Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ


Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΜΟΥΣΙΚΟ χαλί ο θόρυβος της μπετονιέρας που φτάνει από την άλλη μεριά του δρόμου στο γραφείο μου, ενώ αρχίζω να γράφω τη στήλη. Τον απολαμβάνω. Μιλώ σοβαρά! Δύο γειτονόπουλα, δύο νέα παιδιά, γύρω στα τριάντα, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, φτιάχνουν το σπιτάκι τους, τη φωλιά που θα στεγάσει την αγάπη τους και τα όνειρά τους. Με τις δικές τους δυνάμεις και με τη βοήθεια του πατέρα του αγοριού και μερικών φίλων τους. Καλή δύναμη! Τους φωνάζω και συνεχίζω.

Ο,ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ο θόρυβος, ο εκκωφαντικός θόρυβος της μπετονιέρας. Εκτός και αν... Ο,τι πιο θεσπέσια η μουσική απ’ την ενάτη συμφωνία του Μπετόβεν. Εκτός και αν... Σχετικότης σχετικοτήτων, τα πάντα σχετικότης...

ΚΙ ΟΜΩΣ η Ελλάδα πάει, τι πάει, έχει πάει διακοπές. Αναστενάζουν οι ανά την Ελλάδα παραλίες. Εντάξει, έχουμε μείωση και μάλιστα σημαντική στις κρατήσεις ξενοδοχείων. Το χωριό, να ’ναι καλά. Εδώ τα καλά... συκοστάφυλα!
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ωστόσο, δεν πάει, λέει ο Πρωθυπουργός, διακοπές. 'Τρέχει' για τις επενδύσεις και τα έργα. Τρέχει για να προλάβει το τρένο που περνά για τελευταία φορά. Μπορεί, πάντως, και να νομίζει ότι τρέχει και να κάνει σημειωτόν.

ΠΡΟΣ Δημήτριον Ρέππα επιστολή Γιώργου Παπανδρέου το ανάγνωσμα. Προς Χάρη Καστανίδη επιστολή Γιώργου Παπανδρέου το ανάγνωσμα. Προς Μιχάλη Χρυσοχοΐδη επιστολή Γιώργου Παπανδρέου το ανάγνωσμα. Δεκατέσσερις οι επιστολές του Γιώργου Παπανδρέου. Οσα και τα Υπουργεία της κυβέρνησής του. Ούτε ο... Απόστολος Παύλος να ήτανε!

Η ΕΛΛΑΔΑ μπορεί κάποτε να φαίνεται ότι πεθαίνει, αλλά βρίσκει πάντα τη δύναμη να ξαναγεννιέται. Από τον φίλο μου τον γερω-δάσκαλο η παρέμβαση με αφορμή ένα 'πεταχτό' που μπήκε τις προάλλες.

ΑΡΧΙΖΟΥΝ οσονούπω οι σεισμικές θαλάσσιες έρευνες στο Ιόνιο και στο Λιβυκό για πετρέλαιο. Να αρχίσουμε να πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας ή μήπως πετάμε στα σύννεφα; Φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο...

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ έπιασε κλέφτη! Αυτή κι αν είναι είδηση! Οχι στην 9 σελίδα της εφημερίδας, αλλά στην πρώτη της, έπρεπε να μπει κύριε διευθυντά!

ΓΡΑΦΩ, γράφεις, γράφει, γράφουμε, γράφετε, γράφουν. Ειδικότης μου, σου, του (της), μας, σας, των. Ωραιότατα! Δεν διαβάζω, δεν διαβάζεις, δεν διαβάζει, δεν διαβάζουμε, δεν διαβάζετε, δεν διαβάζουν. Μη... ειδικότης μου, σου, του (της), μας, σας, των... Κρίμα!

Ο ΠΡΩΗΝ ναύτης Ρόναλντ Σέλντστρεμ έβαλε σε μερικές μεγάλες σουηδικές εφημερίδες μια διαφήμιση που έκανε λόγο για ένα αποτελεσματικό και αβλαβές φάρμακο για τη ναυτία που στοίχιζε μόλις 3 κορόνες. Χιλιάδες αναγνώστες πίστεψαν τον θαλασσόλυκο και σε λίγο έλαβαν σε γράμμα το φάρμακο που ήταν ένα χαρτί που έγραφε: 'Να μείνετε στην ξηρά!'.
.
..Περπατάω στην πεδιάδα/ συναντώ βρώμικα νερά/ ξύλινες καλύβες/ μισογκρεμισμένες/ νερόφιδα πεθαμένα,/ γύρω μου άνθρωποι/ ξυπόλητοι/ ζητιανεύουν το νερό/ απ’ τις υδροφόρες του αφέντη,/ φεύγω απ’ τα σύνορά τους,/ μπαίνω σ’ άλλη πεδιάδα/ θάνατος κι εκεί/ πάω σ’ άλλη,/ θάνατος,/ τρέχω/ κι ανάβω ένα δαυλό/ στο πρώτο ύψωμα'.
Το ποίημα 'Δαυλός' του Γρηγόρη Σακαλή.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http://petaxta.blogspot.com/)

Χανιώτικα νέα (29.07.2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου