Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...


Εσύ τι θα ψηφίσεις;
.
Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

Για τους αναποφάσιστους σήμερα ο λόγος και όχι για τους πιστούς οπαδούς όλων των άλλων κομμάτων, μικρών τε και μεγάλων, παλιών, νέων, νεότερων, μεταλλαγμένων ή μη! Κι αυτό επειδή μία μικρή έρευνα (της στήλης) έφερε τους αναποφάσιστους... πρώτο κόμμα!
Για να έρθουμε όμως στο προκείμενο: ανοίγει για τα καλά η συζήτηση σε πηγαδάκια και παρεάκια, όταν αναρωτιέται η ομήγυρη «τι θα ψηφίσουμε;».
Αναλύσεις όλων των ειδών! Σοβαρές, ασόβαρες, όλες στο ίδιο τσουβάλι ντανιασμένες! Ψήγματα αλήθειας βρίσκεις σε όλες! Οταν όμως φτάνουμε στο «διά ταύτα», κανείς δεν μπορεί να σου δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση! Ισως βέβαια να είναι πολύ νωρίς ακόμη για να βρει ο αναποφάσιστος το... ψηφοδέλτιο που προτίθεται να ρίξει στην κάλπη εκείνη την όποια Κυριακή!
Το ενδιαφέρον πάντως είναι πως πολλοί από αυτούς που προσπάθησαν να απαντήσουν στο ερώτημα που τους τέθηκε, μοιάζουν να είναι πλήρεις από... συγκεχυμένες απόψεις!
Οπως δηλαδή οι μέρες μας που κουβαλούν όλη τη ζαλισμένη ενέργεια των ανθρώπων που προσπαθούν να βρουν μια σανίδα σωτηρίας, μια κάποια μικρή σταγόνα από ελπίδα για να συνεχίσουν να μάχονται, να μην αποκαρδιώνονται, να μην το βάζουν κάτω!
Αυτό βέβαια που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την επιλογή του ψηφοδελτίου που θα ριχτεί εντός της κάλπης είναι το άγχος της καθημερινότητας που δεν αφήνει χρόνο για σκέψη και περισυλλογή περί των εκλογικών, περί των θέσεων, των απόψεων, των αναθεωρήσεων, των πράξεων και έργων των υποψηφίων!
Χαμένη κάπου... πολύ μακριά φαίνεται πως βρίσκεται η άκρη του μίτου που οδηγεί στην έξοδο...

Χανιώτικα νέα (04.04.2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου