Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ


Φίλες και φίλοι, καλημέρα!
ΚΑΛΗ να ’ναι και όμορφη ετούτη δω ημέρα/ και η χαρά να σου κρατά ολημερίς τη χέρα! Ν’ ανοίγεις τον υπολογιστή και το πρώτο μήνυμα που ανοίγεις να ’ναι τούτη η μαντινάδα. Σ’ ευχαριστώ, Αρτεμις!
ΠΟΛΥΣ καβγάς για το τίποτα; Ε όχι δα! Ο καβγάς ήταν για το πάπλωμα. Βαρύ κι ασήκωτο είναι το παντέρμο. Εχει τον δικό του τρόπο κάποιες φορές ο φίλος μου ο γερω-δάσκαλος να σχολιάζει την τρέχουσα επικαιρότητα. Κι απού καταλαβαίνει, καταλαβαίνει.
ΦΟΡΟΠΛΗΧΤΟΙ οι Ελληνες, Θε μου, και πως αντέχουν,/ κι οι φορομπήχτες σίγουρα, τι κάνουν δεν κατέχουν! Αυτό έλειπε! Ηταν δυνατόν να μην σχολιάσει το τελευταίο χαράτσι στα ακίνητα ο μαντιναδολόγος μας, ο Ηλίας ο Σταματάκης;
ΑΛΛΗ μια νίκη της Ελλάδας! Νέες διαβεβαιώσεις από Μέρκελ και Σαρκοζί ότι το μέλλον της χώρας μας είναι στην Ευρωζώνη και δεν θα υπάρξει χρεωκοπία. Αντε και στην άλλη νίκη με το καλό!
«ΟΛΑ βαίνουν καλώς εναντίον μας», για να χρησιμοποιήσω τον τίτλο ενός βιβλίου του Γιώργου Σκαμπαρδώνη. Μια άποψη. Ολα βαίνουν κακώς υπέρ ημών. Μια άλλη άποψη. Υπάρχει και τρίτη που λέει ότι μπόρα είναι και θα περάσει. Λιγοστεύουν οι οπαδοί της, ωστόσο!
Ν’ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ νύχια για να ξυστούμε. Η μόνη λύση. Αλίμονός μας, αν περιμένουμε να μας ξύσουν οι άλλοι. Αυτοί να μας γδάρουν θέλουνε.
«Ο ΚΟΣΜΟΣ που έχτισε ο Μέγας Αλέξανδρος είναι ένας ελληνικός κόσμος, ο κόσμος που ο Μέγας Αλέξανδρος αφήνει πίσω του είναι ένας ελληνικός κόσμος». Αυτά μεταξύ των άλλων, είπε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kanal5 των Σκοπίων ο πρώην πρωθυπουργός της Π.Γ.Δ.Μ. Λιούμπο Γκεοργιέφσκι (PRESS-GR.blogspot.com)
«ΟΛΟΙ ξέρουν την αλήθεια. Απλώς κάποιοι κάνουν πως δεν την ξέρουν, όπως κάνουμε κι εμείς ότι δεν ξέρουμε ορισμένα βασικά πράγματα». Το σχόλιο του φίλου μου Παναγιώτη Αλεβαντή που ανέβασε στη σελίδα του στο φέισμπουκ την παραπάνω ιστοσελίδα.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ Μπουρνάζο, ιστορικό ερευνητή, Αρμένους Αποκορώνου: Καλή αντάμωση στου Μπαμπαλή το Χάνι, απόψε, σπερνό της Αγίας Σοφίας, γι’ άλλη μια χρονιά, Χαράλαμπε Ελευθεροπολίτη. Εκεί, όπου η σοφία του Παππού, του μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη, δημιούργησε ένα έργο ελπίδας, πίστης και αγάπης και το μεράκι του Γιάννη Γαρεδάκη το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου. Και για να τύχουν στην αναγόρευσή σου σε Εταίρο του Ιδρύματος «Αγια Σοφία» θα ’ρθουν οι Αποκορωνιώτες στη Χάρη της Αγίας Σοφίας, εφέτος!
ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΜΕΝΟΣ γύρισε, λέει, εκείνο το βράδυ (λίγα χρόνια πριν απ’ την απελευθέρωση της Κρήτης απ’ τους Τούρκους) ο Μπαμπάμ - Αλή στο σπίτι του. «Ο,τι και να κάνεις, όσα λεφτά κι αν έχεις, τ’ όνομά σου θα σβηστεί, αφού δεν έχεις παιδιά να σε κληρονομήσουνε», του ’χε πει πάνω στην κουβέντα ο αδερφός του. Το και το, παραπονέθηκε στη Χανούμη του. «Μη χολοσκάς, άντρα μου, εγώ θα σου πω είντα θα κάμεις και θα μείνει τ’ όνομά σου αθάνατο». Για ένα χάνι που θα δέχεται χωρίς να πληρώνει τον καθένα που θα περνούσε από κει πηγαίνοντας απ’ τα Σφακιά ή απ’ το Ρέθεμνος για τη Χώρα των Χανίων, του μίλησε η φρόνιμη γυναίκα...
«Η αγάπη είναι ένα κρύσταλλο./ Πρέπει να το καθαρίζεις συχνά,/ να το προφυλάγεις, όπως προφυλάγεις τα μάτια σου./ Να θυμάσαι πού ακουμπάς το κάθε της πράγμα,/ καθώς το πρωί που σηκώνεσαι/ και γνωρίζεις τη βούρτσα σου/ τα ρούχα σου για να ντυθείς».
Από το ποίημα «Η αγάπη» του Γ. Στογιαννίδη.
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http://petaxta.blogspot.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου