Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!
ΥΣΤΕΡΑ από ένα διάλειμμα μερικών ημερών κακοκαιρίας η καλοκαιρία επανήλθε, κανείς, ωστόσο, δεν εγγυάται πόσο θα μείνει. Πίσω έχει ο Μάρτης... την ουρά. Για να μην αναφερθώ στον Απρίλη, αλλά και στον Μάη, που όσο να ?ναι θα πρέπει να κάνουν κι αυτοί επίδειξη... ουράς. Ουδείς αμφιβάλλει πάντως ότι έχει αρχίσει να πληροί τα πάντα η μυρωδιά της άνοιξης.
ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ άμμος το πολιτικό τοπίο. Είναι που κάθε λίγο και λιγάκι ξεφυτρώνουν σαν τους μανίτες εντός και εκτός παρενθέσεων κόμματα και εντός και εκτός εισαγωγικών κύκλοι προβληματισμού που φιλοδοξούν να μετατραπούν σε κόμματα. Με το ντουφέκι, που λέει ο λόγος, θα κυνηγάνε στο τέλος τους εναπομείναντες ψηφοφόρους.
ΚΑΜΕ κι εσύ ένα καινούργιο κόμμα, μπορείς! Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο. Και η κουτσή Μαρία κόμμα κάνει τον τελευταίο καιρό. Α και μην το ξεχάσω. Μην παραλείψεις να ζητήσεις συγγνώμη απ? τον ελληνικό λαό που άργησες να δηλώσεις σωτήρας του!
ΟΔΕΥΟΥΜΕ προς τις εκλογές. Τελικά μας το έκαναν το χατίρι οι καλοί μας φίλοι και σύμμαχοι, αφού τακτοποίησαν τα πάντα όλα. Αφήστε τα παιδιά να παίξουν και λιγάκι το αγαπημένο τους παιχνίδι, σκέφτηκαν.
Η ΧΑΡΑ του Ελληνα ήταν μια φορά κι έναν καιρό οι εκλογές. Ζούσε, ρε παιδί μου, το όνειρο, στο όνειρο, διορθώνω, κολυμπώντας στη θάλασσα των 'θα'. Τι κι αν ξυπνούσε την επόμενη μέρα! Ασε που δεν ξυπνούσε...
ΘΑ ΠΝΙΓΟΥΜΕ στο πετρέλαιο. Ο καθένας θα μπορεί ν? ανοίξει ένα πηγάδι στο χωράφι του και να αντλεί όσο πετρέλαιο θέλει. Ολοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, μπορούμε να το παίζουμε σεΐχηδες από τώρα. Λίγο υπομονή και θα τρώμε με χρυσά κουτάλια.
ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ κρίθηκε στη Γαλλία ο νόμος που ποινικοποιεί την άρνηση των γενοκτονιών. 'Η απόφαση είναι θετική. Ελπίζω να αντλήσουν όλοι τα απαραίτητα διδάγματα', σχολίασε ο Αχμέτ Νταβούτογλου 'Πα ντι του!', όπως θα ?λεγε και ο Νίκος Ρίζος. Το σχόλιο που έκανε 'ο βοριάς' στη στήλη του '9 μποφόρ' (βλ. εφ. 'Χριστιανική', 1.3.2012).
'Η ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ του παντοπώλου ζυγίζεται ακριβέστερον μόνον διά της ίδιας του πλάστιγγος'. Από τη 'Χρυσή Διαθήκη του Πολύβιου Δημητρακόπουλου.
ΕΧΩ ΚΑΡΔΙΑ που ποίημα κάθε ματιά σου κάνει/ τ? αηδόνια βάζουν μουσική κι ως τα ουράνια φτάνει. Και βέβαια είναι κατάκαλη η παραπάνω ερωτική μαντινάδα που μου έστειλες, μέσω κινητού, όπως πάντα, Ηλία Σταματάκη, πλην όμως περιμένω κι άλλου είδους. Μην το αμελήσεις!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ όσο αντέχετε: 'Δεν είμαι η Beyonce είμαι η Ποπάρα/ έχω και φωνή έχω και κορμάρα./ Δεν είμαι η Beyonce είμαι η Μαλιωτάκη/ και τραγουδώ τα λόγια αυτά/ μόνο για σένα Λάκη' (Πόπη Μαλιωτάκη). 'Πειρασμός, πειρασμός,/ είσαι τα μάτια μου, εσύ, κατακλυσμός./ Πειρασμός, πειρασμός/ μ? έχει πιάσει ερωτικός παροξυσμός' (Πωλίνα). 'Σκοτάδι, πισσοσκόταδο, μαύρο σκοτάδι πίσσα/ σκοτάδι είσαι σκοτεινό, σκοτοσκοτεινιασμένο,/ σκοτάδι κατασκότεινο και βράδυ βραδιασμένο' (Λάκης Σκουτάρης). Στίχοι που δείχνουν το... μεγαλείο των σκυλάδικων. Να ?σαι καλά, Κώστα Μπετινάκη!
'Ασυγχώρητη απροσεξία/ να μου στείλεις επί χάρτου εφημερίδας/ ολοσέλιδη τη φωτογραφία σου/ με αναμμένο το τσιγάρο της./ Ανέπιανε φωτιά η παραλαβή;/ Ποια πυροσβεστική/ ψυχραιμία εις μάτην θα καλούσα/ σε ποιο διανυκτερεύον έγκαυμα/ θα έτρεχα ανήμπορο εγώ χαρτί καμένο/ σε ποιαν εξαντλημένη θεραπεία/ σε ποιαν αποζημίωση μετά./ Ασφάλεια αναθρώσκοντος καπνού/ δεν έχω κάνει'.
Το ποίημα 'Εύφλεκτη η απόσταση' της Κικής Δημουλά.
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!

Χανιώτικα νέα (16.03.2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου