Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΓΑΛΑΜΕ, όπως τελεσπάντων τον βγάλαμε, τον πρώτο μήνα του 2012. Τουλάχιστον μέχρι χθες, γύρω στις 12 το μεσημέρι που άρχισα να γράφω τα 'πεταχτά' που διαβάζετε, την είχαμε βγάλει. Για το τι έγινε μετά δεν βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο.

ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ! Τσίκνα, πώς το λένε! Καιρός για φίλου σπίτι. Και να ?ναι λουχούνα η γυναίκα του, να γεννά η γουρούνα του, να στάζουνε τα κεραμίδια του και να μην έχει να βάλει ξύλα στην παρασιά του. Αυτό έλειπε, να μην το θυμηθώ κι εφέτος!

ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ απ? άκρη σ? άκρη στη χώρα. Και να μη φαίνεται να ?χει τέλος αυτός ο χειμώνας.

ΚΑΘΕ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ σεισμός την τρόικα θυμούμαι/ μα ?γω θαρρώ πως την ξεχνώ μόνο όντε κοιμούμαι. Εμμονη ιδέα έχει γίνει στον Ηλία τον Σταματάκη η τρόικα και τα καμώματά της. 

ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ η κυβέρνηση. Με το πιστόλι στον κρόταφο... Στα έξι μέτρα... Με το μαχαίρι στον λαιμό... Και να ?χεις τη Μέρκελ να έχει την αναίδεια να κάνει λόγο για επιτροπεία. Βρήκε και παίζει. Ως εδώ και μη παρέκει!

ΠΟΥ ?Ν? ΤΟ ΠΟΥ ?Ν? ΤΟ το δαχτυλίδι; Ψάξ? το ψάξ? το δεν θα το βρεις! Πού ?ν? το πού ?ν? το το δαχτυλίδι; Ψάξ? το ψάξ? το δεν θα το βρεις; Πού ?ν? το πού ?ν? το το δαχτυλίδι; Ψάξ? το ψάξ? το δεν θα το βρεις! Τα πράσινα παιδία (όχι του Παναθηναϊκού) παίζει... Ελλάς, Ελλάς/ τι θα γίνει φίλε μου με μας...

'ΟΣΑΚΙΣ ΑΚΟΥΕΙΣ ότι απέθανε φιλάργυρος, να πιστεύης ότι επαναδόθη κάτι εις τον κόσμον, ότι η γη ελάφρωσεν, ότι εμεγάλωσεν η ημέρα, ότι τα άνθη ευωδιάζουν περισσότερον, ότι ο ήλιος έγινε θερμότερος, ο ορίζων διαυγέστερος και αι σκιαί διαφενέστεραι'. Από τη 'Χρυσή Διαθήκη' του Πολύβιου Δημητρακόπουλου.

ΑΠΟ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ σε Αναγέννηση! Υστερα από την Αναγέννηση Επανομής την οποία αντιμετώπισε προχθές εκτός έδρας αποσπώντας ισοπαλία, ο Α.Ο. Πλατανιάς αντιμετωπίζει αύριο στο Μάλεμε στις 2 μ.μ. την Αναγέννηση Γιαννιτσών. Οσοι πιστοί της αναγέννησης του χανιώτικου ποδοσφαίρου, που υπηρετεί ο Α.Ο. Πλατανιάς, προσέλθετε!

ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ χθες κι όπως κάθε χρόνο, έτσι κι εφέτος έβαλε λίαν πρωί τα καλά του ο φίλος μου ο γερω-δάσκαλος και πήγε σχεδόν με το που σήμανε η καμπάνα στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου της Νέας Χώρας. Εκεί τον βρήκα, λάμποντα όπως πάντα ανάμεσα στους άλλους δασκάλους. Και του χρόνου με υγεία, φίλε!

ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΛΙΓΑΚΙ το χειλάκι μας! Δεν είναι, όμως, μόνο αυτός ο λόγος που θα κλείσω σήμερα τη στήλη μ? ένα ποίημα του Μπάμπη Γριβάκη. Πεδίο κουβέντας για τους γλωσσολόγους, όπως με πληροφόρησε η φίλη Κατερίνα Τοράκη, έγινε ένα προηγούμενο ποίημά του, που είχα βάλει πριν από δυο περίπου μήνες, στο διαδίκτυο.

Ο ΚΛΑΥΔΙΟΣ για να πλησιάσει τη γυναίκα του Καίσαρα, την οποία αγαπούσε, ντύθηκε γυναίκα, ωστόσο, ανακαλύφθηκε και οδηγήθηκε στο δικαστήριο. Ο Καίσαρας που κλήθηκε ως μάρτυρας είπε ότι δεν είχε καμία κατηγορία να κάμει εναντίον του Κλαύδιου, αν και ο ίδιος είχε διαζευχθεί τη γυναίκα του. 'Η σύζυγός μου πρέπει να είναι υπεράνω πάσης υποψίας', απάντησε στην ερώτηση του δικαστή, γιατί διεζεύχθη την Πομπηίαν (πηγή: Will Durant: Παγκόσμιος Ιστορία του Πολιτισμού').

'Την ογδοντάρα ντου γιαγιά ο εγγονός τση πιάνει/ και λέει μια ερώτηση πως θέλει να τση κάνει/ - Γιαγιά είντα θα διάλεγες, ρώτηξε το κοπέλι,/ ένα ωραίο νεαρό ή μια ντενέκα μέλι;/ - Στον οδοντογιατρό Γιωργιό κάθε βδομάδα πάω,/ με τέθοια αντόδια η καψερή μέλι μπορώ να φάω;'.
Το ποίημα του Μπάμπη Γριβάκη 'Τι ήθελε η καψερή'.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http://petaxta.blogspot.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου