Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ


Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

«ΛΟΓΩ των γενικοτέρων οικονομικών δυσκολιών, των περικοπών δημοσίων δαπανών, την αύξηση των τιμολογίων ρεύματος, αερίου και πετρελαίου και κυρίως λόγω της παρούσας κατάστασης της οικονομίας, λόγω κυβερνητικής ανικανότητας και αναλγησίας έσβησε και το φως στην άκρη του τούνελ. Καληνύχτα σας!».
ΑΠΟΠΝΕΕΙ... αισιοδοξία η παραπάνω ανακοίνωση. Τη βρήκα στη σελίδα που άνοιξε τελευταία στο φέισμπουκ ο και ηλεκτρονικός φίλος τώρα πια Κώστας Μπετινάκης κι είπα να σας τη μεταφέρω.
ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ και τη φάτνη σου θα σου φορολογούσαν/ εδώ αν θα γεννιόσουνα κι ούτε θα σε ρωτούσαν. Εχει φοβηθεί το μάτι του μαντιναδολόγου μας, του Ηλία του Σταματάκη, απ? τα που βλέπει να γίνονται. Εδώ που τα λέμε και ποιανού δεν έχει φοβηθεί...
«ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΗ ζωή μου δεν θυμάμαι ποτέ αντίστοιχη περίοδο με ανάλογα πολιτικά και κυρίως οικονομικά αδιέξοδα. Θα ήθελα να είχα πεθάνει, να μην είμαι αναγκασμένος να βιώνω αυτές τις καταστάσεις στον τόπο μου», Εμμανουήλ Κριαράς, ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.
«ΒΟΥΒΟΙ, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουνε ίσως κάποιο θάμα». Γάντι μου φαίνεται ότι πάνε οι στίχοι αυτοί του Κώστα Βάρναλη στους ηγέτες της Ευρώπης. Με την εξαίρεση της Μέρκελ και εν μέρει του Σαρκοζί, μου επεσήμανε ο φίλος μου ο γερω-δάσκαλος σε σχετική κουβέντα που κάναμε. Σιγά που είναι βουβή και άβουλη η μοιραία Καγκελάριος...
ΜΕΡΑ μεσημέρι βγήκε, λέει, με το φανάρι στο χέρι ο Διογένης στην Αγορά της Αρχαίας Αθήνας κι έψαχνε να βρει έναν άνθρωπο. Δύσκολο πράγμα. Τόσο δύσκολο όσο το να βρει το ΠΑΣΟΚ, έτσι όπως είναι, ψηφοφόρους.
ΕΙΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ το πετρέλαιο θέρμανσης. Ούτε λίγο ούτε πολύ πάνω από 50% μειώθηκε η κατανάλωσή του στον Νομό μας, για παράδειγμα. Ωστόσο, η θέρμανση - θέρμανση. Χρυσές δουλειές κάνουν οι... ξυλάδες. Κι αν υπάρχουν ελιές για ξερίζωμα...
ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ τον πρίγκιπα του παραμυθιού στον Παναθηναϊκό... Περιμένοντας τον πρίγκιπα του παραμυθιού στην ΑΕΚ... Τα σίριαλ σε πλήρη εξέλιξη.
ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ τα όριά της, δεν λέω. Να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους καλούν οι Φιλοζωικοί Σύλλογοι τους Δήμους του Νομού μας και αναστέλλουν την περισυλλογή των αδέσποτων. Σωθήκαμε!
«Η ΤΥΧΗ σου είναι έργον των χειρών σου, εάν δε συμβαίνει να λαμβάνη ταχυτέραν ή βραδυτέραν φοράν, τούτο δεν είναι συμπτωματικόν· εξαρτάται από μυρίας συγκεκριμένας αιτίας, απορρέουσας και ταύτας συνήθως εκ της ιδίας θελήσεώς σου». Από τη «Χρυσή Διαθήκη» του Πολύβιου Δημητρακοπούλου.
ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΒΛΑΧΑΚΗ, ηθοποιό - συγγραφέα, Χανιά: Χάρηκα πολύ που το «Σιλάνς Σιλβουπλέ» σου κυκλοφορήθηκε, μετά από τις εκδ. «Κέδρος», και από τις εκδόσεις «Μετρονόμος». Περισσότερο, ωστόσο, χάρηκα γιατί το θαυμάσιο αυτό μυθιστόρημά σου θα μεταφερθεί σύντομα από τον Θοδωρή Παπαδουλάκη στη μεγάλη οθόνη, με διασκευή δική σου. Να ?χει την επιτυχία που είχε «Το νησί», η ευχή μου.
«ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ Γιάννηδες, ενός κοκόρου κλώσα. Καλύτερα μια χώρα μ? ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χώρες σκλαβιά και φυλακή. Ηδονοβλεψία είναι ασθένεια όπου δονεί το αίσθημα της οράσεως. Τρισκατάρατον είναι το πλοίον το έχον κατάρτια και στα τρία ιστία». Από γραπτά μαθητών. Τεσσάρων αστέρων! Στείλε πράμα, Κώστα Μπετινάκη!
«Θ? αναχωρήσω ένα πρωί/ Οταν θα έχουν όλα τα ρολόγια σταματήσει/ και θα προχωρήσω μακριά από τα κοιμητήρια/ Μακριά από τους σταθμούς/ Εκεί ψηλά στον ορίζοντα/ Για ν? ανταμώσω χιλιάδες γαλάζιες κοπέλες/ Που κοιμούνται χρόνια τώρα λησμονημένες/ Στις ουράνιες πεδιάδες».
Το ποίημα «Στις ουράνιες πεδιάδες» της Γιώγιας Σιώκου.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http://petaxta.blogspot.com/)

Χανιώτικα νέα (10.12.2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου