Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ…


Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

Ενας πρωθυπουργός - πολλοί τηλεμαϊντανοί
κι ο λαός... «απ? όξω»

Οχι δεν απαξιώνω κανέναν θεσμό και καμιά «προσπάθεια» του πολιτικού κόσμου να μας βγάλει από το αδιέξοδο! Πολλές φορές, όμως, αναρωτιέμαι, αν όντως υπάρχουν τα αδιέξοδα αυτά ή απλά μας τα παρουσιάζουν ως τέτοια!
Ο Λουκάς Παπαδήμος νέος πρωθυπουργός της Ελλάδος; Πολύ μικρή σημασία έχει, ιδίως για τα 11 εκατομμύρια των πολιτών αυτής της χώρας!
Κι αυτό γιατί ο κόσμος έχει πια καταλάβει -κι όσοι λίγοι δεν το ?χουν, καλό είναι να το συνειδητοποιήσουν πια- πως πλέον λίγη σημασία παίζει το πρόσωπο που θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας και ειδικά στην παρούσα φάση! Διότι η λογική λέει ότι όποιος κι αν είναι ο νέος πρωθυπουργός αυτής της μικρής «μεταβατικής περιόδου ως τις εκλογές», το μόνο που θα κάνει(;) είναι να μην έχει λόγο σε ό,τι είναι ήδη προσχεδιασμένο να συμβεί! Θα το επιθυμούσα πολύ να ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αλλά δυστυχώς δεν είναι!
Σίγουρα «δεν ανακάλυψα την Αμερική» με την παραπάνω διαπίστωση, απλά θέλω να επισημάνω την υποτιθέμενη κρισιμότητα της επιλογής αυτού του προσώπου καθώς και τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται ιδίως από τα κεντρικά -κυρίως ραδιοτηλεοπτικά- μέσα, που με τα συνεχή έκτακτα δελτία τους ξανακάθισαν τον κόσμο στις πολυθρόνες και τους καναπέδες τους έχοντάς τους να κρέμονται από τα χείλη του οποιουδήποτε ρεπόρτερ «έχει ασφαλείς πληροφορίες, από έγκυρες πηγές» για την οποιαδήποτε εξέλιξη της εθνικής υπόθεσής μας!
Η συγκεκριμένη κατάσταση είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσαν να περιμένουν, ως επιχειρήσεις!
Επιπλέον, ξαναγέμισαν τα τηλεπαράθυρα με κάθε λογής γλάστρες και μαϊντανούς που και αυτοί βρήκαν τα πλατιά τους -μετά από καιρό- να ανθίσουν και να αφεθούν στις «μοναδικές» αναλύσεις τους για τα όσα βιώνουμε!
Λες κι εμείς έχουμε ανάγκη αναλύσεως μιας κατάστασης που γνωρίζουμε πολύ καλύτερα από εκείνους. Σε αυτό τον τόπο από ψυχαναλυτές και φιλοσοφίες έχουμε μπουχτίσει...!

Χανιώτικα νέα (09.11.2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου