Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ


«ΘΕΛΩ ΤΗ Σούγια μου», έγραψε τις προάλλες μια καλή φίλη στη σελίδα της στο βιβλίο των προσώπων (facebook). Ειδικά αφιερωμένο σ’ αυτήν το ποίημα με το οποίο κλείνω σήμερα τα 'πεταχτά'. Κάνει και αφιερώσεις ενίοτε η στήλη, αμ πώς;..

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΣΤΟ ΦΟΥΛ οι μηχανές (οι μηχανισμοί και τα μηχανάκια) των κομμάτων. Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 17ης Ιούνη (ή Ιουνίου αν προτιμάτε), οι αρχηγοί προπάντων των κομμάτων που διεκδικούν την πρωτιά, της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, δίνουν τα ρέστα τους...

ΣΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΩ να σε φιλήσω χίλιες αφορμές σου βρίσκω! Ποια τηλεμαχία μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα; Ξεχάστε την. Αλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Ή για να το πω αλλιώς. Τέτοια ώρα τέτοια λόγια!
ΝΑ ’ΜΟΥΝΑ κάλπη στσ’ εκλογές το κέφι μου να κάνω/ και πάντα το καλύτερο πρώτο να τονε βγάνω. Ολα τα περιμένω από τον Ηλία τον Σταματάκη, αλλά να θέλει να ’ναι και κάλπη δεν το περίμενα.
«ΣΤΟΝ ΛΑΟ της Ελλάδας που περνά πολύ δύσκολα αφιερώνω το μετάλλιο». Από τον χρυσό πρωταθλητή της Ευρώπης στα 100 μέτρα υπτίως, Αριστείδη Γρηγοριάδη, αμέσως μετά τη νικηφόρο κούρσα του στο Ντέμρετσεν της Ουγγαρίας στις 22 Μαΐου. «Μπράβο αγόρι μας. Πάντα νίκες για λίγη χαρά στον κάθε πικραμένο μας». Το σχόλιο που έκανε 'ο βοριάς' στη στήλη του '9 μποφόρ' (βλ. εφ. 'Χριστιανική', Πέμπτη 24 Μαΐου 2012).
ΟΙ ΣΠΑΝΟΙ Ισπανοί εις πανί ισπανικόν ιππικόν εζωγράφιζαν. Παλιό αυτό. Ιδού το καινούριο. Τον ισπανικόν πανικόν οι σπανοί Ευρωπαίοι εις πανί ζωγραφίζουν.
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ πληροφορίες συγκλίνουν στο ό,τι η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ και στην Ενωμένη Ευρώπη. Αν συνεχίσει να υπάρχει το ευρώ και η Ενωμένη Ευρώπη, βεβαίως, βεβαίως...
«ΑΡΑΓΕ ΤΑ πράγματα είναι καλύτερα για τον λαό της Λιβύης τώρα που απέκτησαν 'δημοκρατικό καθεστώς' ελέω της μαζικής στρατιωτικής ενίσχυσης των αντικανταφικών; Ποιος θα μας πει μερικές κουβέντες για την μετακανταφική Λιβύη;». Από τον φίλο δημοσιογράφο, πρώην γενικό γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Κώστα Μπετινάκη τα ερωτήματα (βλ. www.styx.gr). Μετέωρα...
ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ σπίτι να μένει και μένει στο δρόμο και ότι δεν έχει να φάει και τρώει στα συσσίτια δεν σημαίνει ότι δεν έχει χρήματα να πληρώσει την Εφορία... Ω της αναισχυντίας των!
«ΘΕΛΩ ΤΗ Σούγια μου», έγραψε τις προάλλες μια καλή φίλη στη σελίδα της στο βιβλίο των προσώπων (facebook). Ειδικά αφιερωμένο σ’ αυτήν το ποίημα με το οποίο κλείνω σήμερα τα 'πεταχτά'. Κάνει και αφιερώσεις ενίοτε η στήλη, αμ πώς;...
ΟΤΑΝ Ο Πεισίστρατος που είχε εκδιωχθεί απ’ την Αθήνα, επεχείρησε να καταλάβει εκ νέου την ηγεσία της πατρίδας του ως τύραννος, χρησιμοποίησε με τη βοήθεια του Αλκμεωνίδη Μεγακλή, το ακόλουθο τέχνασμα: Στο δήμο της Παιανίας ζούσε μια πολύ ψηλή, επιβλητική και ωραία γυναίκα που ονομαζόταν Φύα. Αυτήν τη γυναίκα λοιπόν την έντυσαν με πανοπλία ώστε να μοιάζει με τη θεά Αθηνά, την έβαλαν να καθίσει σ’ ένα άρμα και την οδήγησαν στην πόλη. Εκεί, είχαν δώσει εντολή σε ανθρώπους τους, που περιέρχονταν από το ένα μέρος της πόλης στο άλλο, να καλούν τους πολίτες να υποδεχθούν τον Πεισίστρατο που η ίδια η Αθηνά τον οδηγούσε στην Ακρόπολη, όπως έλεγαν. Οι Αθηναίοι, παρ’ όλη την ευφυΐα τους, πείστηκαν από τη χροντροκομμένη απάτη, πίστεψαν ότι η γυναίκα πάνω στο άρμα ήταν πράγματι η θεά, την προσκύνησαν και υποδέχτηκαν τον Πεισίστρατο ως ευνοούμενό της. (Πηγή: 'Η άλλη όψη της Ιστορίας' εκδ. 'Σαββάλας').

«Ολα τα βουνά κεκτημένα/ Με τις κορδέλες τους/ στολισμένοι αναδυόμαστε/ Ενα τιμόνι/ δύο κεφαλές κρανιοφόρες/ Ξαναπαίρνω την ίδια τροχιά/ γέρνοντας/ στα πατημένα μονοπάτια/ του μέλιτος/ Πέφτουν οι μπούκλες/ των άστρων/ πληθαίνουν οι ευχές/ Μακραίνει αλφαδιασμένη/ η γραμμή του χρόνου».
Το ποίημα «Σούγια» της Ειρήνης Σπανουδάκη.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http://petaxta.blogspot.com)

Χανιώωτικα νέα (07.06.2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου