Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ


Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ! Μία αύριο και τέρμα για εφέτος ο 'θείος', κατά τον Ποιητή, Ιούλιος μήνας. Ούτε που τον καταλάβαμε!

ΜΕΓΑΛΗ μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις! Μεταξύ κύλικος και χειλέων πολλά πέλει (Μέχρι να φέρεις το ποτήρι στα χείλη πολλά μπορούν να συμβούν). Με άλλα λόγια. Εδώ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί την αμέσως επόμενη στιγμή, όχι σε μια ολόκληρη μέρα! Και ειδικά και γενικά. Τέλος πάντων.

ΚΑΙ 'ΣΤΑΘΕΡΟ' και 'αξιόπιστο' και 'στερεό' το ευρώ, κατά τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλωντ Τρισέ. Αν δεν παινέσεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει. Κι αν δεν παινέσεις το νόμισμά σου θα καταρρεύσει...

ΠΡΟΘΕΣΗ της Κυβέρνησης είναι, λέει, να μην γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο λόγω της συγχώνευσης και της κατάργησης Οργανισμών. Είναι να μη θυμηθώ τη φράση που λέει ότι ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις;

ΥΠΑΡΧΟΥΝ πολλοί που σαρακίζουν το κλαδί του τουρισμού. Κι ας κάθονται και οι ίδιοι πάνω σ’ αυτό. Ευτυχώς, προσώρας, το κλαδί φαίνεται ν’ αντέχει. Μέχρι πότε, όμως; Από τον φίλο μου τον γερω-δάσκαλο η παρέμβαση.

'ΑΜΥΝΑ περί πάτρης θα ήτο η ευσυνείδητος λειτουργία των θεσμών, η εθνική αγωγή, η χρηστή διοίκησις, η καταπολέμησις του ξένου υλισμού και του πιθηκισμού, του διαφθείραντος σήμερον το έθνος και η πρόληψις της χρεωκοπίας'. Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, 1896, 'Οιωνός' (άρθρο). Τι ’χες Ελλάδα μου; Τι ’χα πάντα!

Η 'ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ', η οποία με προκήρυξή της ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, που έγινε τον περυσινό Ιούλιο, αγνοείται. 'Φαίνεται ότι οι σύντροφοι της οργάνωσης, εξοντώνοντας τον Σωκράτη, έκαναν το χρέος τους', σχολιάζει ο 'βοριάς' στη στήλη του '9 μποφόρ' (βλ. εφ. 'Χριστιανική', Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011).

Ο 'ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ' στον Βόρειο Οδικό Αξονα συνεχίζεται και το φετινό καλοκαίρι με μεγάλη επιτυχία. Απολαύστε τον τις μέρες που φυσά ο αέρας!

ΤΑ ΔΥΟ ΦΙΛΙΑ που μου ’δωσες, ποτέ δεν θα ξεχάσω/ και τον Θεό παρακαλώ φως μου να μην σε χάσω! Καλή η ερωτική σου μαντινάδα, Ηλία Σταματάκη, δεν λέω. Φαντάζομαι τι θα έγραφες αν τα φιλιά ήταν περισσότερα!

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ κατηγορίας στο ποδόσφαιρο κι απαγόρευση στους Αχιλλέα Μπέο και Μάκη Ψωμιάδη ν’ ασχολούνται με το άθλημα για τα στημένα παιχνίδια του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας. Γενναία απόφαση των αθλητικών Αρχών, δεν λέω! Ο πρόλογος της κάθαρσης στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου ή μήπως ο επίλογός της;

ΜΕΓΑΛΗ η χαρά σου όταν βαφτίζεις το παιδί σου, δεν λέω. Πολύ μεγαλύτερη, ωστόσο, όταν βαφτίζεις εγγόνι σου! Και πού να το παντρεύεις κιόλας! μου πε ένας φίλος που το αξιώθηκε.

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ότι για να μπορέσει κάποιος να δει το ουράνιο τόξο θα πρέπει να έχει γυρισμένη την πλάτη του στον ήλιο; Γνωρίζετε ότι η ψαλίδα (το ζωύφιο) έχει δύο πέη; Γνωρίζετε ότι η Disneyland στις ΗΠΑ είναι μεγαλύτερη από τις πέντε μικρότερες χώρες του κόσμου μαζί; Αντί για ιστορικό ανέκδοτο ή μαθητικά μαργαριτάρια.
'
Αμέτρητες σβησμένες γόπες,/ σκόρπιες, άλλες πατημένες,/ άλλες όχι./ Ανάκατες στο κράσπεδο,/ στη γωνιά του δρόμου,/ κινούν υποψίες.../ Ηταν πολλοί που κάπνιζαν μέσα στη νύχτα;/ Ηταν μόνο δυο ή ένας;/ Περίμενε φίλο,/ γυναίκα μήπως/ ή τίποτα;/ Ποιος ξέρει;'.
Το ποίημα 'Σβησμένες γόπες' της Αθηνάς Κανιτσάκη.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http://petaxta.blogspot.com/)

Από Χανιώτικα νέα (Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου