Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...


Γράφει ο NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ. KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
Το πρόσημο

Αναμφίβολα ζούμε μεγάλες στιγμές... τέτοιου απείρου κάλλους που σήμερα, φαεινή ιδέα κατέβασε η κούτρα μου να το... 'ελαφροβαρύνω' το παρόν σημείωμα για να είμαι -κι εγώ ο απλός πολίτης- εντός, εκτός και πάντα επί τα αυτά...
Τα... 'αυτά' είναι τα γνωστά 'αυτά' που διαδραματίζονται -εν μέσω προεκλογικής περιόδου- κι εμείς προσπαθούμε να τα... ακολουθήσουμε και να τα κατανοήσουμε!
Δεν θα σας ζαλίσω περισσότερο απ? ό,τι είστε ζαλισμένοι, μην φοβάστε αγαπητοί μου αλλά... καλού - κακού, έχετε στη δεξιάν σας και κάνα - δυο παναντόλ, καμιά ασπιρίνη, κάνα ντεπόν, μπορεί και να σας χρησιμεύσει!
'Μα τι λέει, τι γράφει;' αναρωτιέστε τώρα και με το δίκιο σας!
...Μπερδεμένος είμ? ο καψερός από την 'πολιτική και την παραπολιτική', τα 'ήξεις - αφήξεις', τα 'σου ?πα, μου ?πες μα... άλλα σου ?πα κι άλλα εννοούσα', τα 'μείον και τα συν', τα 'ναι μεν... αλλά' και τα τόσα άλλα 'χαριτωμενιάρικα' που σε καθημερινή βάση ακούμε, διαβάζουμε και βλέπουμε... στην πολιτική σκηνή-αρένα της χώρας!
Και εξακολουθητικά μένω με ανοικτό το στόμα μπροστά στην απίστευτη π...ρολογία πολλών από τους σωτήρες μας ή τους κατά φαντασίαν σωτήρες του Εθνους, οι οποίοι συνεχίζουν να 'παίζουν' με τη νοημοσύνη του κοσμάκη!
Δεν παραγνωρίζω βέβαια ότι η χώρα που γέννησε το δράμα, γέννησε και την κωμωδία, ότι η ίδια αυτή χώρα επίσης γέννησε όλους τους 'μεγάλους', αλλά και τους 'μικρούς' ανθρώπους που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, με θετικό ή με αρνητικό πρόσημο έμειναν στην Ιστορία αυτού του τόπου!
Εχοντας το παραπάνω κατά νου, νιώθω πως τούτη τη δύσκολη για τον τόπο εποχή, όλοι αυτοί που βρίσκονται στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας με τις πράξεις τους, 'σχεδιάζουν' μπροστά από το όνομά τους το δικό τους πρόσημο, αυτό που θα τους αποδοθεί από την Ιστορία κι αυτό μου αρέσει!
Την ίδια στιγμή, όμως, σκέφτομαι πως το δικό του πρόσημο 'σχεδιάζει' και ο λαός ο οποίος επίσης κρίνεται από την Ιστορία...

Χανιώτικα νέα(23.05.2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου