Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

'ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ένα ζευγάρι ανέργων που μόλις απέκτησε παιδί, μη έχοντας καμμιά άλλη δυνατότητα κάλυψης των βασικών τους αναγκών οδήγησε τον άνεργο πατέρα του παιδιού στην απόφαση να δεχθεί να πάει μισθοφόρος (!) στη Σομαλία'. Απ? το άρθρο του Μανόλη Γ. Δρεττάκη με τίτλο 'Χρυσούς κανόνας η φτώχεια' (βλ. 'Χριστιανική', φύλλο 861, 5 Ιαν. 2012). Από γροθιές στο στομάχι άλλο τίποτα τελευταία...

ΩΣΤΟΣΟ φεύγουν κατά κύματα και οι Αλβανοί απ? την Ελλάδα. Το πάρτι τελείωσε. Η περίοδος των ισχνών αγελάδων για την Ελλάδα καλά κρατεί. Αλήθεια τι θα γίνουμε χωρίς Αλβανούς; 

ΦΟΒΟΜΑΣΤΑΝ, κατά μίαν έννοιαν ότι δεν θα μας κουρεύανε, ωστόσο, μάλλον αποδείχτηκε ότι πιο πολύ φοβούνταν αυτοί ότι μπορεί και να μη μας κούρευαν. Αλήθεια πόσο πάει το μαλλί και ποιος πληρώνει τον κουρέα; Κουρέματά μας... 
ΟΠΩΣ ο βρεγμένος βροχή δεν φοβάται, έτσι και ο κουρεμένος κούρεμα δεν φοβάται. Το ξύρισμα, όμως; Πακέτο με το κούρεμα πάει το... άτιμο. 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ τηλεδιάσκεψη για το κούρεμα του ελληνικού χρέους χθες. Αλλη μια μητέρα των μαχών. Αλλη μια πύρρειος νίκη, παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του;

ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ μόνο τα ξερά. Φτάνουν και περισσεύουν αυτά για να δούμε φως στην άκρη του τούνελ. Σε ρόλο Πυθίας χθες στην κουβέντα μας ο φίλος μου ο γερω-δάσκαλος. 
ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ δεν είναι να μην παρθούν άλλα νέα μέτρα, αλλά να καταργηθούν όλα τα άδικα μέτρα που έχουν παρθεί. Ξεκάθαρος εδώ. 

ΟΙ ΩΡΑΙΟΙ έχουν χρέη... Μ? αυτό το πλευρό κοιμούνταν μερικοί - μερικοί, όνομα και μη χωριό και δεν απέδιδαν τον Φ.Π.Α. στο Δημόσιο. Οταν το Σ.Δ.Ο.Ε. δεν ήταν εκεί.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ, λέει η επέκταση του αεροδρομίου Χανίων. Κάτι είναι κι αυτό. Το 'Ελλη, να, ένα μήλο', απ? το παλιό Αναγνωστικό της Α? Δημοτικού, μου θύμισε. Τι καλά να θυμούμαστε και τα υπόλοιπα που έλεγε η Αννα! Λόλα, να ένα άλλο! Μήλα, Μίμη. Ελα, Μίμη, έλα. 

ΚΑΛΩΣ τον Εννιαχωριανό στη στήλη του Βαγγέλη/ καλές οι μαντινάδες σου κι εσύ καλό κοπέλι. Η μαντινάδα με την οποία ο Ηλίας Σταματάκης υποδέχεται στη στήλη τον Γιάννη Μαλαξιανάκη. Ποιος μας πιάνει με δύο μαντιναδολόγους...

ΠΡΟΣΩΠΟΒΙΒΛΙΟ (βιβλίο των προσώπων). Αυτή είναι η ακριβής μετάφραση από την αγγλική γλώσσα, της λέξης facebook (φέισμπουκ) μου γράφει ανταποκρινόμενη σε σχετική πρόκληση απ? τη στήλη η και καθηγήτρια Αγγλικής φίλη Χρυσούλα Καζάκου. 'Πρόσωπα προσωπικά ή απρόσωπα, αληθινά, ψεύτικα, όπως θα τα θέλαμε να είναι, όπως θα ήθελαν οι άλλοι να είναι, πάντως, πρόσωπα', συμπληρώνει. Σ? ευχαριστώ Χρυσούλα, για τα που έγραψες στο... 'βιβλίο των προσώπων'. Το υιοθέτησα κιόλας.

ΣΤΟ 'ΦΛΑΜΙΓΚΟ' (τέρμα Παπαναστασίου) απόψε. Στην εκδήλωση που διοργανώνουν οι Φίλοι του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών 'Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος'. Οσοι πιστοί (όλοι οι Χανιώτες, για να θυμηθώ τη ρήση του πρώην νομάρχη Γιώργου Κατσανεβάκη, πρώτα απ? όλα είμαστε βενιζελικοί) προσέλθετε. Η βενιζελική πίτα φτάνει για όλους! 

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ θέλησαν να κάνουν τον Διογένη να μυηθεί στα ιερά μυστήρια υποστηρίζοντας ότι οι μυημένοι έχουν προνόμια στον κάτω κόσμο απάντησε: 'Είναι γελοίο να πιστεύει κανείς ότι ο Αγησίλαος και ο Επαμεινώνδας, που ήταν αμύητοι, θα κείτονται στο βόρβορο, ενώ μερικοί ασήμαντοι άνθρωποι θα ζουν στις νήσους των μακάρων επειδή μυήθηκαν'.

'Για κείνον δεν υπάρχει χθες,/ υπάρχει μόνο αύριο και τώρα,/ κι αν λάθεψε και κάπου στην πορεία,/ το προσπερνά και το ξεχνά και συνεχίζει./ Είναι ?νας γιος της φύσης και αυτός/ χωρίς λαλιά και λόγο ανθρωπίσιο,/ μα δείχνει φανερά και φωναχτά/ πως η σωστή πορεία είν? εμπρός/ χωρίς πισωγυρίσματα και στάσεις,/ σαν θες να φτάσεις στον σκοπό σου'.
Από το ποίημα 'Ο ποταμός' του Γιάννη Θ. Πολυράκη. 

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http://petaxta.blogspot.com/

Χανιώτικα νέα (21.01.2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου