Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...
Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

Aphrodisiac και... καλό να μας κάνει!
Τρίτη και 13 χτες! Ο καιρός στα μαύρα του τα χάλια! Αέρας, βροχή... αλίμονο σ? εκείνους που δεν έχουν θέρμανση, σε κείνους που δεν έχουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους...
Αλλάζω τροπάριο όμως -για να μη σας βαροκαρδίζω επιπροσθέτως- και δεν θ? αναφερθώ στο χτες, αλλά στο προχθές, τουτέστιν στη Δευτέρα και πιο συγκεκριμένα στο βράδυ της Δευτέρας!
Ναι, ναι καλά το καταλάβατε!
Η Γιουροβίζιον είν? το θέμα μου, το κυρίαρχο στο μυαλό μου, του Ελληνα, του Ευρωπαίου!
Τι να μας πουν κι οι... Σόιμπλε κι οι... Μέρκελ και τα Πιεσάγια;
Στη Γιουροβίζιον θα εκπροσωπηθούμε και φέτος, παραδοσιακά με αγγλικό στίχο, όπως το συνηθίζαμε τα τελευταία χρόνια!
Παραδοσιακά εξάλλου ως οφείλουμε είχαμε στηθεί στις τηλεοράσεις μας να απολαύσουμε τη διαδικασία ανάθεσης του τραγουδιού που θα 'μας πάει'... όλους μαζί στον διαγωνισμό!
Βέβαια για να το εξομολογηθώ μιας και το ?φερε η κουβέντα, φέτος -λόγω κρίσης- δεν μπήκα καν στον πειρασμό να ψηφίσω, έστω κι αν η τιμή του sms ήταν πολύ πιο χαμηλή σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια! Αυτό θα πει 'αλληλεγγύη'! Μπράβο σε όποιον κατέβασε τις τιμές!
Ωστόσο το χρέος της στήλης απέναντι στο διαγωνισμό αλλά κι επειδή δεν θα τα ?χα καλά με τη συνείδησή μου, είναι το παρόν κείμενο!
Εμείς τις παραδόσεις τις τηρούμε και επιπλέον δεν είμαστε σα μερικούς - μερικούς που ξεχνούν τις αλλοτινές φιέστες εκείνες τις παλιές καλές εποχές που αναγάγαμε σε μέγα εθνικό ζήτημα το τραγούδι, τον τραγουδιστή που θα μας εκπροσωπούσε και τη θέση που θα λαμβάναμε ανάμεσα στις άλλες χώρες της Ευρώπης!
Τι δηλαδή; Επειδή έχουμε κρίση πρέπει να ξεχάσουμε τις συμμαχίες και τα αλισβερίσια όλων των άλλων χωρών εναντίον μας που παλιότερα γίνονταν πρώτο θέμα στα δικά μας Μ.Μ.Ε.!
Οχι βέβαια!
Ομως ακόμη και τίποτα από τα παραπάνω να μην ίσχυε και μόνο που ο τίτλος του τραγουδιού είναι 'Aphrodisiac', μας αρκεί για να καταπιαστούμε με το θέμα!
Ενα Aphrodisiac εδώ που τα λέμε το χρειαζόμασταν για να μας ανεβάσει τη διάθεση! Και να θυμάστε: Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή!
Καλή τύχη 'Aphrodisiac', καλό να μας κάνεις!
Χανιώτικα νέα (14.03.2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου