Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...



Δύο... τα ενδεχόμενα
Γράφει ο NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ. KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ

Ο λαός καλείται και πάλι στις κάλπες! Τελικά, όπως φαίνεται, υπάρχει πολύ ψωμί ακόμη κι ο δρόμος είναι πολύ μακρύς για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε μια κάποια λύση!
Ωστόσο, από όσα συνέβησαν από την 6η Μαΐου και μετά, τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι πάρα πολλά, αλλά σήμερα θα παρουσιάσω μόνο ένα από αυτά, το οποίο οδηγεί σε δύο ενδεχόμενα: Ή οι επερχόμενες εκλογές θα αναδείξουν κυβέρνηση αυτοδύναμη ή δεν θα αναδείξουν.
Αν, όμως, ο σοφός λαός δεν θελήσει να βγάλει κυβέρνηση αυτοδύναμη, δύο θα είναι τα ενδεχόμενα:
Ή να προχωρήσουν οι πολιτικοί μας ταγοί σε κυβέρνηση συνεργασίας ή να μην καταφέρουν και πάλι να τα βρουν!
Κι αν δεν καταφέρουν να λύσουν τις διαφορές τους, αλλά τραβά ο καθείς τον δρόμο του, δύο είναι τα ενδεχόμενα:
Ή να πάει αυτός ο τόπος ο μικρός, ο μέγας στον... βρόντο κι εμείς όλοι μαζί του ή να τη σκαπουλάρουμε και να ξαναοδηγηθούμε στις κάλπες!
Κι αν είμαστε τόσο 'τυχεροί' και δεν γκρεμοτσακιστούμε, αλλά μπορέσουμε να ξανα-μανα-πάμε σε εκλογές, δύο είναι τα ενδεχόμενα:
Ή να ψηφίζουμε τα ίδια και τα ίδια μέχρι να τα βρουν μεταξύ τους ή να μη πάει κανένας μας να ψηφίσει!
Αν δεν πάει όμως κανένας μας να ψηφίσει και τους αφήσουμε μονάχους τους να αποφασίσουν για τις τύχες μας, δύο είναι τα ενδεχόμενα:
Ή να πάρουν επιτέλους το μήνυμα του λαού και επέλθει η πολυπόθητη λύση ή να συνεχίσουν αυτοί να αντιμάχονται μη μπορώντας να δικαιώσουν όλους εμάς που τους ψηφίσαμε!
Αν όμως φτάσουμε σε αυτό το σημείο να έχουμε αντιπροσώπους που δεν μπορούν να βάλουν την Ελλάδα πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον, ε, τότε τι να πω!
Είμαστε άξιοι της όποιας μοίρας μας!

Χανιώτικα νέα (16.05.2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου