Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Γράφει ο NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ. KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ

Ο αριθμός 19,2
Τη στιγμή που νέες δημοσκοπήσεις για τη... δύναμη ή τη δυναμική των κομμάτων βγαίνουν στη δημοσιότητα και όλοι μετρούν τα ποσοστά τους, κάνουν τους υπολογισμούς τους, ψάχνουν τις αιτίες της ανόδου ή της πτώσης τους, εγώ κοιτώ έναν άλλο αριθμό!
Το 19,2 που δεν αναφέρεται στο ποσοστό κανενός κόμματος αλλά που η δυναμική του μπορεί να βοηθήσει ακόμη και στην εκλογή Κυβέρνησης στην τωρινή Ελλάδα!
Πρόκειται για το ποσοστό των ανέργων -τον Οκτώβριο του 2011- στη χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία!
Πρόκειται για έναν τρομακτικά αληθινό - πραγματικό αριθμό που αφορά την εργασιακή κατάσταση που βιώνει η χώρα μας!
Εδώ πρέπει να στρέψουν τις αναλύσεις τους οι ειδικοί, εδώ το ενδιαφέρον τους, πριν να είναι πολύ αργά!
Διότι τούτο το ποσοστό δεν έχει να κάνει με θέσεις κι αξιώματα! Αυτός ο αριθμός κρύβει πίσω του την άσχημη κατάσταση που αντιμετωπίζουν πάρα πολλοί νέοι και όχι μόνο άνθρωποι.
Εκτός πολλών άλλων, τούτο το 19,2 δηλοί κι εγγράφως πως πάνω από τις μισές ελληνικές οικογένειες έχουν χτυπηθεί και από αυτό το πρόβλημα!
Εξάλλου, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, η χώρα μας είναι δεύτερη πανευρωπαϊκά στην ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών, με το ποσοστό αυτό να έχει εκτοξευθεί στο 48,3%.
Το δυστύχημα είναι ότι τούτα τα ποσοστά όλο και ανεβαίνουν, χωρίς από πουθενά να διαφαίνεται μία ακτίδα φωτός για όλους εκείνους που βρίσκονται χωρίς δουλειά!
...Τι να σημαίνει άραγε αυτό το 'δίχως δουλειά'; Ποιος μπορεί να το καταλάβει καλύτερα πέρα από τον ίδιο τον άνεργο; Σίγουρα δεν μπορούν να το κατανοήσουν πολλοί από εκείνους που τη λέξη 'ανεργία' την έχουν δει μόνο γραμμένη σε κάποια πινακάκια σε έγγραφα που διαβάζουν, αν τα διαβάζουν!

Χανιώτικα νέα (01.02.2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου