Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ…




Η τραγωδία στην Κύπρο και οι βάσεις στο Ακρωτήρι

Γράφει ο Νεκτάριος Κακατσάκης
Δημοσιεύθηκε στις: 13-07-2011(Χανιώτικα νέα)

Η Κύπρος θρηνεί... Εμείς παρακολουθούμε.
Η αγανάκτηση ξέχειλη, τρέχει από το ποτήρι... Εκεί -στην Κύπρο- από ανθρώπους που βιώνουν την κατάσταση, από ανθρώπους που... τάσσονται σε στρατόπεδα! Ανάμεσά τους, εκείνοι που επιτίθενται κι εκείνοι που αμύνονται! Συνήθως νικητές οι δεύτεροι! Αυτοί που συνήθως έχουν τα μέσα να αντικρούουν τις όποιες κατηγορίες, να απαλλάσονται των ευθυνών τους, να συνεχίζουν τη ζωή τους κανονικά, δίχως να ιδρώνει το μέτωπό τους! Γνωστές εικόνες...
Η Κύπρος βράζει... Ενα καζάνι που ξεβράζει λόγια, λόγια...!
Και λέξεις, λέξεις... πανταχόθεν:
"Οι ένοχοι, οι υπεύθυνοι, οι ανεύθυνοι, τα πολιτικά παιχνίδια, ο θάνατος αθώων ψυχών..., τα συμφέροντα..."
Σκηνές γνωστές, κωμικοτραγικές, ελληνικές! Κι εμείς από μακριά να παρακολουθούμε όσο μας το επιτρέπει η ζωή μας,όσο μας το επιτρέπουν τα δικά μας άγχη!
Παρακολουθούμε τη Μεγάλη Ζυγαριά που πάντα γέρνει κατά των αθώων ψυχών, θωρούμε το δρεπάνι που θερίζει ανθρώπους!
Διάβασα το πολύ εύστοχο σχόλιο του Π.ΠΕΡ. (Χ.Ν. σελ. 3, φ. 12-07-2011) με τίτλο "Είναι ασφαλής η νατοϊκή βάση;" όπου διατυπώνει ένα ερώτημα που απασχολεί πολλούς από τους χανιώτες και σημειώνει: "[...] Αλήθεια, ποια μέτρα έχουν ληφθεί στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στα Χανιά και ιδιαίτερα στην αμερικανο-νατοϊκή βάση της Σούδας; Χρόνια τώρα συντηρείται σαν... αστικός μύθος ότι το 'Ακρωτήρι είναι κούφιο', χωρίς κανείς να ξέρει τι ακριβώς κρύβεται στα 'έγκατα' της βάσης. Κανείς βέβαια δεν περιμένει να μας πουν αναλυτικά τον οπλισμό που υπάρχει στις εγκαταστάσεις, αλλά είναι ευθύνη τόσο των στρατιωτικών όσο και των πολιτικών αρχών, να μεριμνήσουν για την ασφάλεια της περιοχής ώστε να μη ζήσουμε ποτέ μια αντίστοιχη τραγωδία με αυτή της Κύπρου'. Στο παραπάνω σχόλιο, προσθέτω άλλο ένα ερώτημα που επίσης κυκλοφορεί ως... αστικός μύθος: "Αληθεύει ότι το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό ασθενών και θανάτων από καρκίνο στα Χανιά είναι αποτέλεσμα και της ύπαρξης των Αμερικανικών Βάσεων στο Ακρωτήρι;".
Περιμένοντας κάποια απάντηση που δεν θα λάβουμε(;) ποτέ, συνεχίζουμε αρκούμαστε στην καταμέτρηση των αθώων θυμάτων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου