Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ


Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΕΙΔΑ ΦΩΣ ΚΙ ΑΝΕΒΗΚΑ! Να το πω αλλιώς. Βρήκα κενό κι είπα να το καταλάβω. Τετάρτη σήμερα, η ημέρα των 'Ευθύβολων και μη' του Νεκτάριου, ο οποίος, ωστόσο, είναι σε διακοπές. Ας γράψω 'Στα πεταχτά'... τα 'πεταχτά' είπα. Και αμ’ έπος αμ’ έργον. Το ’χω ξανακάνει άλλωστε.

ΝΑ ’ΜΑΙ, ΛΟΙΠΟΝ, με το μολυβάκι στο δεξί χέρι και τις δυο άσπρες κόλλες το χαρτί πάνω στο γραφείο να περιμένουν να γεμίσουν. Παλιά μου τέχνη κόσκινο! Πού θα πάει! Απ’ εδώ μ’ έχω από ’κει μ’ έχω θα γενεί η δουλειά! Από σημειώσεις άλλο τίποτα.

Η ΚΟΝΤΡΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ με το Υπουργείο Μεταφορών συνεχίζεται. Ποια κόντρα, ο πόλεμος θέλω να πω. Ο πόλεμος μέχρις εσχάτων. Πεδία μάχης τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας. Με πρώτο θύμα τον ελληνικό τουρισμό. Αφήστε την εικόνα της χώρας. Αν είναι δυνατόν!

ΒΟΥΒΟΙ, ΜΟΙΡΑΙΟΙ κι άβουλοι αντάμα,/ προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα! Ερχονται και ξανάρχονται τον τελευταίο καιρό οι στίχοι του Κώστα Βάρναλη απ’ τους 'Μοιραίους' στο μυαλό μου. Ας τους ξαναγράψω. 'Βουβοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα/ προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα!

ΝΑΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ η άλλη Ελλάδα! Η Ελλάδα της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των γυναικών, για παράδειγμα. Η Ελλάδα που ξέρει να κολυμπά, η Ελλάδα που αγωνίζεται κόντρα στους ενάντιους ανέμους, η Ελλάδα της δημιουργίας και της ευθύνης. Η Ελλάδα της νίκης.

ΠΡΟΣ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Πέτρου Δούκα Α’ επιστολής το ανάγνωσμα. Πήγαινε απ’ τ’ άλλο μου αφτί γιατί είναι η μάνα μου κουφή. Προς Κώστα Καραμανλή Πέτρου Δούκα Β’ επιστολής το ανάγνωσμα. Πήγαινε απ’ τ’ άλλο μου αφτί γιατί είναι η μάνα μου κουφή. Προς Κώστα Καραμανλή Πέτρου Δούκα Γ’ επιστολής το ανάγνωσμα. Πήγαινε απ’ τ’ άλλο μου αφτί γιατί είναι η μάνα μου κουφή. Προς Κώστα Καραμανλή Πέτρου Δούκα Δ’ επιστολής το ανάγνωσμα. Πήγαινε απ’ τ’ άλλο μου αφτί γιατί είναι η μάνα μου κουφή.

Ο 'ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ' ανοίγει τις πύλες του αύριο και μας περιμένει. Στη Δυτική Τάφρο αυτή τη φορά. Να πάμε.

κΑ ΣΤΕΛΛΑ ΚΟΝΙΑΡΗ, ποιήτρια, συγγραφέα, Ποταμίδα Κισάμου. Σας ευχαριστώ πολύ που με συμπεριελάβατε στους αποδέκτες των τριών νέων βιβλίων σας, που εκδόθηκαν πρόσφατα. Αναφέρομαι στα: 'Θέση αντιστοιχίας' (μυθιστορία), 'Διερεύνηση παύλας' (ποιητική συλλογή) και 'Πολύπλευρη τελεία' (ποιητική συλλογή). 'Αφιερώνεται σε όλους τους πολίτες που με το ανθρωπιστικό νυστέρι της ποίησής τους διά βίου και με ιερό γαλακτερό σεβασμό, βιώνουν το άπειρο της Αποθεωτικής Αγάπης και διαιωνίζουν πανανθρώπινους σπόρους αναγέννησης', γράφετε στην προμετωπίδα του τελευταίου. Σας εκφράζει, νομίζω.

ΤΡΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ: α) Όποιος ζηλεύει τα πολλά ζηλεύει και τα λίγα. β) Το εθνικό σήμα της Ολλανδίας είναι το άνθος της τουλούμπας. γ) Σε περίπτωση λιποθυμίας ξεκουμπώνουμε το πουκάμισο και τρίβουμε με οινόπνευμα. Αν είναι κορίτσι, ζητάμε συγγνώμη και συνεχίζουμε ασταμάτητοι το τρίψιμο ανενόχλητοι, αλλά κάπως πιο απαλά.

'Ακουσε την καρδιά σου·/ οπλοστάσιο ιδανικών είναι η ζωή·/ αγωνίζεσαι για την δικαιοσύνη·/ το δικαίωμα ελεύθερης επιβίωσης.../ αγωνίζεσαι για την παράδοση, ηρωικά και διά βίου./ Κατανόησέ το·/ κύματα φωτιάς - αγάπης σου στέλνω.../ ποθώ την ενεργή σου στάση.../ άνθρωπέ μου... αγαπημένε μου...'.
Από το ποίημα 'Πρόσεχε τα πολύτιμα' της Στέλλας Κόνιαρη.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http://petaxta.blogspot.com/)

Xανιώτικα νέα (03.08.2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου