβαίνουν και θα συμβαίνουν αυτά. Κι αν ήταν μόνο στο ποδόσφαιρο, καημός δεν ήτανε! Ελλάς το μεγαλείο σου βασίλεμα δεν έχει!..

ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ φοιτητής στην Πάντειο από το 1981(!). Δεν... πρόκαμα τα 30 χρόνια που πέρασαν να δώσω τα 4 όλα κι όλα μαθήματα που μου ξώμειναν για να το πάρω το... ρημάδι. Μπορεί και να το 'κανα επίτηδες. Χαρά μου να δηλώνω αιώνιος φοιτητής.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠ' ΤΟΥΣ στίχους σκυλάδικων τραγουδιών στη θέση αυτή σήμερα! Απολαύστε τους σε όλο τους το μεγαλείο! «Ερωτά μου τοκογλύφε, γλείφε το κορμί μου, γλείφε» (Νίκος Δουλάμης). «Το βράδυ θα έλθω να σε πάρω,/γι' αυτό μη φας, θα φάμε γλάρο» (Κώστας Καφάσης). «Αν είχανε φωνή οι γκαρσονιέρες/θα πέφταν σαν ξερόφυλλα οι βέρες (Άντζελα Ρέμπη). Θα υπάρξει συνέχεια, προσεχώς. Υπάρχει πολύ πράμα!
Να 'ναι καλά ο γκαρδιακός φίλος δημοσιογράφος Κώστας Μπετινάκης, που τα έστειλε!

'Ο ΕΡΩΤΑΣ κι η λογική βαστούνε κακοσύνη/ κι η πεθυμιά με την πρεπιά είναι οχθροί μεγάλοι/ απ' απαντήξου μάχουνται και τζαγκρουνομαδιούνται./ Μα 'γω την είχα την πρεπιά μπροστάρη κι οδηγό μου/ και βάστουνα την πεθυμιά στο νου φυλακισμένη/ κι είχα ελπίδες κι όνειρα...»
Από το νεοριζίτικο του Θανάση Πατεράκη «Ο έρωτας κι η λογική».
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου