Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...


Εθνικές εκλογές 2012
Γράφει ο NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ. KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ

'Xαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία/ εγώ κρατάω την ουσία και ονειρεύομαι...'.
Αρχίζω σιγά-σιγά να μην πιστεύω και τον Βασίλη!
Αλλαξαν κι οι εποχές, οι συνθήκες, ο λαός; Και πρέπει κάποια στιγμή να βρούμε και να ψηφίσουμε αυτούς που θα μας αντιπροσωπεύουν, θα μας εκπροσωπούν!
Οχι να μας εξουσιάζουν, να μας κυβερνούν όπως τους συνηθίσαμε και μας συνήθισαν τόσα χρόνια!
...Οι εξουσιαστές υποτιμούν τους εξουσιαζόμενους, αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Το ερώτημα που τίθεται είναι: «είμαστε έτοιμοι να το σταματήσουμε αυτό, να περάσουμε σε ένα άλλο - επόμενο στάδιο»;
Οποια και αν είναι η απάντηση, δεν σημαίνει ότι από την 7η Μαΐου θα ξυπνήσουμε σ? αυτό το διαφορετικό κράτος, σ? αυτήν άλλη χώρα που οι περισσότεροι από εμάς επιθυμούμε!
Εκλογές λοιπόν!
Σε λιγότερο από δύο βδομάδες ψηφίζουμε για το... μέλλον τούτης της χώρας...
Ολα μοιάζουν να είναι ανακατωμένα, συγχυσμένες οι απόψεις από υποψηφίους και ψηφοφόρους.
Μνημονιακοί, αντιμνημονιακοί, όλοι θέλουν το καλό της χώρας, όλοι πατριώτες, όλοι σωτήρες, όλοι παρόντες σ? αυτή την μάχη!
Τι να ?γιναν άραγε οι καταγεγραμμένες 'απουσίες' στα προηγούμενα στα δύσκολα; Με μιας δικαιολογήθηκαν από τους ίδιους αλλά και από τους ψηφοφόρους τους.
Και το έργο με τους μαθητευόμενους μάγους που ζητούν και πάλι άφεση αμαρτιών συνεχίζεται!
Και ο κόσμος και πάλι σύρεται και συμπαρασύρεται με κοντή μνήμη να επιλέξει ξανά τον... λιγότερο κακό! Εκεί μας... φτάσαμε!
Ποιος όμως έχει τον χρόνο να παρακολουθήσει τα προγράμματά τους; Ποιος έχει το κουράγιο, μα κυρίως την... καλή πίστη να πιστέψει στο... όνειρο;
Η πραγματικότητα άλλα δηλοί!
Ο λαός τη ζει πλέον στο πετσί του! Ψάχνει να βρει δουλειά να θρέψει την οικογένειά του, να πληρώσει τους λογαριασμούς του, πού όρεξη για ο,τιδήποτε άλλο... προεκλογικό!
Αυτός ο λαός καλείται να ρίξει την ψήφο του σε μια κάλπη αλλιώτικη από κάθε άλλη φορά!

Χανιώτικα νέα (25.04.2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου